Catskien en boarden in Georgie, Europa

Catboarden

Het enige nadeel van cat-boarden in Europa is dat het heel gemakkelijk is om een verslaving aan poeder-boarden te ontwikkelen. Je bent gewaarschuwd!

Catboard reizen

Een catboard reis met Epique brengt je naar bestemmingen waar je anders niet zo snel aan zou denken.

Cats of snowcats zijn grote pistenbully’s die tot 14 skiërs en snowboarders vervoeren naar backcountry gebieden in een speciaal gebouwde cabine. Terwijl jij afdaalt, baant de cat zich een weg terug naar het dal om je op te pikken voor de volgende afdaling. De meeste catboard-operators hebben exclusieve toegang tot een gebied dat groot genoeg is om ervoor te zorgen dat je altijd onverspoorde afdalingen kunt vinden.

Voor wie is catboarden geschikt

Catskiën is verwant aan het heliskiën en biedt een intrigerende optie voor freeriders het iets dichter bij huis zoeken, maar tegelijkertijd verlangen naar een unieke ervaring. Hier kun je als freerider je ‘first tracks’ zetten in het gezelschap van gelijkgestemden, wat resulteert in de gegarandeerde verticale meters die je voor ogen had. Terwijl je comfortabel zit in de Catski, kun je genieten van muziek, snacks en bijpraten met je ski-maatjes. De bergen in Macedonië hebben aanzienlijk meer jaren op de teller dan de relatief ‘jonge’ Alpen. Dit verschil vertaalt zich in uitgestrekte open terreinen en brede couloirs. Deze eigenschappen maken dit gebied geschikt voor zowel beginners in off-piste skiën en snowboarden als voor ervaren freeriders.

istenbully Catski Macedonië32

Catski trips in Macedonië

Catskiën in Macedonië is mogelijk vanaf half december tot begin april. Vanaf meerdere luchthavens vlieg je met een directe vlucht naar Skopje en vanaf Schiphol vlieg je met een korte overstap naar Skopje. Het is mogelijk een 8-daagse reis van zondag tot zondag, 6-daagse reis van woensdag tot maandag of een 5-daagse reis van zondag tot donderdag te boeken. Er staat elke dag maar één ding op het programma: heel veel freeriden. Eskimo werkt met groepen van maximaal vijftien personen en elke groep heeft een eigen snowcat. Het enorme terrein is dus ‘all yours’..

Catskien reis in Georgie, Europa

Catski trips in Georgië

Powderproject, een cat-ski-operatie in de Kleine Kaukasus, biedt een buitengewone poederski-ervaring voor avontuurlijke skiërs en snowboarders. Alles is inbegrepen vanaf het moment dat je landt op de luchthaven van Kutaisi in Georgië. Het cat-skiën in Bakhmaro & Adjara wordt nu beschouwd als een van de beste in Europa.

Op slechts 40 km afstand van de Zwarte Zee ontvangt Bakhmaro het hele jaar door veel neerslag, maar vooral in de winter. De boomgrens ligt hoog en de verscheidenheid aan boomafdalingen is vrij uniek. Boven de boomgrens wachten brede open hellingen met Sarkornia [2.755 m] als hoogste punt.

Ervaring spreken voor zich

Heli skiën Canada

Voor de eerste keer heli skiën. Iets wat ik al heel lang wilde, maar wat komt daar allemaal bij kijken?
Epique gaf mij veel advies en regelde vervolgens de complete reis met alles er op en er aan.
Een reis om nooit te vergeten. Northern Escape Heli Skiing, Terrace BC Canada is geweldig.
Mooie luxe lodge, heerlijk eten, leuke mensen en fantastisch skiën.
De droge poedersneeuw is top en de afdalingen zijn super. De beste ski ervaring ooit!

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.

Er staat niet bij ieder programma een beschrijving per dag. Waarom is dat?

De dag inhoud van onze programma’s wordt bepaald door verschillende factoren. Weer en sneeuwcondities, het niveau van de groep en het thema van het programma. Een vast dagprogramma maken is dan erg lastig. In de brochure (deze kan je per reis aanvragen) staat wel een dag tot dag programma. Dit is een leidraad voor de reis.

Reistoestemming (ETA) voor Canada

Ga je binnenkort naar Canada? Let dan op: de Canadese regering heeft het ‘Electronic System for Travel Authorization’ (ESTA) in werking gesteld. Een soortgelijk systeem hebben ze ook in de Verenigde Staten. Per 15 maart 2016 zijn passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Programma vallen (waaronder ook Nederland) verplicht een aanvullende reistoestemming aan te vragen voordat zij naar of via Canada reizen. Deze ‘ETA’-aanvraag kan je eenvoudig online indienen. Doe dit uiterlijk 72 uur voor vertrek. Het kost kost 7 CAD per keer en is 5 jaar geldig. Meer informatie.