Heliski reis Canada - Last Frontier Heliskiing

Ripley Creek

Funky, rustiek hotel op de grens met Alaska. Een heli-ski lodge voor gevorderde skiërs en snowboarders

Een puur & ongeslepen avontuur aan de rand van Alaska

Het ruige stadje Stewart in British Columbia, ooit een bloeiende mijnstad, herbergt nu een schat aan avontuur. Tegenover de spectaculaire kustlijn van de Alaska Panhandle ontvouwt zich een adembenemend landschap: gletsjers, grillige pieken en besneeuwde toppen omringen het Portlandkanaal, een 114 km lange zoutwaterfjord die zich kronkelt naar de Stille Oceaan. Het ruige gebergte in dit gebied vormt het zuidelijke deel van het heliski terrein van Last Frontier Heliskiing. Waar minder dan 300 trotse inwoners wonen, waaronder de stoere pioniers van Last Frontier. Dit is een echte ‘no-frills’ heli-ski ervaring. De focus ligt stevig op de kwaliteit van het skiën en snowboarden, niet op de fancy extra’s.

Ripley Creek Lodge

Langs de charmante hoofdstraat van Stewart tref je een unieke mix van gerestaureerde historische gebouwen, waaronder The Inn, een boetiekhotel met een maximumcapaciteit van 24 gasten. Elke kamer is uniek ingericht, van authentieke mijnwerkershuisjes tot voormalige kledingwinkels en zelfs een gerenoveerd bordeel. Deze heli-ski lodge zorgt voor de essentiële ontspanning: geniet van de weldadige warmte van de hot tub en sauna, of schuif aan in het knusse Bitter Creek Cafe, gelegen tegenover de lodge, waar je kunt proeven van heerlijke soulfood gerechten. Tijdens je vrije tijd kun je Stewart verkennen op de fiets, de eigenzinnige achterafstraatjes bewonderen, het museum bezoeken of de grens oversteken naar Alaska om het unieke karakter van Hyder te ervaren (een geheimtip!). 

Terrein verschil tussen Ripley en Bell 2

Op zoek naar een uitdaging? Zowel Bell 2 Lodge als Ripley Creek bieden geavanceerd en technisch terrein in zowel open gebieden als tussen de bomen. Maar Ripley heeft niet zoveel toegang tot gemakkelijk terrein als Bell 2.

Ripley Creek ligt in de Coast Mountains en is ideaal voor ervaren skiërs die op zoek zijn naar een extra adrenalinekick. Het terrein is hier steiler en ruiger, met indrukwekkende gletsjerhellingen en langere afdalingen tussen de bomen. Houd er wel rekening mee dat de afdalingen in dit geval verder van onze basis in Stewart liggen. Hierdoor duurt de helikoptervlucht naar de eerste afdaling en terug naar de lodge iets langer.

Bell 2 Lodge ligt middenin ons skigebied in de Skeena Mountains. De centrale ligging zorgt ervoor dat we vanuit de lodge naar alle kanten kunnen vliegen. De dichtstbijzijnde afdalingen liggen op slechts vijf minuten vliegen, waardoor je snel aan de start van je eerste run staat.

LFH lodge – Bell 2

De Ripley details op een rij:

 • Gevestigd in het grensstadje Stewart, BC.
 • Funky, rustiek hotel in het hart van een oud mijnstadje.
 • Helipads in het dorp, tweede en derde groepen rijden 15-40 minuten ‘s ochtends naar opstapplaatsen voor de helikopter.
 • Skiën en snowboarden in de Coast Mountains vlakbij de Alaska Panhandle.
 • Uitdagender terrein met epische runs door eeuwenoude bomen en waanzinnige gletsjer afdalingen.
 • Terrein niet geschikt voor beginners of gemiddelde skiërs en snowboarders. Alleen voor sterke en ervaren skiërs & snowboarders.
 • Minder opties bij slecht weer in de directe omgeving, maar wel veel mogelijkheden iets verder weg van het dorp.
 • Gemiddeld 30% meer sneeuwval = diepe poedersneeuw dagen.
 • Verbonden blijven met mobiele telefoondienst en internet met gemiddelde snelheid in Stewart.
 • Vrije tijd = museumbezoeken, avonden bij het haardvuur, kleiduivenschieten en ‘Hyderized raken’ in Alaska (lokale ervaring).
 • Maximum van 24 gasten per week.
Ripley Creek Lodge - Last Frontier Heliskiing
Heliski reis Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliski reis Canada - Last Frontier Heliskiing