Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën

Duurzaam op reis

Reizen geeft je de kans om wereldwijd van de natuur te genieten. Maar reizen is helaas ook steeds meer een bedreiging voor de natuur en het is nog nooit zo belangrijk geweest om na te denken over de manier waarop we reizen.

Duurzame ski en snowboard reizen

Onze duurzame keuzes

“Tijdens mijn werk als gids en in mijn vrije tijd ben ik veel in de bergen voor sport, avontuur en om te genieten van de prachtige natuur.

Laatste jaren word ik steeds meer geraakt door de sterke verandering die ik tijdens mijn reizen in de bergen waarneem: de gletsjers worden kleiner, minder wilde dieren en de veranderende weerpatronen. De natuur heeft het zwaar en uiteindelijk betalen wij, de mensen die daar zo van houden, de prijs.

Wij als reisorganisatie dragen in zeker mate bij aan deze veranderingen. Ik voel me daarom verantwoordelijk om er alles aan te doen om de schade te compenseren. Met Epique heb ik als doel alle uitgevoerde en uit te voeren reizen klimaatneutraal te maken door de CO2-voetafdruk te compenseren.“

Doelen duurzaamheid

Onze MVO belofte

Wij zijn een organisatie die midden in de natuur staat. Wij houden van ongerepte natuur en genieten van stilte en de grootsheid die de bergen bieden. Maar wij zijn ook een bedrijf dat het de mensen gemakkelijk maakt dit te ervaren in de meest bijzondere uithoeken van de wereld, van Japan tot Chile en van Canada tot Iran.

Ondanks onze liefde voor onverspoord afdalen, laten we zelf een voetafdruk achter: een klimaatvoetafdruk.

Daarom onze belofte:

in 2023 worden wij LifeTime Carbon Neutral.

Daarmee committeren we ons aan het Verenigde Naties Duurzame Ontwikkelingsdoel (UN SDG) nr 13: Klimaatactie.

Logo trees 4 all

Onze duurzame keuzes

Impact van Epique

Transport (60%*): Vliegtuig, heli, auto
Verblijf (30%): Hotels
Materiaal & onderhoud (5%): Kleding, gear, wax etc
Overig (5%): (bijv ons kantoor)

* % van onze totale impact

Alle emissies in scope:

Epique neemt verantwoordelijkheid voor al haar impact, dus ook de scope 3 emissies zoals gedefinieerd in het Greenhouse Gas Protocol (www.ghgprotocol.org).

Onze duurzame keuzes

Open Wear

Wij gaan hiervoor samenwerken met de meest vooraanstaande organisaties om onze doelen te bereiken. Enkele door ons zorgvuldig geselecteerde partners zijn:

Trees for All: compensatie (www.treesforall.nl)
Science Based Targets: (sciencebasedtargets.com) (work in progress)
Sitizen of Winter (citizenofwinter.com) (work in progress)
1% for the planet: (www.onepercentfortheplanet.org) (work in progress)
Arc’teryx en andere. Kleding & gear met de maximale duurzaamheidsaanpak
Hotels met Green Key of Bookdifferent keurmerk

Compensatie

De beste manier is natuurlijk: nooit meer vliegen. Onze klanten delen de passie met ons: op de meest bijzondere uithoeken van de planeet te skiën of te boarden. Onze klanten gaan erheen met of zonder ons. Dus vinden we het beter als onze klanten bewust en klimaatneutraal met ons gaan, dan reizen zonder deze bewustwording.

Compensatie bij Epique is op dit moment nog optioneel. Maar wij compenseren elke reis extra vanuit de Epique portemonnee mee – op weg naar LifeTime Carbon Neutral.

In een partnership met Trees for All worden bomen geplant, geaccrediteerd en gecertificeerd via UN The Gold Standard (www.thegoldstandard.org).

Open Wear

Open Wear

Onze ski en snowboard gidsen dragen kleding van Open Wear. Een merk van Nederlandse bodem met een missie om een nieuwe standaard te zetten binnen de buitenkleding indrustrie; duurzame kleding van de hoogste kwaliteit.

“Wij geloven dat de manier waarop we vandaag poeder rijden bepaalt of we morgen nog poeder kunnen rijden.

De nieuwste kleding wordt geproduceerd en we hebben nieuwe innovatieve partners gevonden die ons helpen om duurzame kleding van de hoogste kwaliteit te maken. Door onze hoogwaardige kleding, duurzame materialen, ethische productie en openheid te combineren, geloven we er volledig in dat de volgende generaties net als wij kunnen genieten van onze passie! ”

Ontdek hier de kleding van Open Wear.

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk onze agenda