Freeride Japan; Hokkaido Southwest & Powder Belt

De ultieme freeride-roadtrip op Hokkaido. Beleef de beroemde poeder, de cultuur en het heerlijke eten van Japan.

Hokkaido, het noordelijke eiland van Japan, is misschien wel de ultieme freeride bestemming. De mix van de Japanse cultuur, vulkanen, spuitende geisers, fantastisch eten en veel sneeuwval staat garant voor een onvergetelijke reis.

Het noorden van Japan is ideaal gelegen op het pad van koude lucht vanuit Siberië. Dit zorgt ervoor dat de skigebieden op dit eiland bedolven worden onder een dik pak sneeuw – sneeuw die bekend staat als ongelooflijk droog. Deze freeride reis brengt je naar de mooiste plekken van Hokkaido. De eerste helft verkennen we het bekende Niseko en de omliggende gebieden. Daarna rijden we verder naar het noorden en de ‘Powder Belt’ en bezoeken we o.a. Furano en Asahidake.

 • Ultieme freeride roadtrip langs Niseko en de Powder Belt
 • Onze gidsen komen hier al jaren en laten je de beste afdalingen, leukste bars, authentieke restaurants en mooiste onsen’s zien
 • Eigen busjes om naar de skigebieden te rijden

Soms lijkt het alsof het hier niet meer ophoudt met sneeuwen. Maar het kan ook tegenzitten of, vooral in Niseko, druk zijn. Om ook dan nog te genieten van die beroemde Japanse poedersneeuw willen we flexibel zijn. Hiervoor hebben we eigen busjes én we zorgen ervoor dat iedereen tourski’s of een splitboard mee heeft. Na een korte tour sta je al snel weer bovenaan een onverspoord poeder veld.

Het meest bekende Freeride gebied van Japan is Niseko, beter bekend als “Powder capital of the word”. Het gezellige dorp is de thuisbasis van het eerste deel van onze trip. Vanuit hier kunnen we naar het skigebied van Niseko Annupuri, Rusutsu en Moiwa. We rijden hierna door naar Furano, waar vanuit we o.a. Asahidake bezoeken. Dit is de hoogste actieve vulkaan van het Noorder Eiland. Hier kunnen we tussen de geisers door skien of boarden.

Beschikbaarheid (laatste update 10 juli 2024)
17 t/m 26 januari: Beschikbaar
25 jan. t/m 03 feb.: Beschikbaar
2 t/m 11 februari: Beschikbaar

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Vanaf Sapporo rijden we met eigen busjes naar Niseko. Een populair freeride dorp en door de hoeveelheid sneeuw die er valt en het uitzicht op de Vulkaan Yotei een bijzondere bestemming. We blijven hier 4 nachten en gaan freeride in Niseko en de omliggende gebieden; Rusutsu, Moiwa of Kiroro. Als het weer het toelaat kunnen we Yotei beklimming. Een uitdagende tour, maar een onvergetelijke ervaring. Na een lange dag in de Japanse poedersneeuw is er de gelegenheid om te ontspannen in een ‘Onsen” (traditioneel Japans badhuis). We rijden door naar het noorden van Hokkaido en checken in bij ons hotel in Furano. Hier hebben we drie gebieden om uit te kiezen, het grote skigebied Furano, het rustige Kamui en het freeride paradijs Asahidake. Op de terugreis naar Sapporo kunnen we nog onze laatste afdalingen maken in het Olympische skigebied Sapporo Teine. De reis sluiten we af met een avond in de miljoenenstad Sapporo.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 4 nachten in Niseko/Kutchan met gedeelde tweepersoonskamer met ontbijt
 • 3 nachten in Furano met gedeelde tweepersoonskamer met ontbijt
 • 1 nacht in Sapporo met gedeelde tweepersoonskamer
 • 7 dagen flexibel freeride-/freetour-programma met 1 ski-/snowboardgids
 • 8 dagen gebruik van twee auto’s/busjes voor freeride-/freetour-programma
 • Taxi-transfer van Sapporo naar Chitose Airport op dag 10
 • Upgrade eenpersoonkamer tegen meerprijs en indien beschikbaar

Deze reis is geschikt voor freeriders met de nodige ervaring. Ervaring met tourskiën of splitboarden is niet vereist. Onze gidsen zullen je tijdens de reis wegwijs maken met het tour-materiaal en de stijg-technieken. We verwachten dat je gecontroleerd kunt afdalen in alle mogelijke sneeuwsoorten. Het terrein in Japan is erg gevarieerd. Het grootste deel is relatief makkelijk terrein en treeruns, Maar, vooral na een korte tour, vind je hier ook steile en open poedervelden. We delen groepen in naar niveau en wensen en passen het programma en de afdalingen aan op de groep.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Daarnaast heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Japan
Reisperiodes
17 jan. t/m 26 jan. 2025 25 jan. t/m 03 feb. 2025 02 feb. t/m 11 feb. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €3.195
Freeride reis naar Niseko, Japan

Mix tussen freeriden en tourskiën

Er zijn veel skigebieden, heel veel lift-access freeride mogelijkheden, maar ook veel skiërs en snowboarders op zoek naar de beroemde Japanse poedersneeuw. Het terrein binnen de grenzen van het skigebied kan dan ook snel uitgespoord zijn. Tourski of splitboard materiaal en een gids die de backcountry kent zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle poedertrip naar Japan.

Afhankelijk van de sneeuw, het weer en de wensen vanuit de groep proberen we een perfecte mix te vinden tussen freeriden en touren. Een Japan-dag start doorgaans met lift-access afdalingen. Is al het moois verspoord, dan plakken we onze vellen onder. Vaak is een korte tour vanuit een bergstation genoeg om weer onverspoorde sneeuw te vinden.

Poeder skien in Japan

“Powder Capital of the World”

Niseko heeft zijn bijnaam zonder twijfel verdiend. Dit gezellige skidorp is de thuisbasis voor het eerste deel van de reis. Het skigebied bestaat uit 3 delen: Hanazono, Grand Hirafu en Annupuri. Van deze drie is laatste onze favoriet door het steile terrein. Naast dat we in Niseko gaan skiën hebben we nog een paar gebieden op rijafstand.

In Rusutsu vind je aan de oostelijke kant van de berg misschien wel de beste tree-runs van Japan. Aan de westkant van de berg zijn met een korte hike een paar steile runs te bereiken.

Moiwa is een klein gebied met slecht 470 meter hoogteverschil. Toch is het een aantrekkelijk gebied. De runs zijn kort, speels en erg rustig.

Tijdens je verblijf in Niseko wordt het uitzicht gekenmerkt door Mount Yotei. Deze slapende vulkaan van 1898 meter hoog is perfect voor een uitdagende maar onvergetelijke tour-dag.

Tourskien in Japan

Powder Belt

De ‘Powder Belt’ is de verzamelnaam voor zeven skigebieden in centraal Hokkaido. De regio strekt zich uit van noord naar zuid en vangt de overheersende westelijke sneeuw op die constant over het eiland waait. Van de gebieden in de Powder Belt zijn Furano, Asahidake en Kamui onze favorieten.

Furano ligt in Centraal Hokkaido en krijgt gemiddeld 9 meter sneeuw per seizoen, die over het algemeen droog en luchtig is. Met 9 liften en 975 hoogtemeters is het gebied, voor Japanse begrippen, groot. De backcountry is gemakkelijk bereikbaar.

Asahidake is een freeride en freetour paradijs. Er zijn geen pistes of markeringen. Het is een vulkaan met geisers, berkenbomen, heel veel sneeuw en één gondel. Asahidake kan worden beschouwd als Japans freeriden op zijn best. 

Kamui is een klein gebied met 7 liften en zo’n 600 hoogtemeters. Dit gebied heeft de reputatie rustig te zijn. Er valt gemiddeld 8 meter sneeuw per seizoen en de kwaliteit is vaak uitzonderlijk en volgens kenners de hoogste ter wereld.

Freetour Japan Hokkaido
Freetour Japan Hokkaido
Freetour Japan Hokkaido
Freetour Japan Hokkaido
Freetour Japan Hokkaido

Ervaringen spreken voor zich

goeie club!

In Japan bleek eens te meer dat het niveau van kennis en kunde van Epique ongeevenaard is in Nederland. Alles soepel georganiseerd, men weet de weg naar de goede plekken en heeft goede tips. Skien in Japan is bijzonder! Skien in Japan met Epique is bijzonderder!

Arend - Japan Ervaring
Freeride reis naar Niseko, Japan
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Freetour Japan Hokkaido
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique