Poeder skien in Japan

Japan

Ongekend droge poedersneeuw, speels terrein, een gastvrije cultuur en heerlijk eten. Een reis naar Japan is op alle fronten een uniek avontuur. Ontdek waarom Japan tot één van de beste freeride bestemming behoort.

De naam Japan betekent ‘oorsprong van de zon’. En zoals de zon eindeloos veel schaduwen kaatst, zoveel verschillende contrasten telt Japan. Eeuwenoude cultuur en tradities vervlechten zich moeiteloos met hypermoderne innovaties. Je vindt er bruisende steden, luxe hotels en heerlijk eten, maar ook mystieke tempels, pittoreske dorpjes en ongerepte natuur. Naar de eeuwenoude cultuur staat Japan inmiddels ook bekend om de grote hoeveelheid droge poedersneeuw die jaarlijks valt. Er valt genoeg te ontdekken.

Freeride reis naar Japan

Skiën in Japan

In de winter bieden we off-piste, freeride en freetour reizen aan naar Japan. Japan vangt gemiddeld 25 meter sneeuw per winter! Dan is praktisch alles off-piste. Je kunt er afdalen tussen de ondergesneeuwde bamboe en berkenbomen. Vanuit Niseko kun je gemakkelijk meerdere skigebieden en afdalingen bereiken. Als de condities goed zijn, maken we een uitdagende tour naar de top van de Mount Yōtei vulkaan, of een korte hike vanuit het skigebied om toegang te krijgen tot meer onverspoord terrein. Na een dag vol indrukwekkende afdaling is het heerlijk relaxen in een traditionele ‘onsen’. Ga mee en laat je verbazen.

Epique ski en snowboard reizen naar Japan

Hoe ziet een Epique reis naar Japan er uit?

We beginnen een ‘meet & greet’ bij ons op kantoor in Utrecht. Je kan kennismaken met de je reisgenoten en we bespreken het programma, de reis en het materiaal. Voor vertrek verzamelen we op Schiphol. Eenmaal op bestemming halen we onze busjes, rijden naar onze accommodatie en checken in. Na het inchecken gaan we op pad voor het eerste Japanse diner. Vanaf hier is alles afhankelijk van de omstandigheden, alles voor zoveel mogelijk poeder afdalingen en bijzondere ervaringen. De gids checkt elke avond de weerberichten en in overleg met de groep wordt besloten waar we de volgende dag heen gaan. Of we gaan freeriden, freetouren of of een vulkaan beklimmen is afhankelijk van de sneeuwcondities en de wensen van de groep. Na een intensieve dag kunnen we ontspannen in één van de onsens. De gids kent de beste restaurant in de omgeving en zorgt elke avond voor een culinaire verrassing. Na een week in Niseko sluiten we af met een bonte avond in de miljoenenstad Sapporo.

Freeride poedersneeuw afdaling in Japan

Hokkaido

Hokkaido, het noordelijke eiland van Japan, is ideaal gelegen in het pad van consistente weersystemen die de koude lucht vanuit Siberië over de Japanse Zee voeren. Dit heeft tot gevolg dat veel van de Hokkaido-skigebieden worden bedolven met droge poedersneeuw. Sommige van de skigebieden ontvangen jaarlijks een verbazingwekkend gemiddelde van 14-20 meter sneeuwval. Op het eiland zijn meerdere skigebieden. We overnachten vlak bij Niseko United, vier samengevoegde gebieden op Mount Annupuri. Daarnaast zijn we in 30 tot 60 min in Moiwa, Rusutsu of Kiroro. De laatste dag rijden we terug naar Sapporo en sluiten af in Sapporo Teine. Het gebied van de Olympische Winterspelen in 1972.

poeder skiën in Japan

Honshu

Honshu is het hoofdeiland van Japan en heeft tal van mogelijkheden voor een freeride reis. De bekendste hiervan is Hakuba, een vallei in de Japanse Alpen. Het dal telt 12 skigebieden. Elk gebied op zich biedt weinig freeride mogelijkheden. De combinatie en afwisseling van alle gebieden bij elkaar, is wat Hakuba tot een geweldige freeride bestemming maakt. In tegenstelling tot Hokkaido lijkt het terrein meer op de Alpen. Een ruig gebergte dat tot 3000 meter reikt.

Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique