Tourski avontuur in Kirgizië

We bieden de ultieme set-up voor avontuurlijke en ervaren skiërs en snowboarders om het afgelegen Kirgizië te verkennen. Ver weg van massatoerisme en de typische Aziatische bestemmingen ligt Kyrgyzstan. De tourski- en splitboardreis neemt je mee naar het met sneeuw overladen Jyrgalan. Hier zorgt het gigantische Issyk-Kul meer voor een microklimaat en meer sneeuwval dan elders in Centraal Azië. Een bezoek aan Kirgizië zou bovenaan ieders bucketlist moeten staan: het is mooi, gastvrij, toegankelijk en vooral nog relatief ongerept.

 • Een reis vol cultuur en geweldige afdalingen
 • Combi tussen freeriden, toerskiën en cat skiën
 • Overnacht in een Yurt op de Jyrgalan Pass (2900 m.)

Deze onvergetelijke reis brengt ons naar het Tien Shan gebergte in het uiterste oosten van Kirgizië. We werken samen met lokale gidsen en chauffeurs die ons de bijna overdreven gastvrijheid en de bijzondere cultuur van Kirgizië laten beleven. Het programma start in de hoofdstad Bishkek, hier maken we een korte stadstour. Daarna reizen we, via de noordelijke oevers van het Issyk Kul meer, naar de ski-hoofdstad van Kirgizië; Karakol. Het meer bevriest niet in de winter, wat zorgt voor meer sneeuwval en iets mildere temperaturen in de winter dan in andere delen van het land – beide zijn goed om te skiën!

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Op zondag komen we vroeg in de ochtend aan in Bishkek. Na een ontbijt in de hoofdstad stappen in een minivan richting Karakol waar we inchecken bij een guesthouse. De volgende dag staat het enige skigebied van Kirgizië, Karakol, op het programma. We gaan voornamelijk freeriden, maar sluiten de dag af met een korte tour naar het hoogste punt en een geweldige afdaling. Op de terugweg naar het guesthouse stoppen we bij de Ak Suu hot springs. De volgende ochtend vertrekken we vroeg naar Jyrgalan waar we de komende twee dagen gaan cat skiën. De cats zetten ons af tot een hoogte van 3800 meter in gevarieerd terrein, van mellow tree-runs tot steile couloirs. Op donderdagochtend worden we door sneeuwscooter naar het yurt kamp getrokken. Vanuit het kamp op 2900 meter hebben we toegang tot een indrukwekkend tourski terrein en gaan hier twee dagen op pad. Terug in het kamp wordt er heerlijk gekookt en kunnen we ontspannen in de Banja (Russische sauna). Na de tour op vrijdag laten we ons terugbrengen naar de bewoonde wereld en checken in bij een guesthouse. De laatste dag van de reis maken we in de ochtend een tocht te paard door een schitterende vallei. Aan het begin van de middag beginnen we aan de terugreis naar Bishkek waar we afgezet worden bij een spa. Na een gezellig laatste avond vliegen we zondagochtend weer terug.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 2 nachten in een guesthouse in Karakol met volpension 
 • 3 nachten in een guesthouse in Jyrgalan met volpension 
 • 1 nachten in een yurt camp op de Jyrgalan pass (2900 m) met volpension
 • 6 dagen flexibel freeride-/freetour-programma met 2 gidsen
 • 2 dagen, 6 uur per dag private catskiën
 • 1 dag liftpas Karakol 
 • toegang tot het Besh Spa Complex in Bishkek en de Ak Suu hot springs
 • alle transfers over de weg
 • transfers met sneeuwscooters naar de Jyrgalan pass
 • paardrijden met gids
 • bijdrage Trees for All, om de CO2-uitstoot te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfondsom de CO2 uitstoot van je reis te compenseren)

Deze reis is geschikt voor gevorderde freeriders en ervaring met tourskiën of splitboarden is vereist. Op de tour-dagen stijgen we tussen de 800-1200 meter, ook een goede conditie is dus belangrijk. Je gaat op pad in een groep van maximaal 8 skiërs en snowboarders. Bij het samenstellen van de groepen houden we rekening met het niveau en de wensen van de deelnemers.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding, kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Kirgizië
Reisperiode
Meerdere datums mogelijk
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €3.050
Tourski avontuur in Kirgizië

Karakol Ski resort

Het skigebied Karakol kan gerust het beste skigebied van heel Centraal-Azië genoemd worden. Er zijn 5 liften die je van 2.400 naar 3.050 meter brengen, 20 km pistes en geweldige freeride mogelijkheden voor alle niveaus. Vanaf het bergstation bereik je met een korte tour de hoogste top van het gebied (3.450 m.) en een heerlijke off-piste run.

Door de nabijheid van het Issyk Kul meer de hoeveelheid en kwaliteit van de sneeuw doorgaans heel erg goed. Het meer bevriest niet in de winter vanwege de warme bronnen onder het meer, dit fenomeen veroorzaakt een enorme dump in het oosten van Kirgizië. En precies daar komen we voor!

Tourskien en splitboarden in Kirgizie

Cat Skiën

Het catskiën vindt plaats in een afgelegen en onontdekt gebied vlak bij het dorpje Jyrgalan in het Tien Shan gebergte. Jaren geleden was Jyrgalan een mijnwerkersdorp in handen van de Sovjet-Unie. Na de val van de Sovjet-Unie is Jyrgalan gestopt met de mijnbouw. Hierdoor zijn er vele hectare terrein beschikbaar geworden voor het catskiën. De 10.000 hectare aan terrein dat beschikbaar is geeft je genoeg ruimte om acht tot twaalf runs per dag te maken. Er zijn besneeuwde treeruns, steile hellingen en weidse vlaktes te vinden.

Tourskien en splitboarden in Kirgizie
Tourskien en splitboarden in Kirgizie
Tourski en catski reis naar Kirgizie
Tourski en catski reis naar Kirgizie
Tourskien en splitboarden in Kirgizie
Tourskien en splitboarden in Kirgizie
Tourski en catski reis naar Kirgizie
Tourskien en splitboarden in Kirgizie
Tourskien en splitboarden in Kirgizie

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?