Mountainbike paradijs Finale Ligure

Op sommige plekken zijn de voorzieningen zo goed en zet de lokale gemeenschap zich al zo’n lange tijd vol overgave in voor de MTB sport dat zich langzaam maar zeker een wereldklasse MTB bestemming van reuze formaat ontpopt. Finale Ligure is zonder enige twijfel zo’n gebied. Niet alleen omdat er meer dan 250 uitmuntende trails aanwezig zijn of de oogstrelende Italiaanse bloemenrivièra al decennia lang een befaamde toeristische trekpleister is maar omdat iedere rijder die hier is gefietst heeft het over een ding eens is: je moet hier geweest zijn!

 • Goed hotel op sublieme locatie aan het strand in Finale
 • 250 A+ trails: perfecte mix van flow, tech tot singletrail
 • Inclusief gids, private shuttle & backcountry tour

Wat de regio onderscheidt en waarom deze bestemming niet op je bucket-list mag ontbreken is met name de mix van kwaliteit en kwantiteit van dit gebied. Letterlijk van eerste tot laatste trail zonder dezelfde route te rijden in een gebied dat zich al meer dan 10 jaar uiterst professioneel inzet en opent voor onze prachtige sport. Tel daar een fijn hotel, heerlijk regionaal eten en goed gezelschap bij op: OUTDOOR REGION FINALE!

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Op woensdag ben je vanaf 12:00 uur ’s ochtends welkom in het Hotel. Kom je vroeg aan dan bieden we een verkennende ronde op de trails rondom Ciappi. Kom je later aan dan ontmoeten we elkaar voor een welkomstdrankje aan de Hotelbar. Hier nemen we de routes en andere bijzonderheden door en zorgen ervoor dat alle bikes tip-top in orde zijn voor de vroege start van donderdag en gaan daarna een lekker hapje eten. Een indruk van het programma:

 • dag 1 – Proloog
 • dag 2 – Base Nato & Pian Merleno
 • dag 3 – Le Manie & Noli
 • dag 4 – Sky to Sea tour
 • dag 5 – Rider input

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 4.5 dagen begeleiding door Epique Mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 2 dagen Shuttle Service
 • 1 dag Backcountry Shuttle
 • 2 Single Uplifts op dag 1 & 3 (Proloog & Sky to Sea tour)
 • 4 dagen verblijf in fijn hotel in Finale incl. ontbijt
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Tijdens deze reis zijn er maximaal twee groepen, ingedeeld naar niveau en conditie. Het niveau van de groepen is uiteraard afhankelijk van de aanmeldingen. We streven naar één groep met beginnende en intermediate bikers en één groep met meer ervaren rijders. Bij de beginners wordt er dagelijks flink getraind en is er veel aandacht voor techniek. Bij de meer ervaren groep ligt de nadruk wat meer op veel (en gave) afdalingen maken. Leren door te doen en de tips van de gids gelijk toepassen in het terrein. Onze reis naar Finale is er voor elke mountainbiker die onbezonnen een immens gebied wil verkennen.

Mountainbike vereisten

Voor deze reis is een all-mountain full suspension mtb van minimaal 140mm achter met dropperpost en gravity banden de ondergrens.

Protectie

Qua persoonlijke gear zijn goede helm en kniebeschermers verplicht. Full-Face, elleboog en rug protectie zijn niet verplicht maar altijd verstandig om mee te nemen.

Gear & Reserve onderdelen

We maken lange dagtochten en het meenemen van eten en drinken evenals reserve onderdelen vraagt om een fijne rugzak of fanny pack. Je ontvangt voor aanvang van je reis een uitgebreide paklijst inclusief lijst voor reserveonderdelen en fietsonderhoud.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Italië
Reisperiode
01 mei. t/m 05 mei. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Klimtechniek
Klimconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €1.275
Finale Ligure MTB

FINALE OUTDOOR REGION

De Finale Outdoor Regio (FOR) behoort tot de meest gerenommeerde mountainbikebestemmingen wereldwijd. In dit uitgestrekte gebied, dat Finale Ligure, Pietra Ligure en vele charmante plaatsen in het binnenland omvat, staan ons talloze dagen van onvergetelijk fietsplezier te wachten. Tussen de zee, bergen en eeuwenoude dorpjes verkennen we de door onze gidsen geselecteerde trails. Met een overweldigende keuze van meer dan 250 trails, speciaal aangelegd door en voor mountainbikers, hebben we het privilege om te genieten van natuurlijke flowtrails, uitdagende singletrails, en zelfs enkele van de meest veeleisende Enduro-stages uit de Enduro World Series, zoals Roller Coaster, DH Men, Cromagnon, Engineer, Little Champery en vele andere geweldige trails. Af en toe nemen we een adempauze om te genieten van de werkelijk fantastische landschappen. De unieke sfeer onder mountainbikers, gecombineerd met de Italiaanse flair en het heerlijke eten, maken duidelijk waarom een bezoek aan deze regio een must is, ga jij mee komend voorjaar?

Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique