Epique ski en zeil reizen - tourskiën in Noorwegen Moondance

Board & Sail

Snowboarden en zeilen gaat om het ontdekken van nieuwe en afgelegen plekken en om het genieten van de natuur, de rust en de plaatselijke cultuur.

SKI & SAIL REIZEN

Splitboarden vanaf een schip gaat het om het ontdekken van nieuwe en uiterst afgelegen plekken, om het genieten van de natuur en de plaatselijke cultuur én om het maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de mooiste afdalingen, maar juist de combinatie van alle elementen maken de board & Sail reizen bijzonder. Het schip als een drijvende berghut. De tours beginnen direct vanaf de boot op zeeniveau, waarna er met tourski’s en splitboards door adembenemend mooie natuur een weg omhoog wordt afgelegd. Unieke afdalingen met zicht op zee volgen. De gidsen zoeken samen met de schipper naar de beste plekken voor onvergetelijke avonturen.

Voor wie is een ski & sail reis geschikt

Een Ski & Sail reis met Epique is er voor iedereen die van avontuur houdt. Met de boot vaar je langs indrukwekkend ijs en geniet je van de stilte in deze afgelegen gebieden. Overdag worden er één of meerdere tours gemaakt. Touren is fysiek zwaarder dan lift-access freeriden, maar de beloning is dan ook fenomenaal. Met het trainingsplan van Epique kun je je op de juiste manier voorbereiden! Niet helemaal zeker? We adviseren je graag over de ideale reis voor jouw niveau.

Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën

Bestemmingen

Met een Ski & Sail avontuur van Epique reis je naar Noorwegen, IJsland, Groenland of Antarctica.
Noorwegen
De Lyngen Alps in Noorwegen staan bekend om de adembenemend mooie fjorden. We skiën door couloirs en door de bomen en genieten constant van de prachtige vergezichten.
IJsland
Het schiereiland Hornstrandir in het noordwesten van IJsland is onbewoond en tevens een natuurreservaat. Het gebied is enkel vanaf de boot te bereiken. De zee in dit gebied is vaak rustig, wat de overnachtingen erg prettig maakt.
Groenland
In Groenland verkennen we de Westelijke kust, genaamd de Västfjorden. In één van ‘s werelds laatste pool wildernissen komen we ijsberen, walvissen en tal van vogels tegen.
Antarctica
Antarctica, het meest koude, droge en winderige continent op aarde. Hier vind je Indrukwekkende gletsjer formaties en genieten we van de onverstoorde omgeving. Ruiger dan dit ga je het niet vinden!

Ervaring spreken voor zich

Wat een ervaring!

Het zeilschip wordt voor anker gelegd in een baai en vanaf zeeniveau tour je naar de top, waar je je vervolgens regelmatig afvraagt of iemand hier ooit eerder gelopen heeft. Bij deze reis draait het een week lang echt alleen om het goede gezelschap, de prachtige natuur en het uitdagen van jezelf met de klimmen en afdalingen. Après Ski&Sail? Dat is natuurlijk met z’n allen op het dek een pokébowl eten met vers gevangen vis!

Ervaring - Ski & Sail - Isabeau
Tourskiën en Zeilen in Noorwegen - Moondance

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.

Waarom met een ski- en/of snowboardführer op pad?

Een ski- en/of snowboardgids is een ideale combinatie van een leraar en een gids. Hij kan beginnende tot en met expert freeriders technisch verbeteren en daarnaast varianten en back country gidsen voor het freeriden en touren.

Jullie werken in verschillende gebieden. Kennen jullie die gebieden wel goed genoeg?

In de gebieden waar we werken komen we al meerdere jaren zelf of met onze gasten. De routes en varianten, die we gebruiken voor onze programma’s, worden nauwkeurig gepland en indien nodig verkend. Daarnaast werken we altijd samen met lokale gidsen of pro’s om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over de laatste stand van zaken t.a.v. routes, weer, sneeuw en lawines. Het gidsen in verschillende gebieden heeft in onze ervaringen veel voordelen t.a.v. veiligheid en comfort.

Freeride routes zijn voor een freerider en helemaal voor een gids eenvoudig te vinden. Zeker als je in veel verschillende gebieden gidst. Ze staan op een kaart, in een freeride gids en als je vanuit de lift verder kijkt dan de uitgestreepte ‘freeride hellingen’ zie je vaak veel mogelijkheden. Daarnaast gebruiken we extra informatie van bijvoorbeeld een lokale gids uit ons netwerk of gaan we langs een gidsen bureau voor een update. In een nieuw gebied gaan we vaak een of twee dagen eerder om foto’s maken van interessante hellingen. Daarna thuis de helling bestuderen op de kaart of m.b.v. Google Earth. Een planning maken is de volgende stap. Tegen de tijd dat je bij de ingang van de route staat lijkt het of alsof je er al eerder was. Alles wat je gezien hebt of kaart en op de foto is nu herkenbaar om je heen. Doordat we zorgvuldig plannen kunnen we een juiste helling kiezen voor het niveau van onze gasten. Namelijk een uitdagende maar comfortabele klim en afdaling. Dit geld ook voor het lawine gevaar. Steilste deel van de helling bepaald de route. Dit is allemaal goed te plannen om daarna in de aanloop naar de start en voor de start nog eens te beoordelen.

Een gids die iedere dag zorgvuldig plant om voor zijn gasten de beste route te vinden is alert, goed voorbereid en blijft gemotiveerd om goed te gidsen. Daarnaast vinden onze gasten het fijn om met ons steeds een nieuwe gebied te bezoeken en nieuwe route te vinden en te rijden. De gids kent de groep, het individu en anders om. Er ontstaat een vriendschappelijke band en een goede samenwerking. Je gaat verder waar je vorige trip geëindigd bent. Een stap verder of stap terug is snel gemaakt en communiceren hierover gaat gemakkelijk. Dit soort eigenschappen kenmerken onze werkwijze en zien wij, naast veilig en comfortabel gidsen, als een van de toe gevoegde waarden aan onze diensten.