Off-piste Training

Freeride techniek training in Kitzbuhel

Wil je graag meer stabiliteit en controle op en off piste en wil je dat in twee van de mooiste gebieden in Oostenrijk trainen in 4 dagen? Tijdens dit weekend dagen we je uit en tillen we je ski-skills en -kennis naar een hoger niveau.

Of je nu beginner, gevorderd of expert bent, het blijft leuk om beter en sterker te worden in het skiën of snowboarden. Deze reis draait om het verbeteren van je off-piste skills, in een gezellige en ontspannen setting. Lange of korte bochten, diepe sneeuw, buckels en steil terrein in verschillende omstandigheden, alles komt aan bod. Ontmoet andere gepassioneerde skiërs en snowboarders die voor de eerste off-piste gaan of al meer ervaring hebben. De perfecte opstap naar je volgende avontuur en de ideale voorbereiding op je freeride seizoen. Niet dromen maar doen!

Om beter te worden is ervaring en gevoel voor het terrein belangrijk. We maken daarom veel verschillende en interessante off- en piste-afdalingen. Alle facetten van het moderne skiën en snowboarden komen aan bod. Ons ervaren team bestaat louter uit Oostenrijks opgeleide ski- en snowboardgidsen, welke in bezit zijn van het Staatlich Diplom. Zij weten je op een persoonlijke en veilige manier uit te dagen en maken je steeds weer een stukje beter.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Je reis op eigen gelegenheid naar het Gartenhotel Rosenhof en komt aan het eind van de middag aan in Oberndorf in Tirol. Dit gezellige hotel ligt mooi gesitueerd tussen Kitzbühel en Fieberbrunn, waardoor er maar een klein ritje nodig is naar beide gebieden. Na het inchecken ontmoet je je eerste reisgenoten aan de bar van het hotel. ‘s Avonds dineren we gezamenlijk, is er een briefing en maak je kennis met je trainer. Je gaat de komende dagen op pad in een groep op jouw niveau, Rookie t/m Expert. De training bouwt het programma rustig en zal je steeds meer uitdagen. Met gerichte oefeningen en persoonlijke feedback en tips zal je merken dat je steeds beter wordt in het terrein. ‘s Avonds is er tijd om te ontspannen in de wellnes, maar doe je ook nog een videoanalyse met je groep. De laatste dag van de training sluiten we iets eerder af, zodat je nog de tijd hebt om terug te rijden.

 • 4 dagen begeleiding door Oostenrijks Staatlich gediplomeerde ski- of snowboardleraar
 • 1 trainer per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 4 dagen liftpas
 • 4 overnachtingen in Gartenhotel Rosenhof inclusief ontbijt
 • 3 avonden videoanalyse
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds
 • Epique aandenken

Deze reis is geschikt voor alle freeride niveaus, beginner tot expert. Je moet wel al goed kunnen skiën of snowboarden op de piste. We stellen de groepen samen aan de hand van niveau en conditie. Een groep bestaat uit minimaal 7 deelnemers per gids. Dit is in de eerste plaats vanwege de veiligheid en het comfort in de backcountry. Daarnaast is er in een kleine groep genoeg tijd en ruimte om iedereen voldoende persoonlijke feedback te geven en in te spelen op individuele wensen.

We delen groepen in aan de hand van niveau; Rookie t/m Expert.

Voor deze training raden we allmountain of freeride ski’s of board aan. Hiermee kun je in alle omstandigheden uit de voeten. Lengte, breedte, stijfheid? Neem vooral materiaal mee wat bij jouw niveau past. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board aan te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Oostenrijk
Reisperiode
31 jan. t/m 04 feb. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €1.350

Training op jouw niveau

Je gaat op pad in een groep van maximaal 7 deelnemers per gids. Dit is in eerste instantie vanwege de veiligheid en de comfort in het terrein. Maar door de kleine groepen is er ook voldoende ruimte om iedereen persoonlijke feedback te geven en in te spelen op individuele wensen. Tijdens de off-piste training zijn er meerdere groepen, ingedeeld naar niveau. Het programma, de afdalingen en oefeningen worden door de gids afgestemd op het niveau en de wensen vanuit de groep.

Epique ski en snowboard training Kitzbuhel

Gartenhotel Rosenhof

Het Gartenhotel Rosenhof ligt te midden van een tuin van 5000 m2 in Oberndorf in Tirol, op 3 km van Kitzbühel. Een modern en comfortabel hotel waar we overnachten op basis van logies en ontbijt. De overnachting is standaard op een gedeelde tweepersoonskamer, er zijn een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. ‘s Avonds dineren we gezamenlijk in één van de omliggende restaurants.

Ski en snowboard techniek training in Hintertux

Het off-piste terrein

Tijdens deze vierdaagse training gaan we freeriden op de Kitzbüheler Horn en vanuit Fieberbrunn. De Kitzbüheler Horn staat bekend om haar mooie off piste afdalingen. Omdat het grotere aaneengesloten gebied van Kitzbühel en Kirchberg aan de andere kant ligt en deze afzonderlijke berg maar een aantal liften kent, is het hier vaak erg rustig en zijn er tot laat in de middag nog verse, nieuwe sporen te trekken.

Het naastgelegen Fieberbrunn staat bekend om de jaarlijks terugkerende Freeride Worldtour en biedt geweldige freeride mogelijkheden. Vooral sinds de verbinding met Saalbach zijn de off-piste mogelijkheden hier bijna eindeloos en vind je lange en middellange afdalingen voor alle niveaus.

Off-piste ski en snowboard training in de Alpen
Epique ski en snowboard training Kitzbuhel
Epique ski en snowboard training Kitzbuhel
Epique ski en snowboard training Kitzbuhel
Epique ski en snowboard training Kitzbuhel
Epique ski en snowboard training Kitzbuhel
Epique ski en snowboard training Kitzbuhel

ERVARING SPREKEN VOOR ZICH

professionele begeleiding in vakantiesfeer

Net terug van een off-piste training in Hintertux. Wat was het mooi! Prachtige afdalingen, leuke groep en duidelijke uitleg van een zeer kundige gids. Intensief skiën overdag en tijd voor ontspanning ’s avonds. Goede combinatie. I’ll be back.

Ervaring - Renee OPT
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Off-piste techniek training
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?