Heliskiën in IJsland

De Tröllaskagi (Troll Peninsula) is een schiereiland, tussen twee fjorden, in het noorden van IJsland. Meer dan 400 vierkante kilometer adembenemend arctisch landschap met terrein dat geschikt is voor (bijna) elke skiër of snowboarder. De zones zijn een aaneenschakeling van steile couloirs die de adrenaline laten stromen. Terwijl je iets verderop heerlijk kan cruisen over brede glooiende hellingen.

 • Gemakkelijk en snel bereikbaar vanuit Nederland of België
 • Afdalingen tot aan zee
 • Heliski-terrein voor iedereen; glooiend tot echt steil terrein
 • Meer dan alleen heliskiën. Afdalen in de middernachtzon of het noorderlicht zien vanuit de hot-tub

Viking Heliskiing is al jaren onze vaste partner. Hun ervaren gidsen brengen je veilig naar de mooiste afdalingen. Vanaf Amsterdam is het slechts 5 uur reizen naar Siglufjörður, de uitvalsbasis voor een heliski-reis in IJsland. Vanuit het comfortabele hotel liggen de mooiste afdalingen van de Troll Peninsula binnen handbereik. Het heliski-seizoen van IJsland start begin maart en gaat door tot eind mei. We begrijpen dat je hier komt voor het freeriden, maar ook op een ‘down day’ biedt IJsland unieke ervaringen. Walvis spotten, een bezoek aan een warmwaterbron of een dag zeevissen, er is genoeg te doen.

Belangrijk voor jou

Accommodatie
Inclusief
Niveau
Helikopter

Siglo Hotel

Het hotel is prachtig gelegen aan de historische haven en met gemak een van de beste hotel in IJsland. Vanuit je kamer of tijdens een chill-sessie in het buitenzwembad kijk je uit over de omliggende bergen en de haven van Siglufjörður. Elke avond geniet je van gastronomische maaltijden bereid met verse en lokale ingrediënten. ‘s Avonds kom je helemaal tot rust, aan de bar met een IJslands biertje.

 • 4 dagen heli-skiën/ -boarden
 • 18.300 hoogtemeters met de helikopter
 • Max. 3 groepen van 4 personen per A-Star helikopter
 • 4 overnachtingen op basis van volpension en tweepersoonskamer
 • Begeleiding voor U.I.A.G.M gecertificeerde berggidsen
 • Gebruik van ski’s of snowboard en veiligheidsmateriaal
 • Transfer; Akureyri naar Siglufjordur en terug
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Je hebt wel wat ervaring nodig met off-piste skiën of snowboarden, maar je hoeft echt geen pro te zijn om te gaan heliskiën. Ook in dit terrein is voor (bijna) elk niveau een afdaling te vinden. Je moet is staat zijn om goed af te dalen in alle sneeuwsoorten. Dit betekent dat je ook in moeilijkere sneeuw kunt afdalen zonder vaak te vallen. Naast techniek is ook je conditie belangrijk. Je maakt hier veel en lange runs in diepe sneeuw en met de heli sta je in no-time bovenaan de volgende run.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Tijdens deze reis vlieg je met een Eurocopter AS350 B3. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 passagiers. Deze high performance machine is een multi-functioneel lichtgewicht en kan met volle belading tot 7000 meter hoogte opstijgen. Viking Heliskiing hanteert de 4+1 set-up. De helikopter is daardoor lichter en kan meer brandstof dragen. Zo kan er langer en verder gevlogen worden op één tank. In de praktijk hoeft de helikopter dan alleen tijdens de lunch te tanken, zodat je daar geen last van hebt.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
IJsland
Reisperiode
05 apr. t/m 11 apr. 2023
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €8.160

Kleine groepen

Op een plek als deze wil je zo min mogelijk tijd verspillen met wachten. De kleine, snelle helikopter bedient 3 groepen van 4 personen. Elke groep van 4 heeft zijn eigen gids. De wachttijden, bij een adempauze tijdens je run of bij het in- en uitstappen, worden hiermee tot een minimum beperkt. De groepen worden samengesteld aan de hand van techniek en conditie en persoonlijke wensen. Indien nodig kunnen we deelnemers laten door wisselen. Je kan deze reis met je vrienden of familie maken, maar ook alleen.

Heliskiën en boarden in IJsland - Viking Heliskiing

Heliski specials

Elke winter organiseren we een aantal heliski-special. Dit zijn groepsreizen waarbij we met een een grote groep enthousiastelingen gaan heliskiën. Wij reserveren een groot aantal plekken, of een hele lodge, en gaan met een groep Nederlandse en Belgen die kant op. Reken op een hele gezellig reis naar een gave bestemming. De specials zijn niet alleen in Roemenië, maar bijvoorbeeld ook in Canada IJsland, Roemenië of Turkije. Neem even contact met ons op voor de specials en beschikbaarheid.

Deze reis op een andere datum?

Dat kan! Alle pakketten van Viking Heliskiing zijn via ons te boeken, voor de prijs die Viking zelf ook hanteert. Van begin maart tot eind mei kun je hier terecht voor 3 tot 6 dagen heliskiën. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid en een offerte op maat.

Heliskiën en boarden in IJsland - Viking Heliskiing
Heliskiën en boarden in IJsland - Viking Heliskiing
Heliskiën en boarden in IJsland - Viking Heliskiing
Heliskiën en boarden in IJsland - Viking Heliskiing
Heliskiën en boarden in IJsland - Viking Heliskiing

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Heliskiën in Roemenië, Europa.
Tourskien en splitboarden op IJsland

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique