Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

Bell 2 Lodge

Een exclusief heli-skiddorp met adembenemende natuur, luxueus comfort en onvergetelijke avonturen

Heli-skidorp in het hart van de Skeena Mountains

Deze heli-ski lodge in Canada is een exclusief dorp, opgericht met heliskiën als enige doel. Verscholen tussen de ongerepte schoonheid van de Skeena Mountains ervaat je hier de ultieme combinatie van adembenemende natuur en luxueus comfort. Ooit een krakkemikkig oud tankstation langs de Alaska Highway, werd Bell 2 Lodge in de jaren ’90 omgebouwd tot een nieuwe heli-ski lodge. Nu biedt het sfeervolle accommodatie in acht blokhutten met houtgestookte open haarden.

De ongeëvenaarde natuur rondom Bell 2 Lodge staat garant voor een onvergetelijke ervaring bij Last Frontier Heliskiing.

Bell 2 Lodge

Je verblijft in intieme blokhutkamers, elk met een houtgestookte speksteenkachel en uitstekende bedden. Met een beetje geluk spot je wellicht elanden in de nabijgelegen rivier. In de gezellige hoofdhut komen gasten samen voor après-ski, heerlijke maaltijden en een goed glas wijn. Hier vind je de bar, eetkamer, een cadeauwinkel en de receptie. In de hoofdhut bevindt zich ook een speciale skiverzorgingsruimte waar onze experts je ski’s en snowboards optimaal prepareren. Zo ben je elke ochtend perfect voorbereid op de piste en kun je je materiaal ‘s nachts veilig laten drogen.

In het hart van dit unieke heli-skiddorp kun je heerlijk ontspannen in de hot tub of de sauna. Maak ook gebruik van de fitnessruimte en spelkamer ter plaatse. De heli-landingsplaats bevindt zich direct voor de deur. Tijdens je vrije tijd kun je diverse activiteiten ondernemen, waaronder sneeuwschoenwandelen, langlaufen, fatbiken, boogschieten en Kleiduifschieten.

Heliski reizen Canada - Last Frontier Heliskiing

Terrein verschil tussen Bell 2 en Ripley

Zowel Bell 2 Lodge als Ripley Creek bieden gevarieerd en uitdagend terrein, zowel in alpine terrein als tussen de bomen. Bell 2 beschikt echter wel over meer makkelijk en mellow terrein.

Bell 2 Lodge ligt middenin ons heliski terrein in de Skeena Mountains. Hierdoor kunnen we vanuit de lodge in alle richtingen vliegen. De dichtstbijzijnde afdalingen liggen op slechts vijf minuten vliegen van de lodge, wat de reistijd aanzienlijk verkort.

Ripley Creek ligt in de Coast Mountains en het terrein is hier over het algemeen wat steiler en ruiger. Uitgestrekte gletsjerhellingen en langere afdalingen tussen de bomen zullen avonturiers zeker aanspreken. Houd er wel rekening mee dat de runs verder van onze basis in Stewart liggen, waardoor de helikoptervluchten ‘s morgens en ‘s avonds langer duren

Bekijk Ripley Creek

De Bell 2 details op een rij:

 • Afgelegen locatie in de Skeena Mountains
 • Speciaal gebouwd heli-skiddorp met knusse blokhutten
 • Helipads aanwezig, groepen vertrekken meestal direct vanaf de lodge, extra opstaplocatie per auto 10-20 minuten noordwaarts of zuidwaarts
 • Midden in heliski gebied, heliskiën in alle richtingen mogelijk
 • Torenhoge toppen, weidse kommen, gletsjers, natuurlijke open sneeuwvelden – alles wat je wenst is hier te vinden
 • Terrein geschikt voor sterke intermediate tot expert skiërs en snowboarders
 • Boomrijke afdalingen dichtbij de lodge tijdens slecht weer
 • Langer seizoen = meer mogelijkheden in het voorseizoen
 • Helemaal off-the-grid, satelliettelefoon en basis internet is je enige verbinding met de buitenwereld
 • Vrije tijd = sneeuwschoenwandelen, fatbiken, langlaufen en het spotten van lokale wilde dieren
 • Maximum van 36 gasten per week
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliski reizen Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliski reizen Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliski reizen Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliski reizen Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

Lodge to lodge safari

Bell 2 Lodge of Ripley Creek – lastige keuze! Voor wie niet kan beslissen, of juist alles wil ervaren, is er de Lodge naar Lodge Safari. Deze tour biedt het volledige spectrum aan terreinen en laat u beide lodges beleven.

De 7-daagse Heli Safari verbindt de hoge alpengletsjers van de Skeena Mountains met de steile hellingen en hoge bomen van de Coast Mountains. Middenin de week word je wakker in het heli-ski mekka Bell 2, geniet je van een dag vol heli-vluchten en afdalingen, en sluit je de dag af in de rustieke Ripley Creek Inn, ruim 90 kilometer verderop (er is ook een omgekeerde route mogelijk).

Duik nog dieper in de ervaring met onze 10-daagse Safari, met vijf dagen op elke lodge en een transfer over land ertussen.