Skiën, snowboarden en mountainbike in de Alpen

Alpen

De bijna eindeloze mogelijkheden en moderne infrastructuur maken van de Alpen een walhalla voor de fanatieke skiër, snowboarder en mountainbiker. Vanuit de vele resorts kun je geweldig freeriden en heb je toegang tot de mooiste trails.

De meest voor de hand liggende bestemming voor skiërs en boarders vanuit Nederland en België, de Alpen. Het grootste gebergte van Europa is bezaaid met geweldige skigebieden en bikeparks en kent eindeloos veel freeride mogelijkheden en mountainbike trails. Door de hooggelegen skigebieden kunnen we hier in november al terecht voor bijvoorbeeld een techniek-training. Tot eind april zijn de omstandigheden in de Alpen ideaal voor een toerski of splitboard reis. Zodra de sneeuwgrens verder omhoog schuift start ons mountainbike programma in de Alpen. De bikeparks behoren tot de beste van de wereld en de trails lijken soms eindeloos.

Toerskiën en splitboarden in de Alpen

Oostenrijk

Oostenrijk is een van onze favoriete freeride bestemmingen. Hier vind je het echte Alpen gevoel. De knusse kleine dorpjes, vriendelijke mensen en het lekkere eten geven Oostenrijk haar unieke charme. Het heeft brede gletsjers, steile couloirs en uitdagende tree-runs, diverse piste- en off-piste opties en natuurlijk bergen verse poedersneeuw. Bovendien is het relatief dichtbij. Het is de perfecte plek voor zowel de beginnende als de meer ervaren wintersporter. Naast freeride reizen organiseren we in Oostenrijk off-piste trainingen en meerdaagse tochten voor toerskiën of splitboarden.

Mountainbiken in Portes du Soleil

Frankrijk

Frankrijk is niet voor niets een populaire wintersportbestemming. Het is goed bereikbaar, biedt veel mogelijkheden voor zowel de zomer als winter. Het land heeft de grootste skigebieden ter wereld en bikeparks voor alle niveaus. In de gezellige restaurants kun je lekker eten en voor de après-ski kun je terecht in de vele cafés, bars of clubs. Populaire bestemmingen zijn Alpes du Sud, Val d’Isère, Les Trois Vallées en de Haute-Savoie rond de Mont Blanc. Dankzij de vaak hoge ligging zijn de Franse skigebieden zeer sneeuwzeker. Naast freeride reizen organiseert Epique in Frankrijk ook off-piste trainingen en meerdaagse tochten voor toerskiën of splitboarden.

Epique toeskiën en splitboarden Silvretta huttentocht

De Alpen met Epique

Als je denkt de Alpen al gezien te hebben, ga dan een keer mee met Epique. Onze ervaren gidsen brengen je naar de mooiste verborgen afdalingen en trails, weg van de drukte. Als er ergens onverspoorde poedersneeuw ligt, dan weten zij deze voor je te vinden. Op pad gaan met een Epique gids is ook heel leerzaam en wordt je op nieuwe manieren uitgedaagd. Ze leren je alles over alpine safety en lawinekunde en geven je concrete tips om je techniek te verbeteren. Zo helpen ze je om het maximale uit jouw wintersportvakantie of mountainbike trip te halen. Ben je er klaar voor?

Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique