Mountainbike reis Portes du Soleil

Veilig op reis

Onze eerste prioriteit is jouw veiligheid

Op reis met een Epique gids

Tijdens je reis met Epique zijn onze gidsen er om je weer veilig thuis te brengen. Ze zijn opgeleid en bevoegd om skiërs, snowboarders en mountainbikers te trainen en gidsen. 

Maar veilig op avontuur begint al ver voor vertrek, eigenlijk al voordat je je reis boekt. We helpen je graag om perfect voorbereid aan de start te verschijnen. We zoeken graag samen met jou op zoek naar de ideale reis en groep die past bij jouw niveau. Je ontvangt uitgebreide informatie over materiaal, verzekeringen en een trainingsplan om (indien nodig) fit te worden.

Epique downhil mountainbike in Portes du Soleil

Een reis die past bij jouw niveau

Voor jouw veiligheid en plezier is het belangrijk dat een reis bij je past. Bij elke reis is het instapniveau aangegeven, van Rookie t/m Expert. Een uitleg over de niveaus vind je hier.

Je techniek verbeteren ter voorbereiding op een freeride reis of een mountainbike avontuur in de Alpen? Neem eens een kijkje bij onze off-piste training of mountainbike training.

Twijfel je of een reis bij je past? Neem dan even contact op, we adviseren je graag.

Ski, board en bike niveaus
Tourskiën Lofoten Noorwegen

SGR garantiefonds en Calamiteitenfonds

Epique is aangesloten bij de SGR, SGRz en het Calamiteitenfonds.

Binnen de grenzen van de SGR-Garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze garantie houdt in dat jij ervan verzekerd bent dat jouw vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de reisorganisatie door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen.

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger (een deel van) de reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren. Ook krijg je de noodzakelijke meerkosten vergoed indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij jou vervroegd moeten repatriëren.

Ben jij goed verzekerd?

Reis en ongevallen verzekering

Voor onze reizen in het buitenland is het verplicht om een reis- en ongevallenverzekering met Europese of Wereld dekking te hebben. Om goed verzekerd op wintersportvakantie gaan, is het belangrijk dat je een reisverzekering afsluit met zowel wintersportdekking als dekking voor medische kosten. Dat zit er namelijk niet standaard bij in. Check of ook bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) onder de dekking vallen.

Annuleringsverzekering

Het is niet verplicht, maar we raden sterk aan om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit moet uiterlijk 7 dagen na het boeken van je reis. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan of eerder naar huis moet. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Lees hier meer over verzekeringen.

Pieps veiligheidsmateriaal

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis of training ontvang je een uitgebreide paklijst met alles wat je mee moet nemen. Safety first. Bij alle ski of snowboard reizen is een lawinepieper, schep en sonde verplicht. Bij elke reis, in de sneeuw of op de fiets, is een helm verplicht. De rest is afhankelijk van het type reis en jouw voorkeur.

Materiaal huren? Je kunt bij ons veiligheidsmateriaal huren. Zoals een (lawine)rugzak en 3-eenheid. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Heliskiën en heliboarden in Europa, Roemenië

Veiligheid op reis

Veilig en comfortabel freeriden

Zolang je verstandig bezig bent, is off-piste skiën en snowboarden niet zo gevaarlijk als je zou denken. Hiervoor beschikt Epique over een team ervaren en gediplomeerde ski en snowboard gidsen. De gids heeft een uitgebreide kennis op het gebied van sneeuw en lawinekunde en kent het gebied waar we gaan freeriden. Elke ochtend zal hij of zij de weer- en sneeuwcondities beoordelen om jou veilig naar de mooiste afdalingen te gidsen. De gids denkt om de veiligheid, jij kan genieten.

Epique mountainbike reizen

Veilig mountainbiken

Ook tijdens onze mountainbike reizen is veiligheid van groot belang. Het dragen van een helm is noodzaak. De gidsen kennen de trail die je gaat rijden en kunnen op voorhand aangeven waar je in de remmen moet en waar je de fiets kan laten lopen. Welke trails we rijden is afhankelijk van jouw niveau en ervaring.

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk agenda