Aosta All-Mountain MTB

Dankzij de goede lokale contacten en kennis van de omgeving hebben wij een mountainbike avontuur kunnen samenstellen dat de perfectie nadert! Het ultieme vakantiegevoel ga je hier meemaken door de bijzondere mix van alles wat Italië kenmerkt. In ons geval de prachtige trails met bovennatuurlijke uitzichten en landschappen vol van historie en cultuur, een heerlijk verblijf en uiteraard het fenomenale eten. Het programma van deze week verslaat werkelijk alle verbeelding en zal je doen watertanden bij het lezen. We maken naast onze eigen kracht deze week gebruik van liften, lokale shuttles en een helikopter om de bergen te trotseren en maken op deze manier optimaal gebruik van de 6 dagen op de mountainbike.

 • ‘Endless runs’ in Bikepark Pila & La Thuile
 • Backcountry Enduro tour met overnachting op 2385m
 • Bucketlist alert: Heli-Bike avontuur rondom Zermatt
 • Italiaanse flair zowel cultureel als culinair

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Materiaal

Deze reis is ontwikkeld om in alle facetten speciaal te zijn. Van verblijf, routes, trails en begeleiding tot de voortreffelijke diners in de stadskern van Aosta. Een flamboyante droomreis waar je ontzettend veel kilometers maakt in zo’n bijzondere omgeving dat je serieus zult overwegen te emigreren. Ben jij een fervent All Mountain / Enduro rijder en ben je opzoek naar een exclusieve vakantie dan is dit het affiche van Epique waar je voor moet gaan! Een indruk van het programma:

 • dag 1 & 4 – Bikepark Pila & La Thuile
 • dag 2 & 3 – Enduro Tour incl. overnachting in hooggelegen Refugio
 • dag 5 – Shuttle dag rondom Aosta
 • dag 6 – Heli-Bike dag rondom Cervinia / Zermatt

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 6 dagen programma met Nederlandse gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 7 dagen verblijf in 3* hotel of appartement in Aosta
 • 2 daagse Enduro tour incl. shuttle
 • 1 nacht verblijf backcountry Refugio incl. halfpension (2385 m)
 • 2 dagen liftpas Pila & La Thuile
 • 1 dag Uplift / Shuttle dag in Aosta Vallei
 • Heli-Bike Dag Cervinia & Zermatt + lokale gids
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze vakantie is geschikt voor rijders met een startniveau van intermediate plus tot aan expert. Deze niveaus staan [hier] beschreven. We maken gebruik van vele manieren om hoogtemeters te elimineren, maar dat wil niet zeggen dat dit een ‘makkelijke’ reis is. Afdaal conditie en basistechniek moeten echt wel op behoorlijk niveau zijn voor deze trip en we kunnen op deze reis voor iedereen de grenzen behoorlijk verleggen. We maken lange dagen in het zadel en afdalingen tot wel 6 km aan 1 stuk. De ondergrond, ook in de bikeparks, zijn met name natuurlijk en technisch. Rotsachtig alpine tot droog en zanderig in de lager gelegen naaldbossen. We classificeren deze reis als All-Mountain / Enduro en een goed onderhouden full-suspension van 130 mm of meer is zeker aan te raden voor deze reis, optimaal is een 150-160mm enduro bike. We rijden dagelijks van 10.00 tot 16.30 ongeveer en leggen tussen de 30 en 70 km per dag af afhankelijk van het niveau van de groep met een respectievelijk 70%/30% afdaal en klim verdeling.

Mountainbike vereisten

Voor deze reis is een all-mountain full suspension mtb van minimaal 140mm met dropperpost en gravity banden de ondergrens. Zelf verhuren wij geen mountainbikes, maar er zijn voldoende fietsspeciaalzaken in binnen- en buitenland die je hierbij kunnen helpen. We adviseren je graag!

Protectie

Qua persoonlijke gear zijn goede helm en kniebeschermers verplicht. Full-Face, elleboog en rug protectie zijn niet verplicht maar altijd verstandig om mee te nemen.

Gear & Reserve onderdelen

We maken lange dagtochten en het meenemen van eten en drinken evenals reserve onderdelen vraagt om een fijne rugzak of fanny pack. Je ontvangt voor aanvang van je reis een uitgebreide paklijst inclusief lijst voor reserveonderdelen en fietsonderhoud.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Italië, Zwitserland
Reisperiode
13 jul. t/m 20 jul. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Klimtechniek
Klimconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €2.550

All Mountain All Week!

Verscholen in het meest noordwestelijke puntje van Italië ligt de kleinste provincie van het land: Valle d’Aosta. De Aosta Vallei ligt aan de voet van van de Monte Bianco (Mont Blanc) en Monte Cervino (Matterhorn) en is met zijn hoge bergen en National Park Gran Paradiso een waar paradijs voor bikers met een legio aan trails!  Bergtoppen van vierduizend meter en hoger, authentieke bergdorpjes en de Italiaanse keuken maken dit avontuur compleet! Met behulp van liften, lokaal georganiseerde Uplifts en eigen spierkracht rijden we op enorm veel verschillende soorten terrein en trails. De term All Mountain is deze reis dus werkelijk op het lijf geschreven.  Van EWS stages in La Thuile, 2-daags backcountry avontuur met overnachting op 2385m tot Heili-Bike ervaring in Zermatt, deze trip heeft het allemaal!

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Heli-Bike Air Zermatt
Enduro Mountainbike reis Aosta Italie
Enduro Mountainbike reis Aosta Italie
Enduro Mountainbike reis Aosta Italie
Enduro Mountainbike reis Aosta Italie
Enduro Mountainbike reis Aosta Italie
Enduro Mountainbike reis Aosta Italie
Enduro Mountainbike reis Aosta Italie
Mountainbike reis Aosta Italie
Mountainbike reis Aosta Italie
Mountainbike reis Aosta Italie
Mountainbike reis Aosta Italie
Mountainbike reis Aosta Italie
Mountainbike reis Aosta Italie
Mountainbike reis Aosta Italie
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique