Enduro Training Monthermé

Wij reizen dit seizoen meerdere keren af naar de Semois vallei, dé ideale plek voor een bike training voor Enduro rijders. Deze prachtige vallei is komend jaar al voor de 13e keer host voor de gelijknamige enduro wedstrijd ‘Enduro de la Semoy’. Dit geeft al aan dat er in deze regio fantastische trails liggen welke ook nog eens volledig zijn erkend door de lokale instanties, erg goed zijn onderhouden maar bovenal te gek zijn om te rijden. Doordat we ons in de Franse Ardennen bevinden zijn de afdalingen en klimmen wat korter en daarmee uitstekend geschikt als opstap voor de langere stages in bijvoorbeeld de Alpengebieden. Ben jij ook toe aan de volgende stap en wil je je meer richten op technisch afdalen dan is dit hét trainingsweekend voor jou!

 • De perfecte training voor een volgende stap in het technische afdalen
 • Een unieke uitvalsbasis met comfortabele glampingtenten direct aan de trails
 • ‘Echte fietsen dicht bij huis’: +- 3,5 uur van Utrecht

100% natuur zonder je eigen tent op te zetten: Bikers Retreat Monthermé. Overnacht twee nachten nabij het stadje Monthermé direct aan de prachtig meanderende Semois. Deze idyllische waterweg heeft de omliggende heuvels net wat meer uitgesleten dan je misschien gewend bent van de Belgische Ardennen en biedt ons meer dan 20 stages om onze fietsen op uit te laten dit weekend. Je verblijft op onze zogeheten Bikers Retreat, een mini-glamping specifiek gericht op mountainbikers op basis van volpension. Met dit all-inclusive kampeer concept staan we midden in de natuur, fietsen we tot aan de tent en hoef je alleen een weekendtas in te pakken en je fiets op de drager te zetten.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Op zaterdagochtend rijden we voor de lunch 3 verkennende trails met een divers karakter en voor de omgeving lagere moeilijkheidsgraad. Onze gidsen kunnen nu goed inschatten welke vervolgroute te rijden van tussen de 2 en 4 stages. Een klim ligt rond 200 hoogtemeters en de afdalingen verschillen in lengte tussen de 1.5 en 3 km! Zondag rijden we opnieuw een mooie route welke in overleg met de groep is afgestemd op de wensen en niveau van de groep. Gedurende de dag zijn er stops waarbij we specifieke technieken oppakken en uitdiepen. Met name zaterdag avond pakken we een stuk analyse en theorie op zodat deze zondag weer geoefend kan worden.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 2 dagen begeleiding door Epique Mountainbike trainer/gids
 • 2,5 dagen verblijf op Bike Retreat Monthermé
 • 2 overnachtingen in vooropgezette tent met vast bed (glamping)
 • Op All-Inclusive basis
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds
 • Epique goody

Deze training is voor de niveaus intermediate, advanced en expert. Deze niveaus staan hier beschreven. Bij Epique besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van onze reizen op zo’n manier dat er een logische ladder ontstaat. Onze Trainingen in Monthermé zijn speciaal in het leven geroepen om een passend antwoord te bieden aan de uiterst populaire ‘Enduro’ discipline. Heb je al vaker in Nederland en omringende landen uitdagende trails gereden en gemerkt dat technisch afdalen voor jou de adrenaline echt doet vloeien dan is een bezoek aan deze enduro hotspot echt een aanrader. Ben je al een (zeer) ervaren Enduro rijder dan is deze regio echt een plek die je gereden MOET hebben. De stages zijn fantastisch en in 2020 was de lokale race een EWS qualifier!

Mountainbike vereisten

Voor deze reis is een all-mountain full suspension mtb van minimaal 140mm met dropperpost en gravity banden de ondergrens.

Protectie

Qua persoonlijke gear zijn goede helm en kniebeschermers verplicht. Full-Face, elleboog en rug protectie zijn niet verplicht maar altijd verstandig om mee te nemen.

Gear & Reserve onderdelen

We maken lange dagtochten en het meenemen van eten en drinken evenals reserve onderdelen vraagt om een fijne rugzak of fanny pack.

Je ontvangt ver voor aanvang van je reis een uitgebreide paklijst inclusief lijst voor reserveonderdelen en fietsonderhoud.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Ardennen, Frankrijk
Reisperiodes
06 apr. t/m 10 apr. 2023 28 jul. t/m 30 jul. 2023 28 sep. t/m 01 okt. 2023
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Klimtechniek
Klimconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €450

Bike Retreat Monthermé

Dit weekend zullen we verblijven op ons eigen Glamping terrein op Camping Rapides des Phades in Monthermé. Met dit concept ontzorgen we onze gasten van A tot Z, zijn we een weekend echt in de natuur en verblijven direct aan de trails. Tijdens je verblijf kan je kiezen voor een 1-persoonstent met goede slaapmat, een 3×3 Bell-Tent met twee vaste bedden (apart of tweepersoons) of een groepstent met veldbedden. Je tent staat opgezet op je te wachten en alle eetmomenten zullen worden verzorgd! Er wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van de camping (douches & toiletten).

Mountainbike training Montherme Belgie
Mountainbike training Montherme Belgie
Mountainbike training Montherme Belgie
Mountainbike training Montherme Belgie
voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Off-piste techniek training

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique