Catskiën in Macedonië

Ontdek in Macedonië de ongerepte natuur van de Shar Mountains en beleef de unieke cultuur van de Balkan. Ga mee op avontuur met Eskimo, de oudste Catski-operator van Europa! De hooggelegen grasweiden van de Papova Šapka vormen het ideale terrein voor freeriders. De oude bergen, de sneeuwval en de mogelijkheden die de snowcat ons biedt, maken catskiën in Macedonië tot een niet te missen ervaring voor de avontuurlijke wintersporter.

 • Ultieme flexibiliteit door de omgebouwde pistenbully
 • Ruige en ongepolijste bestemming dicht bij huis
 • + 4000 m afdalen: 7 tot 15 afdalingen per dag

Je verblijft op een hoogte van 1687 m en zult de prachtige toppen tot 2747 m van dichtbij ervaren. Geniet van heerlijk lange afdalingen over het uitgestrekte, glooiende landschap. Daarnaast zijn de cultuur, de tradities en gastronomie van Macedonië een ware ontdekkingsreis! 

Voor deze trip zijn er meerdere upgrades beschikbaar en kan je makkelijk voor je eigen vriendengroep een ‘private cat’ vastleggen. Ook biedt Epique je de mogelijkheid je verblijf te verlengen met een extra catski dag.

Belangrijk voor jou

Terrein
Inclusief
Niveau
Lodge

In de Shar Mountains vind je voornamelijk uitgestrekte vlaktes maar ook treeruns lager in het terrein. De boomgrens bevindt zich rond de 1700 meter. Daarboven liggen vooral grasvlaktes, de ideale ondergrond voor het freeriden. De thuisbasis van Eskimo Freeride is het op 1687 meter hoogte gelegen Popova Šapka. Je verkent de regio van Tito tot Jelak: een gebied van 32 km2 dat alleen maar bereikbaar is per catski. Met een gemiddelde sneeuwval van vijf meter per jaar zijn de condities goed te vergelijken met gunstig gelegen gebieden in de Alpen.

 • 4 overnachtingen Hotel Arena Teteks
 • 1 overnachting in Skopje
 • Verblijf o.b.v. volpension
 • Lokale gecertificeerde Eskimo gidsen
 • Epique reisbegeleiding
 • Luchthaven transfers
 • Transport van en naar Skopje
 • Bijdrage SGR Garantiefonds en Calamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)

Catskiën in Macedonië is voor de beginnende tot ervaren off-piste skiërs en snowboarders. Voor dit avontuur verwachten we dat je al wat ervaring hebt met off-piste skiën of boarden en je gecontroleerd kunt afdalen in diepe sneeuw maar ook comfortabel bent in verschillende sneeuwcondities. Tijdens deze reis kun je alle sneeuwcondities treffen. Van uitgestrekte poedervelden en diepe sneeuw tussen de bomen, tot aan afgewaaide vlaktes en ijzige omstandigheden.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Je verblijft in Hotel Arena Teteks, het middelpunt van Eskimo en alle activiteiten. Een basic verblijf in “balkan stijl’ maar verbazingwekkend goede typische keuken. De catski staat naast de deur geparkeerd, zodat je de volgende dag direct aan een nieuw avontuur kan beginnen. Het hotel ligt in het dorpje Popova Šapka, vlakbij het freeride terrein. Er is een restaurant, een goed gevulde bar met fijn geprijsde drankjes en een lounge om ’s avonds te relaxen. Meestal zul je in het restaurant eten, maar af en toe ook in één van de traditionele en authentieke restaurants van Popova Šapka. Na een intensieve dag op de bergen kun je ook van een welverdiende sauna en spa genieten.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Europe
Reisperiodes
22 feb. t/m 27 feb. 2025 08 maa. t/m 13 maa. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Totaal prijs per persoon
v.a. €1.270

Voor wie?

Catskiën is familie van het heliskiën. Deze bestemming is ideaal voor freeriders die graag iets dichter bij huis willen blijven, maar toch een unieke ervaring willen beleven. Je hebt de mogelijkheid om als een van de eersten sporen in de sneeuw te zetten, samen met een kleine groep enthousiastelingen, en je krijgt altijd het gewenste aantal verticale meters. Tijdens de rit in de catski kun je ontspannen met wat muziek, snacks en bijpraten met je ski-vrienden. De bergen in Macedonië zijn veel ouder dan de “jonge” Alpen, wat resulteert in uitgestrekte open vlaktes en brede couloirs. Dit maakt het gebied geschikt voor zowel beginnende off-piste skiërs en snowboarders als voor gevorderde freeriders!

Pistenbully Catski Macedonië16

Extra’s & Upgrades

Het dagelijkse programma draait volledig om freeriden. Eskimo werkt met groepen van maximaal vijftien personen per snowcat. Tijdens deze reis bieden we de mogelijkheid je reis te verlengen. Voor een aantrekkelijk tarief een volle dag extra het terrein in!

 • 6-daagse reis (zaterdag t/m woensdag) – 4 catski dagen € 1270,-
 • 7-daagse reis (zaterdag t/m donderdag) – 5 catski dagen € 1510,-
 • 8-daagse reis (zaterdag t/m zaterdag) – 6 catski dagen € 1750,-

Van half december tot begin april kun je catskiën in Macedonië. Naast de agendareis bestaat er dus altijd de mogelijkheid met jouw eigen vriendengroep of familie een privé reis te organiseren. Het uitgestrekte terrein is met een ‘Private Cat’ dus volledig voor jouw groep gereserveerd. Wil jij de data, lengte en indeling van je reis in eigen hand hebben, we helpen je hier graag bij!

Pistenbully Catski Macedonië17

Onze partner in Macedonië

In de jaren negentig bouwde een groep middelbare scholieren, tijdens avontuur in de Sharplanina bergen noodgedwongen een iglo om de nacht door te brengen. Geïnspireerd door deze intense ervaring werd vijftien jaar later de eerste catski operator in Europa opgericht, Eskimo Freeride. Tijdens hun jarenlange reizen door Canada, Kamtsjatka en Nieuw-Zeeland kwam het team achter Eskimo tot de conclusie dat de bergen ‘thuis in Macedonië’, net zo mooi en uitdagend waren voor offpiste liefhebbers. Sinds 2007 verwelkomt Eskimo Freeride freeriders vanuit de hele wereld om te genieten van de Macedonische natuur, cultuur en gastronomie.

Pieps safety equipment

Veiligheid

Eskimo hanteert hoge veiligheidseisen. De afdalingen worden door de gidsen en snowcat chauffeur bepaald die nauwlettend de weersveranderingen en de sneeuwstabiliteit in de gaten houden. Er zijn altijd twee cats onderweg, zodat de een de ander eventueel te hulp kan schieten. Alle gasten dienen een lawinepieper, schep, sonde en freeride rugzak te dragen. Eskimo Freeride geeft je hier een uitleg over en deze kan je ter plekke lenen. De gidsen en snowcat chauffeurs van Eskimo Freeride kennen het gebied door en door en hebben jarenlange ervaring.

Terrein Catski Macedonië37

Reis

Macedonië is een snelle en gemakkelijk bereikbare locatie, vanaf verschillende vliegvelden vlieg je in een kleine drie uur met een directe vlucht naar Skopje. Via Eindhoven vlieg je met WizzAir voor rond de 200 euro direct, en je kunt ook vanaf Schiphol met een korte overstap naar Skopje vliegen. Bij aankomst word je opgehaald van het vliegveld en binnen anderhalf uur naar Popova Šapka gebracht. Op de laatste avond word je naar Skopje gebracht voor een laatste avond en nacht in de hoofdstad van Macedonië. Zo ben je de volgende dag gegarandeerd op tijd op de luchthaven voor de terugvlucht.

Terrein Catski Macedonië39
Eten Catski Macedonië13
Pistenbully Catski Macedonië8
Hotel Catski Macedonië21
Eten Catski Macedonië23
Actiefoto Catski Macedonië25
Actiefoto Catski Macedonië7
Terrein Catski Macedonië22
voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Groepsfoto Catski Macedonië12
Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique