Tourski en splitboard expeditie naar het Antarctisch Schiereiland

Epique gaat terug naar Antarctica! Met het schip als ‘varende berghut’ maken we een wonderlijke expeditie met dagtochten en meerdaagse stops waarbij we overnachten in de poolwildernis. Op rustdagen gaan we op zee kajakken tussen de ijsschotsen waar we walvissen, zeehonden en pinguïns tegen komen. Op het Antarctisch Schiereiland liggen honderden verschillende bergtoppen in diverse vormen en hoogtes, waar nooit of zelden vanaf wordt geskied. Beleef de vrijheid en afwisseling die deze expeditie te bieden heeft en kom op plekken waar weinig of geen reizigers je zijn voorgegaan. Een unieke kans die je als natuurliefhebber en avontuurlijke skiër of snowboarder niet wilt laten liggen!

 • 30-daagse reis op luxe expeditie jacht met ervaren bemanning
 • zeil langs 250 km kustlijn tussen huizenhoge ijsschotsen en gletsjers
 • 18 dagen om te skiën, boarden en de omgeving te ontdekken
 • Indrukwekkendste ski en snowboard trip van je leven

Welkom op de wildste plek op aarde: het zevende continent is nog net zo ruig en ongerept als toen het in 1820 werd ontdekt. Vanuit Ushuaia, Argentinië, zeilen we met het expeditie jacht langs Kaap Hoorn en over de Drake Straat naar het Antarctische Schiereiland. We varen een route naar het zuiden waarbij we meerdere bijzondere toppen en plekken aandoen waaronder de eilanden Enterprise, Nansen, Brabant, Antwerpen en via het Lemaire kanaal naar de Argentijnse eilanden. We gaan voor anker in kleine baaitjes waaronder de ankerplaatsen van Scott, Shackleton en andere avonturiers. Heb jij interesse in deze bijzondere reis vraag dan de brochure aan of neem even contact op, we vertellen je graag meer!

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Doorgaans ontmoet je je reisgenoten en gids op Schiphol en reizen we gezamenlijk via Buenos Aires naar Ushuaia, Argentinië (USH). Hier ontmoeten we de bemanning. De volgende dag gebruiken we om de materialen te controleren voordat we aan boord gaan voor de 5 daagse oceaanoversteek. Bij aankomst rond de 10e dag, afhankelijk van de weersomstandigheden en stromingen, volgen we een zuidwaartse route van 18 dagen om het Antarctisch eiland grondig te verkennen. Hierna maken we ons op voor de terugkeer naar Argentinië van wederom een 5 dagen tellende zeiltocht.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • Voorbereidingsdagen in Nederland (4 dagdelen incl. training en materiaal)
 • Gletsjer weekend in Oostenrijk (4 dagen incl. training, hotel & liftpas)
 • Volledig verzorgd programma aan boord van de Icebird
 • Alle diensten van schipper, bemanning en gidsen
 • Alle kosten voor het jacht, benodigde havenkosten en vergunningen
 • Alle maaltijden aan boord van het jacht en tijdens de dagtochten
 • Gebruik van de vier aanwezige kajaks en bijbehorende uitrusting
 • 2-3 overnachtingen in een hotel inclusief ontbijt (Ushuaia & Buenos Aires)
 • Veiligheidsmateriaal en gletsjer-uitrusting
 • Bijdrage Trees for All, om de CO2-uitstoot te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze reis is voor ervaren tourskiërs en splitboarders. De beklimmingen in Antarctica wisselen tussen de 500 en 2000 hoogtemeters, waarna een dito afdaling volgt. We maken per dag een of meerdere tours. Behalve voldoende conditie voor het naar boven lopen, moet je ook genoeg energie over houden om stabiel en gecontroleerd mee af te dalen. Het terrein verschilt van breed tot smal en van vlak tot stijl. We dalen af in grote wanden en over gletsjers met grote ijsformaties en spleten. Sneeuwcondities variëren van harde sneeuw, ‘boterzachte’ voorjaarssneeuw tot poedersneeuw. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor te vinden. Met zo’n enorm gebied is er volop keuze en zijn er altijd goede afdalingen te vinden.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Alle touren zijn op besneeuwde gletsjers. Het dragen van een gletsjer uitrusting en lawine uitrusting is verplicht. Voor sommige tochten hebben we stijgijzers nodig. Naast het dragen van de uitrusting, is het kunnen gebruiken van deze materialen net zo belangrijk. Het oefenen met deze materialen is daarom een standaard onderdeel van de reis. Het dragen van een helm is verplicht en we raden je aan om een persoonlijke EHBO-kit mee te nemen.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Antarctica
Reisperiode
27 dec. t/m 28 jan. 2023
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €28.450
Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën

De Icebird

Het Antarctisch Schiereiland heeft een poolklimaat, maar aan de kust zijn de temperaturen aanmerkelijk hoger dan landinwaarts. Van mei t/m september is het -15 tot -30 graden en van oktober t/m april -5 tot +5 graden. Toch kan het ook in de ‘zomer’ extreem koud worden. Antarctica staat bekend om de wind. Zomers waait een rustige windkracht 3. Maar soms neemt de wind toe tot stormachtig.

Antarctica is het koudste, droogste en winderigste continent ter wereld. Omdat het er meestal hard waait terwijl het sneeuwt, wordt de sneeuw direct verplaatst en is dus een exacte meting erg lastig. Volgens metingen aan de kust valt er gemiddeld 150-200 mm neerslag per jaar. Afhankelijk of de neerslag valt met een warme of koude storm, levert dat twee tot vier meter sneeuw per jaar op. De lucht is erg droog, waardoor bijna alle neerslag de vorm van sneeuw heeft. Vanwege de droge lucht krijg je snel droge lippen en een droge huid in het gezicht.

Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën

De Icebird

De Icebird is een speciaal jacht dat in 1999 gebouwd is door de Nederlandse scheepsbouwer Trintella. Bij de bouw van het schip zijn geen kosten bespaard en is het volledig uitgerust om in Antarctische en Arctische wateren te varen. Het achttien meter lang jacht is geclassificeerd in de Categorie 0 van kleine commerciële schepen en vaart onder de vlag van de Kaaiman Eilanden. De schipper en bemanning varen al ruim vijftien jaar rondom o.a. Zuid-Amerika en de Zuidpool.

De Icebird heeft een romp van verstevigd aluminium en zes waterdichte compartimenten. Het is voorzien van een ‘Aero-rig’. Deze roterende mast/giek constructie heeft een onverwoestbare reputatie. Het vereist zeer weinig onderhoud, heeft een minimale kans op ijsvorming en is mede hierdoor eenvoudig te varen. Bovendien kan het schip volledig vanuit het warme en droge stuurhuis worden bemand. Het kleine jacht is wendbaar en heeft vanwege haar hydraulische kiel een minimale diepgang van twee meter. Met de zodiac kunnen we eenvoudig van het schip naar de vele kleine strandjes.

voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën
Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën
Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën
Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën
Tourskiën op antarctica
Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën
Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën
Tourskiën in Noorwegen. Vulkana

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën
Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique