Mountainbike Mecca Portes du Soleil

Ben je op zoek bent naar een droombestemming deze zomer dan is de Portes du Soleil (PDS) moeilijk te verslaan. Met verbindingen naar 12 resorts met 22 liften en meer dan 650 km aan trails spreken de getallen voor zich. Met 10 jaar gidservaring in dit gebied ben je in goede handen en we durven te stellen dat wanneer je met ons naar de PDS gaat je het maximale en het beste uit je vakantie haalt. Je ontdekt samen met de Nederlandse Epique-gids zoveel mogelijk van dit prachtige gebied. De bekende Enduro-route door het hele gebied ontbreekt natuurlijk niet en we geven naast het gidsen de hele week nuttige tips & tricks. Met ons routeplan zorgen we voor een goede balans tussen, tech, flow en park zodat iedereen aan zijn trekken komt.

 • Gidsen met jarenlange ervaring in het gebied
 • 650km aan A+ trails, voor elk niveau en discipline
 • Bucketlist-reis naar het Whistler van Europa

Wat de PDS onderscheidt en waarom deze bestemming niet op je bucket-list mag ontbreken is met name de mix van kwaliteit en kwantiteit van dit gebied. Letterlijk van eerste tot laatste lift op pad zonder dezelfde trail te rijden in een gebied dat zich al meer dan 15 jaar uiterst professioneel inzet en opent voor onze prachtige sport. Tel daar een fijn Hotel, heerlijk regionaal eten en goed gezelschap bij op: Bike Mekka Portes du Soleil!

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Op woensdag ben je vanaf 10:00 uur ’s ochtends welkom in het Hotel. Kom je vroeg aan dan bieden we een verkennende ronde op de  trails rondom Avoriaz. Kom je later aan dan ontmoeten we elkaar voor een welkomstdrankje aan de Hotelbar. Hier nemen we de routes en andere bijzonderheden door en zorgen ervoor dat alle bikes tip-top in orde zijn voor de vroege start van donderdag en gaan daarna een lekker hapje eten. Een indruk van het programma:

 • dag 1 – Bikepark Les Gets en Morzine (Le Pleney)
 • dag 2 – Grand Tour de (Pass)Portes du Soleil
 • dag 3 – Les Lindarets, Avoriaz & Super Morzine
 • dag 4 – Rider input

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 5 dagen begeleiding door Epique Mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 5 dagen liftpas voor de gehele Portes du Soleil
 • 4 dagen verblijf in prachtig Hotel in Morzine incl. ontbijt
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Tijdens deze reis zijn er twee groepen, ingedeeld naar niveau en conditie. Het niveau van de groepen is uiteraard afhankelijk van de aanmeldingen. We streven naar één groep met beginnende en intermediate bikers en één groep met meer ervaren rijders. Bij de beginners wordt er dagelijks flink getraind en is er veel aandacht voor techniek. Bij de meer ervaren groep ligt de nadruk wat meer op veel (en gave) afdalingen maken. Leren door te doen en de tips van de gids gelijk toepassen in het terrein. Onze reis naar de Portes du Soleil is er voor elke mountainbiker die onbezonnen een immens gebied wil verkennen. Helemaal gek van afdalen maar tegelijkertijd vele kilometers maken en veel verschillende trails rijden, dat is de Portes du Soleil.

Mountainbike vereisten

Voor deze reis is een all-mountain full suspension mtb van minimaal 140mm met dropperpost en gravity banden de ondergrens.

Protectie

Qua persoonlijke gear zijn goede helm en kniebeschermers verplicht. Full-Face, elleboog en rug protectie zijn niet verplicht maar altijd verstandig om mee te nemen.

Gear & Reserve onderdelen

We maken lange dagtochten en het meenemen van eten en drinken evenals reserve onderdelen vraagt om een fijne rugzak of fanny pack. Je ontvangt voor aanvang van je reis een uitgebreide paklijst inclusief lijst voor reserveonderdelen en fietsonderhoud.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Frankrijk
Reisperiodes
26 jun. t/m 30 jun. 2024 31 jul. t/m 04 aug. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Klimtechniek
Klimconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €1.165

Het Whistler van Europa

De Portes du Soleil staat bekend om zijn uitmuntende tracks en elke regio kent zijn eigen karakter. Denk je aan Les Gets dan spreekt de befaamde ‘Canyon’ enorm tot de verbeelding maar zeker ook de ‘Mont Chéry’ waar in 2022 nog het WK Downhill werd verreden behoort tot de mogelijkheden. In Morzine rijden we één van de oudste en bekendste tracks welke nog steeds tot de favorieten behoort: Le Pleney. Vele klassiekers zullen de revue passeren en we nemen je ook graag mee op prachtige All-Mountain routes uit eigen koker waar je weinig tot geen andere bikers zult tegen komen. Het grootste voordeel van deze gegidste week dwars door de Portes du Soleil is de kennis van onze gidsen! Het Whistler van Europa ligt op slechts 9 uur rijden van Utrecht en er kan gevlogen worden op Genève, ga jij mee komende zomer?

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
MTB uitzicht Dents du Midi Portes du Soleil
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique