Heliskiën in Canada

CMH Heliskiing

Diep in de Canadese wildernis ski je door eeuwenoude bossen en weidse velden waar de verse sneeuw zich gedurende de winter maar blijft opstapelen. Er valt hier maar liefst gemiddeld achttien meter poedersneeuw per winter! Al sinds 2007 hebben wij een partnerschap met Canadian Mountain Holidays (CMH). CMH is het oudste en meest ervaren heliski bedrijf ter wereld! Ze beschikken over 13 lodges verspreid door heel British Columbia en zorgen er al ruim vijftig jaar voor dat elk heliski-avontuur aan al je verwachtingen voldoet.

  • Tientallen verschillende programma’s en lodges
  • Voor beginnende freeriders tot doorgewinterde heliskiers
  • Van uitgestrekte poedervelden, tot hooggebergte en uitdagende treeruns

Vanuit je slaapkamer in de lodge heb je direct toegang tot de beste freeride locaties ter wereld. Elke vlucht met de helikopter geeft je niet alleen een adembenemend uitzicht over de indrukwekkende Canadese bergketens, maar ook over dat prachtig witte poederveld waar jij samen met de andere ‘lucky few’ je afdalingen zal maken.

Belangrijk voor jou

Locatie
Terrein
Niveau
Lodge leven

Met dertien verschillende locaties en een gevarieerd heliski-aanbod, zijn de mogelijkheden gedurende het winterseizoen (van december tot en met april) ontelbaar. Je kunt ervoor kiezen om zelf of met jouw reisgenoten aan te sluiten bij een andere groep, maar als je liever met een intiemer gezelschap een eigen helikopter wil dan kan dat uiteraard ook. In beide gevallen zul je samen met gelijkgestemden de tijd van je leven hebben. Eén ding is overigens bij elke trip hetzelfde: de heli brengt je naar de meest adembenemende plekken en onze gidsen zorgen ervoor dat je de mooiste sporen kunt trekken!

CMH geeft je toegang tot 1,2 miljoen hectare aan terrein. Dat is ongeveer een derde van het oppervlakte van Zwitserland! Als pioniers van het heliskiën kon CMH zijn stempel zetten op het mooiste terrein van de Columbia Mountains. De beste sneeuwcondities ter wereld horen daar uiteraard bij. Van uitgestrekte en ongerepte poedervelden tot hooggebergte en uitdagende treeruns: sneeuw is er in overvloed. Dankzij de geografische ligging van de Columbia Mountain ranges is dat geen gewone sneeuw, maar ‘Champagne Powder’. De wereldberoemde ultiem droge Canadese poedersneeuw! Het paradijs op Aarde bestaat echt..

Rekening houdend met je niveau, je budget en de tijd van het jaar, kunnen we tientallen verschillende opties voor jouw reis aanbieden. Dankzij het grote aanbod is eigenlijk elke reis wel ‘custom made’. Beginnende offpiste skiërs worden vertrouwd gemaakt met het freerider door middel van het ‘Powder Intro’ programma. Vergevorderde freeriders kunnen hun hart ophalen met ‘Steep Camp’ en onze eigen ‘Pillow Weeks’! Ook als je tussen deze twee uitersten in zit biedt CMH de oplossing. Omdat Canada zoveel te bieden heeft zijn er reizen voor elk niveau.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Al sinds zijn oprichting in 1959 streeft CMH naar casual luxe. Dit hebben ze weten te realiseren op de meest afgelegen en indrukwekkende locaties in Canada. De lodges zijn uitsluitend gebouwd om te ontspannen, te genieten en op te laden. Zo zijn er bijvoorbeeld sauna’s, hot tubs, massageruimtes, een klimmuur en fitness beschikbaar, maar ook een gezellige open haard en kleine bar ontbreken niet. Verspreid over dertien unieke locaties vind je zowel remote lodges waar je uitsluitend met de helikopter kan komen, als knusse lodges midden in een van de gezellige dorpjes in de Columbian Mountains.

Bekijk hier alle CMH lodges.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Canada
Reisperiode
Meerdere datums mogelijk
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €5.000

Signature Trips | Groepsreizen

Signature Trips zijn er voor elk niveau. Deze groepsreizen zijn programma’s ontwikkeld voor beginners, maar ook voor enthousiastelingen die hun grenzen willen verleggen. Je hoeft dus geen (semi)professionele skiër of snowboarder te zijn om mee te kunnen. CMH hanteert per reis een maximum van vier groepen van elk elf personen, die op niveau bij elkaar worden ingedeeld.

Als groep ga je onder wisselende begeleiding van een vast aantal gidsen op zoek naar de allermooiste onverspoorde afdalingen! We bieden deze helireizen aan op negen unieke locaties van CMH. Je kunt je uiteraard individueel boeken en op die manier vele andere freeriders met dezelfde passie en gedrevenheid ontmoeten. Hier maak je vrienden voor het leven!

Small Group

De Small Group heliski-programma’s zijn speciaal ontworpen voor groepen van vier tot zes personen, inclusief een gids. Jullie vliegen met een Bell 407 of Bell 212 helikopter, die je snel op kan pikken voor de volgende afdaling. Zo maak je nog meer meters. Je kan deze reis met je vrienden of familie maken, maar ook alleen. In kleinere groepen wordt er uiteraard aandacht besteed aan het niveau van de deelnemers, zodat iedereen optimaal van het diverse terrein kan genieten! Boek een Small Group op een van de drie prachtige locaties van CMH in de Adamants, Kootenays of Monashees.

Alle CHM Lodges

Private of Exclusive

Tijdens een Private Trip zit je met maximaal vier personen in een groep, bestaande uit vrienden, familie of je nieuwe freeride partners. Er gaan twee gidsen met jullie mee en je hebt tevens je eigen Bell 407 of Bell 212 helikopter die je vanuit de Gothics Lodge of Revelstoke Lodge bovenaan de beste afdalingen afzet. Aan het einde van de dag kun je relaxen en verhalen uitwisselen met de andere gasten in de lodge.

Heb je echter altijd al gedroomd van een eigen berg? Dan kun je ook kiezen voor de meest exclusieve vorm van het heliskiën: namelijk een Exclusive Trip. Vanuit je eigen lodge word je door een privé helikopter afgezet op de berg die alleen jij en je familie of vrienden met elkaar delen. Er gelden geen limieten, je skiet zolang je benen het volhouden. Twee gidsen begeleiden jullie vanuit de Valemount, Bighorn of Nomads Lodge door de prachtige ongerepte Canadese natuur.

In feite huur je met je eigen groep gewoon een complete lodge af! Exclusiever dan dit wordt het niet.

CMH Heliskiing - Helikopter

Veiligheid en begeleiding

Bij Epique en CMH gaan we verder dan de minimale veiligheidseisen en nemen we altijd extra voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van al onze gasten te garanderen. Een gids van CMH heeft gemiddeld veertien jaar ervaring in zijn vakgebied en iedere groep heeft minimaal één (ACMG/IFMGA) gecertificeerde gids die de groep leidt. CMH werkt samen met Alpine Helicopters. Zij zijn koploper in de helikopterindustrie als het gaat om veiligheidsvoorschriften. De helikopters bij CMH worden gevlogen door de beste piloten die thuis zijn in de Columbian Mountains.

Ervaringen spreken voor zich

Heli skiën Canada

Voor de eerste keer heli skiën. Iets wat ik al heel lang wilde, maar wat komt daar allemaal bij kijken?
Epique gaf mij veel advies en regelde vervolgens de complete reis met alles er op en er aan.
Een reis om nooit te vergeten. Northern Escape Heli Skiing, Terrace BC Canada is geweldig.
Mooie luxe lodge, heerlijk eten, leuke mensen en fantastisch skiën.
De droge poedersneeuw is top en de afdalingen zijn super. De beste ski ervaring ooit!

voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique