Heliskiën in IJsland

Een heliski reis naar IJsland is een onvergetelijke ervaring. Je maakt lange afdalingen over onbegrensde flanken onder de nooit ondergaande zon. Adembenemende uitzichten over de Noord-Atlantische kust en de variatie in het terrein maken dit zelfs voor de doorgewinterde freerider een avontuurlijke en uitdagende beleving! In aanvulling op de fantastische heliski mogelijkheden biedt IJsland zelfs op ‘down days’ unieke ervaringen. Wildlife spotten, geisers en vulkanische grotten ontdekken of een dagje zeevissen zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden. We begrijpen echter dat bovenstaande activiteiten niet de redenen zijn waarom je bij ons een reis boekt. Je komt om te heliskiën. Goed nieuws: de IJslandse mogelijkheden hiervoor zijn verbazingwekkend.

  • De laatste onsterfelijke sneeuwvelden van Europa
  • Heliski-terrein voor iedereen; glooiend tot echt steil terrein
  • Kans om het noorderlicht te spotten
  • Skiën of snowboarden op een unieke bestemming

Het heliski seizoen in IJsland begint pas eind februari, maar loopt over het algemeen door tot aan einde juni. Onze locatie, de Troll Peninsula, is omgeven door de Noordelijke IJszee. Dit leidt tot unieke freeride mogelijkheden omdat de combinatie van de nabijheid van de zee en het Arctische klimaat zorgen voor een stabiel sneeuwdek en spannende weercondities. Gecombineerd met het Noorderlicht, zonlicht tot middernacht, vulkanische activiteit, warmtebronnen, lava velden en de unieke IJslandse Viking cultuur is IJsland een verrassende en avontuurlijke heliski bestemming.

Belangrijk voor jou

Locatie
Terrein
Niveau
Lodge

Het eiland is geologisch zo’n 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan met bergen tot 1500 meter hoogte. Hoewel dat niet hoog lijkt, is het terrein onweerstaanbaar voor een freerider. Het gebied rondom de Klængshóll Lodge is uitgestrekt, het sneeuwdek is uiterst stabiel en er valt de hele winter verse sneeuw. Je staat in het midden van de ruige natuur met een adembenemend uitzicht over de helblauwe zee. Je leeft dicht bij de natuur en volgt het zonlicht dat voor lange dagen zorgt, zo sta je altijd op de beste momenten van de dag op je ski’s.

Met een terrein van meer 4000 vierkante kilometers aan adembenemende Arctische bergen is dit een waar Walhalla voor iedere freerider. De lange afdalingen van bergtop tot aan zee en de perfect glooiende berg vormen lijken haast speciaal voor het freeriden te zijn gemaakt. Ruim 90% van de bergen op de Troll Peninsula zijn begaanbaar met ski’s of snowboard! De bergen zijn een perfecte mix van steil tot zeer steile couloirs en bergkammen, tot weidse en niet zo steile gletsjerafdalingen. Dat je vanaf de bergtoppen tot aan de kust bijna 1300 verticale meters kan afdalen maakt freeriden in IJsland een unieke ervaring. Bovendien zorgt de combinatie van een Arctisch klimaat en de nabijheid van de zee voor voldoende kou en een stabiel sneeuwdek.

Je hebt wel wat ervaring nodig met off-piste skiën of snowboarden, maar je hoeft echt geen pro te zijn om te gaan heliskiën. Ook in dit terrein is voor (bijna) elk niveau een afdaling te vinden. Je moet in staat zijn om goed af te dalen in alle sneeuwsoorten. Dit betekent dat je ook in moeilijkere sneeuw kunt afdalen zonder vaak te vallen. Naast techniek is ook je conditie belangrijk. Je maakt hier veel en lange runs in diepe sneeuw en met de heli sta je in no-time bovenaan de volgende run.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

In IJsland bieden we drie verschillende lodges aan. Afhankelijk van de wensen en samenstelling van je groep kan dit variëren van een oude schapenboerderij tot een exclusief hotel. Arctic Heli Skiing opereert vanuit Klængshóll lodge voor zowel de Classic, Premium als Private programma’s. Karlsá en Hotel Hjalteyri worden gebruikt voor de Ultimate Private programma’s alsmede de Select Premium en Premium programma’s. Elke lodge heeft zijn eigen unieke karakter en is tot in de puntjes uitgerust met datgene wat jij nodig hebt om na een lange dag lekker te ontspannen. Een restaurant, hot tub en snel internet zijn overal beschikbaar. Daarnaast beschikt Klængshóll lodge over een sauna, massagekamer, yoga/stretch ruimte en een spelletjeskamer.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
IJsland
Reisperiode
Meerdere datums mogelijk
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €8.500

Heliskiën op de Troll Peninsula

Troll Peninsula, in het noorden van IJsland, wordt omringt door de Arctische Oceaan. Hier ski of board je tot aan de zee, in stabiele sneeuwcondities. Het heliski seizoen start hier pas eind februari. Met geweldige ‘firn’ condities en af en toe nog een dump poedersneeuw loopt het seizoen door tot eind juni. Het noorderlicht, middernachtzon, vulkanen, warmwaterbronnen en een unieke ‘Viking’ cultuur maken van IJsland een uniek heliski bestemming.

Small Group

Onze lokale partner, Arctic Heli Skiing, biedt afhankelijk van de grootte en voorkeuren van de groep vier verschillende ski- en snowboard programma’s aan. Naast het klassieke programma voor maximaal 12 gasten is er het Premium programma voor groepen van maximaal 8 deelnemers en twee verschillende privé programma’s voor groepen tot 4 personen.

Epique - Heliskiën in IJsland

Voor wie is IJsland geschikt?

Ook in IJsland geldt dat Heliskiën voor iedereen toegankelijk is. Afhankelijk van je groep en programma zijn er natuurlijk verschillen, maar je hoeft geen ervaren freerider te zijn om van de diepe valleien, langgerekte afdalingen en het glooiende terrein met uitzicht op de Atlantische Oceaan te genieten. Gevorderde skiërs en snowboarders die vertrouwd zijn met off-piste omstandigheden en enigszins in vorm zijn hebben in IJsland de tijd van hun leven! Je zult je enthousiasme nauwelijks kunnen onderdrukken wanneer je de eerste sporen zet in dit met verse sneeuw bedekte landschap. IJsland biedt iets unieks voor elke avonturier die meer zoekt dan een ‘powder hunt’ in de Alpen, maar ook niet te ver van huis wil zijn.

Epique - Heliskiën in IJsland

Veiligheid en begeleiding

Als IJsland’s eerste Heliski operator heeft Arctic Heli Skiing veiligheid en plezier als hoogste prioriteit. Het bedrijf is opgericht door een aantal internationaal gecertificeerde IJslandse berggidsen. Er zijn overigens slechts zes IJslanders met certificaten van internationaal erkende berggids organen als IFMGA, ACMG en AMGA. Deze zes IJslanders werken allemaal voor Arctic Heli Skiing! Als lid van HeliCat Canada, ‘s werelds grootste vereniging voor freeride operators, leeft Arctic Heli Skiing de standaarden en procedures van HeliCat Canada na.

Epique - Heliski reis naar IJsland

Reis naar IJsland

Met een zeer acceptabel aantal reisuren bevindt je jezelf in no time in dit fantastische niemandsland. Vlieg, met een overstap op Reykjavik, vanaf Amsterdam binnen 5 uur naar de Troll Peninsula in het noorden van IJsland. Eenmaal aangekomen in Akureyri wordt je opgehaald door onze transfer service. Daarna is het nog ongeveer 50 minuten rijden naar de lodge. Je kan er ook voor kiezen om vanaf Reykjavik in ongeveer 5,5 uur een roadtrip naar de lodge te maken.

Epique - Heliskiën in IJsland
Epique - Heliskiën in IJsland
Epique - Heliskiën in IJsland
Epique - Heliskiën in IJsland
Epique - Heliskiën in IJsland
Epique - Heliskiën in IJsland
Epique - Heliskiën in IJsland
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Heliskiën in Roemenië, Europa.
Tourskien en splitboarden op IJsland

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique