Heliskiën in Canada

Mountain Lodge

In de Skeena Mountains, in het noorden van British Columbia, ligt het domein van Northern Escape Heliskiing. De noordelijke ligging en de krachtige stormen vanaf de Stille Oceaan produceren misschien wel het diepste en droogste sneeuwpak ter wereld. Het terrein is hier groot en wild; brede bowls, immense gletsjer, steile couloirs en perfecte tree runs. 

  • Makkelijk te bereiken vanaf Terrace, BC.
  • Heliskiën in kleine groepen
  • Snow-cat back-up voor dagen met slecht weer

Met snelle toegang tot de lodges vanuit Terrace, British Columbia, is Northern Escape de meest toegankelijke heliski- en heliboarding-operator van BC. Ze zijn een van de weinige operaties die snowcats paraat hebben, zodat je zelfs op stormdagen kunt rijden als de helikopters niet kunnen vliegen. Daarnaast is Northern Escape een van de weinige heli-operators ter wereld die gecertificeerd zijn als CO2-neutraal. Ontsnap naar het noorden voor een superieur heliski-avontuur!

Belangrijk voor jou

Mountain Lodge
Terrein
Niveau
Helicopter

De nieuwe Northern Escape Mountain Lodge ligt afgelegen en diep in ruige Skeena Range. Deze boetiek, fly-in/out-lodge biedt gasten een echt luxe avontuur en is tegenwoordig een van de meest vooraanstaande heli-skilodges in de sport. Het is perfect voor kleine groepen of families die de hele lodge voor zichzelf willen boeken en biedt een intieme, ontspannen sfeer voor maximaal 10 gasten. Na een ongelooflijke dag heliskiën of boarden in de magnifieke bergen van British Columbia, kunt u ontspannen en genieten van uw favoriete drankje bij het stenen haardvuur of in de outdoor jacuzzi.

De locatie halverwege Central BC en Alaska biedt het beste van beide werelden. De hoge ligging en de nabijheid van stormen in de Stille Oceaan brengen veel poeder naar de Skeena bergen. Maar in tegenstelling tot het verre noorden vind je hier niet alleen ruig alpine terrein, maar ook bossen. Hierdoor kun je geweldige tree runs maken. Samen met de snowcat-backup kun je bij alle weersomstandigheden skiën of boarden. In het alpine terrein van Northern Escape Heliskiing vind je immense gletsjers, grote kommen en steile couloirs. Vanaf de bergtoppen ski je runs van wel 2000 hoogtemeters naar dalen vol oude cedar bossen en diepe pillow lines.

Je hebt wel wat ervaring nodig met off-piste skiën of snowboarden, maar je hoeft echt geen pro te zijn om te gaan heliskiën. Ook in dit terrein is voor (bijna) elk niveau een afdaling te vinden. Je moet is staat zijn om goed af te dalen in alle sneeuwsoorten. Dit betekent dat je ook in moeilijkere sneeuw kunt afdalen zonder vaak te vallen. Naast techniek is ook je conditie belangrijk. Je maakt hier veel en lange runs in diepe sneeuw en met de heli sta je in no-time bovenaan de volgende run.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Northern Escape Helisking heeft drie verschillende helikopters klaar staan. Allemaal kleine en snelle machines, maar met verschillende capaciteit. De A Star heeft, naast de piloot en gids, plek voor 4 passagiers. De Koala en Bell 407 hebben plek voor 5 of 6 passagiers en worden afhankelijk van de bezetting ingezet voor de Classic en Elite package. Door deze setup is de helikopter lichter en kan meer brandstof dragen. Zo kan er langer en verder gevlogen en hoeft de helikopter dan alleen tijdens de lunch te tanken, zodat je daar geen last van hebt.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Canada
Reisperiode
19 feb. t/m 26 feb. 2023
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €10.000
Northern Escape Heliskiing

Kleine groepen

Skiën en boarden met een kleine groep per helikopter is de ultieme ervaring. De Agusta Koala-helikopters zijn als Ferrari’s voor de bergen. De prestaties, veiligheid en landingsmogelijkheden van deze machine overtreffen elke andere helikopter in de branche. En dat betekent een betere dag in de poeder en meer hoogtemeters per dag. Bij Northern Escape draait alles om heliskiën en boarden in een kleine groep, jij en een paar vrienden, je gids en een snelle helikopter, genietend van een spectaculaire dag.

Northern Escape Heliskiing - Heliski reizen Canada

Private Heliski reizen

Een luxe lodge middenin de Canadese wildernis en een helikopter alleen voor jou en je beste vrienden. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor een privé heli ski reis. Haal het meeste uit je droomreis naar Canada. Ski of board zo veel of weinig als je zelf wilt, en zo snel of langzaam als de groep aankan. Voor een privé heli ski reis zijn er meerdere mogelijkheden. Meerdere lodges, van klein tot groot, met 4 vrienden of 10, 3 dagen of een hele week. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, dan gaan we samen op zoek naar de perfecte package.

Northern Escape Heliskiing

Heliski specials

Elke winter organiseren we een aantal heliski-special. Dit zijn groepsreizen waarbij we met een een grote groep enthousiastelingen gaan heliskiën. Wij reserveren een groot aantal plekken, of een hele lodge, en gaan met een groep Nederlandse en Belgen die kant op. Reken op een hele gezellig reis naar een gave bestemming. De specials zijn niet alleen in Canada, maar bijvoorbeeld ook naar IJsland, Roemenië of Turkije. Neem even contact met ons op voor de specials en beschikbaarheid.

Northern Escape Heliskiing - Heliski reizen Canada
Northern Escape Heliskiing - Heliski reizen Canada
Northern Escape Heliskiing - Heliski reizen Canada
Northern Escape Heliskiing - Heliski reizen Canada
Northern Escape Heliskiing - Heliski reizen Canada
Heliski reizen Canada - Northern Escape Heliskiing

Veiligheid en begeleiding

Veiligheid staat voorop bij een heliski reis. Alle deelnemers worden uitgerust met een lawinepieper en een lawinerugzak met schep en sonde. Oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van deze reis. De gidsen bij Last Frontier Heliskiing zijn ACMG en/of UIAGM gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring als heliski-gids. Dankzij een goede voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen de gidsen voor een veilig en onvergetelijk avontuur. Jouw comfort en veiligheid is waar zij naar handelen. Ze zijn er om jou te helpen, te trainen en maximaal te laten genieten van jouw vakantie.

Northern Escape Heliskiing - Heliski reizen Canada

Catski-backup

Bij elke heliski reis moet je rekening houden met een down-day. Die sneeuw moet immers een keer vallen. Als je helemaal hierheen gereisd bent is het zonde om stil te zitten. Door de cat-ski backup kun jij elke dag skiën of boarden, ook als de sneeuw valt en de poeder het diepst is!

voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique