Freeriden en toerskiën in Georgië

De hoge toppen van de Grote Kaukasus, middeleeuwse dorpjes, een unieke cultuur en een overvloed aan poedersneeuw. Op de drempel tussen Europa en Azië ligt één van de best bewaarde ski- en snowboardgeheimen. Een freeride reis naar Georgië staat garant voor een onvergetelijk avontuur. We gaan freeriden in het meest afgelegen skigebied ter wereld en gaan toerskiën vanuit het meest hoogst gelegen bewoonde dorp van Europa.

 • Skiën of boarden op een avontuurlijke en onontdekte bestemming
 • De meest sneeuwzekere regio van Georgië
 • Overnacht in het hoogstgelegen bewoonde dorp van Europa
 • Zowel lift-access freeriden als tourskiën en splitboarden
 • Een bijzonder cultuur, heerlijk eten en erg goede wijn

Tijdens deze reis bezoeken we de regio Svaneti, in het noordwesten van Georgië. Met gemiddeld 40 cm verse sneeuw per week is deze regio de meest sneeuwzekere bestemming van Georgië. Het eerste deel van deze reis verblijven we in Mestia, een afgelegen maar toch levend dorp middenin de Kaukasus. Vlakbij het dorp ligt Tetnuldi Ski Resort. Een klein skigebied met slechts drie stoeltjesliften, maar met goede freeride en freetour mogelijkheden. Vanuit Mestia gaan de nog dieper de Kaukasus in naar Ushguli, een middeleeuws dorp op 2.100 meter.

Een reis naar Georgië is een uniek beleving voor elke fanatieke skiër of snowboarder. De bergen zijn indrukwekkend en de sneeuw is er doorgaans heel erg goed. Doordat deze regio nog relatief onbekend is ben je hier één van de weinig freeriders. Geen rijen bij de lift en geen stress voor onverspoorde afdalingen. Naast dat je hier geweldig kun skiën kom je in een mooie en gastvrije cultuur. Je bezoekt eeuwenoude bergdorpen en geniet van de heerlijke Georgische keuken. Op zoek naar een gaaf wintersport avontuur?

De geweldige terrein en de hoeveelheid sneeuw die hier jaarlijks valt, maken van Georgië misschien wel het beste bewaarde ski-geheim van Europa. Doe daar de afgelegen dorpjes, de cultuur en het heerlijke eten bij en je hebt een heel bijzonder avontuur.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Bij aankomst op de vliegveld van Koetaisi worden we door onze chaufeurs opgehaald in 4×4 busjes. Na een mooie rit van 5 uur (Mestia bereiken is niet makkelijk) komen we aan bij ons pension. Hier blijven we drie nachten en gaan drie dagen freeriden en tourskiën vanuit het nabijgelegen Tenuldi. Vanuit de drie stoeltjesliften die het gebied telt kunnen we heerlijke freeride afdalingen bereiken. Na een korte tour zijn er tal van off-piste mogelijkheden. We kunnen de dag afsluiten met een lange afdaling naar het afgelegen dorp Adishi, doen een drankje in de “après-ski” en laten ons hier ophalen. Vanaf Mestia gaan we verder de Kaukasus is. Via een spectaculaire onverharde bergpas bereiken we Ushguli. Op deze bijzondere plek gaan we twee dagen touren en beklimmen toppen van meer dan 3000 meter. Op de terugreis verblijven we nog een nacht in Mestia waar we de reis afsluiten in een goed restaurant.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 5 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfte’ ski- of snowboardgids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 2 overnachtingen in een guesthouse op basis van halfpension op een gedeelde tweepersoonskamer
 • 5 overnachtingen in een hotel op basis van logies met ontbijt op een gedeelde tweepersoonskamer
 • 3 dagen liftpas
 • Alle transfers over land met eigen jeeps en chauffeurs
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze reis is geschikt voor gevorderde freeriders, ervaring met tourskiën of splitboarden is gewenst. Op de tour-dagen stijgen we tussen de 800-1200 meter, ook een goede conditie is dus wenselijk. Je gaat op pad in een groep van maximaal 7 skiërs en snowboarders. Bij het samenstellen van de groepen houden we rekening met het niveau en de wensen van de deelnemers.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Georgië
Reisperiode
01 feb. t/m 08 feb. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €2.100

Overnachten in Mestia & Ushguli

We zitten diep in de Grote Kaukasus, in een regio die nog niet echt gewend is aan wintertoerisme. Hier kom je niet voor de luxe, maar voor de natuur, de sneeuw en de ervaring. Ondanks dat we de best beschikbare accommodaties weten te vinden, horen langzame wifi, stroomuitval en misschien een koude douche, er gewoon bij. We verblijven in Mestia en Ushguli, waar je overnacht op gedeelde tweepersoons kamers.

Ervaring spreken voor zich

Skiën, avontuur en cultuur. Wat een bijzondere ervaring!

Een geweldige bestemming om (tour) skiën en cultuur te combineren. De combinatie van een paar dagen freetour in Tetnuldi en pure tour dagen rond Ushguli zijn ook voor die niet doorgewinterde toerskiër leuk. Het landschap en de cultuur maken deze reis echt onvergetelijk. Uiteraard met gezellig reisgezelschap en onder super begeleiding! Mannen bedankt.

Review - Martin
tourskien en freeriden in Georgie
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?