Off-piste techniek training

Ski Training

Droom jij ook van die perfecte bocht? Laat je verrassen door de gezellige en vooral leerzame techniek reizen in de Alpen. Verbeter je stabiliteit, leer gecontroleerd afdalen en verleg je grenzen tijdens een van onze ski trainingen.

SKI TECHNIEK TRAINING

Als ervaren wintersporter kun je bij ons terecht voor de volgende stap in je ski-carrière. De trainingen zijn bedoeld voor skiërs en snowboarders die al een paar weken ervaring hebben. Je komt al aardig naar beneden, maar je bent klaar om de volgende stap te zetten. We zorgen voor een ervaren trainer en een groep op jouw niveau. Hieronder vind je al onze ski trainingen.

Onze reizen

Alle reizen Oostenrijk
Toon meer reizen
Off-piste techniek training

Kleine groepen

Leren doe je het beste met veel persoonlijke aandacht. Maximaal zeven deelnemers per groep vinden wij ideaal. Zo heeft de trainer genoeg tijd en aandacht om van jou in vier dagen een betere off-piste skiër te maken. Er zijn altijd meerdere groepen, ingedeeld naar niveau en ervaring. Iedereen kan op zijn of haar niveau leren en de gids kan afdalingen zoeken die voor de hele groep uitdagend zijn.

  • Maximaal 7 skiërs per groep
  • Een groep op jouw niveau
  • Learning by doing
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen

Hintertuxer Gletscher

Het 4* hotel Lanersbacherhof in Hintertux, ligt op 10 min rijden van het dalstation. De Hintertuxer Gletsjer bestaat uit een tweetal gletsjers, de Tuxer Ferner en de Riepenkees. Hoogste bergen zijn de Gefrorene-Wand-Spitzen (3.288 m), Großer Kaserer (3.263 m) en de Olperer (3.476 m). Onder het gletsjergebied zijn er mooie routes naar de tussen- en dalstations. De afdalingen zijn overzichtelijk en makkelijk bereikbaar. Bovendien ligt er altijd genoeg sneeuw om te kunnen knallen. Er zijn weinig spleten en de sneeuwkwaliteit is in het najaar over het algemeen uitstekend.

Ervaring spreken voor zich

Een Fantastische ervaring!

4 dagen Off-Piste training gehad in Hintertux.
Michiel de lessen waren duidelijk en effectief.
Volgende keer naar Canada 😉

Review Jeroen
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Wie begeleiden de activiteiten van Epique?

In het begeleiden van de winterse bergsport maken we onderscheid tussen leraren en gidsen. Met een gids en/of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn ervaren, gediplomeerd en gelicentieerd. Dit betekend dat ze niet alleen opgeleid maar ook bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m het experten bereik te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en snowboarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat.

Leraren zijn opgeleid en geven les in globaal drie niveaus namelijk beginnend, gevorderd en expert. Respectievelijk niveau één, twee en drie. De International Ski Instructors Association (ISIA) erkend en licentieerd wereldwijd lerarenopleidingen en leraren met niveau twee en drie.

Gidsen kunnen een beginner t/m expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Onder gidsen wordt een onderscheid gemaakt tussen de ski-, snowboard- en berggids. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM)

Ik heb zelf geen veiligheidsmaterialen zoals pieper, schep en sonde. Kan ik dat ergens huren of lenen?

Wij hebben lawinepiepers en rugzakken compleet uitgerust met schep en sonde te huur. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.