Dwarz door de Harz

De Harz is het meest noordelijk gelegen middelgebergte van Duitsland. Voor veel Nederlandse MTB’ers is het Harzgebergte nog altijd een vrij onbekend mountainbike-walhalla. Dat is vreemd, want het bosrijke en bergachtige gebied ligt op slechts 4 uur rijden van Utrecht én heeft vele mountainbike mogelijkheden voor ieder niveau. Tijdens deze reis door de Harz ontdek je samen met Epique het bosrijke natuurgebied en worden er een hoop hoogtemeters gemaakt. Afdalen doen we over uitdagende trails en in het plaatselijke bikepark. De Harz leent zich uitstekend voor een compleet en uitdagend weekend mountainbiken!

 • Heerlijk en gevarieerd mountainbike terrein
 • Slechts 4 uur rijden vanuit Utrecht
 • Cross country tocht voor alle niveaus
 • Meerdaagse tocht en bikeparks gecombineerd in één reis

We trekken een lang weekend met onze bikes door de Harz. Tijdens deze reis zullen we uiteraard aandacht besteden aan jouw MTB-skills, maar daar zal de nadruk dit weekend niet op liggen. Het Harzgebergte kent namelijk een prachtige omgeving, daar willen we je graag zoveel mogelijk van laten zien. De omgeving kent een rijke cultuur en daarmee een uitgebreid netwerk aan paden, wegen en singletrails. Juist die infrastructuur heb je nodig voor een lang en uitdagend mountainbikeweekend. Het netwerk bestaat uit maar liefst 2.200 kilometer aan trails en MTB-paden. Naast flowie singletrails over knisperende dennennaalden, vind je er heftige, blokkige trails over rotsige ondergrond met vele drop-offs. Wij hebben dit enorme MTB-netwerk verkend en de mooiste trails en paden geselecteerd voor een onvergetelijk cross country weekend in de Harz. Uiteraard beklimmen we dit weekend de hoogste berg van de Harz, de Brocken, met een hoogte van bijna 1.150 meter.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

We verzamelen vrijdagochtend en checken alvast in bij ons hotel in Hahnenklee. Na de koffie, kennismaking en briefing starten we met een rit rondom Hahnenklee. Uiteraard pakken we een afdaling mee in het bikepark. 

De volgende ochtend rijden naar het dorpje Braunlage, gelegen aan de voet van de 972-meter hoge Wurmber. Waarvan de top met de gondel te bereiken is. Na een lange rit dwars door het Harzgebergte komen we aan in Braunlage. Als we nog energie over hebben, pakken we nog een keer de lift omhoog.

Op dag drie beklimmen we de Brocken, met 1141 meter de hoogste berg van de Harz. Vanaf hier dalen we over een schitterende trail in noordwestelijke af richting naar Goslar. We lunchen hier in het authentieke centrum van deze middeleeuwse stad. Na de lunch fietsen we over schitterende trails naar de startplaats in Hahnenklee.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 3 dagen programma met mountainbike-gids
 • Maximaal 7 deelnemers per gids
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt, op een gedeelde tweepersoonskamer
 • Parkeergelegenheid bij starthotel en douchegelegenheid bij terugkomst
 • Op All-Inclusive basis
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds
 • Epique goody

Deze reis is geschikt voor beginner, intermediate en advanced mountainbikers. We stellen de groepen samen aan de hand van niveau en conditie. Deze reis is iets voor jouw als je al een tijdje aan het mountainbiken bent en ervaring hebt opgedaan op de trails in Nederland. Je zoekt uitdaging, waarbij je vooral meer wilt klimmen en afdalen. Je bent klaar voor een meerdaagse tocht, maar hoeft hier nog geen ervaring mee te hebben. Je wil jezelf eens conditioneel testen en kijken of je meerdere dagen op rij vele kilometers en hoogtemeters kunt wegtrappen.

Mountainbike vereisten

Voor deze reis is zowel een full suspension als een hardtail mountainbike geschikt. Waarbij een ‘fully’ wel erg prettig is! Het grote voordeel van een ‘fully’ is dat deze grotere klappen kan opvangen en de rit een stuk comfortabeler maakt.

Protectie

Qua bescherming heb je voor deze reis alleen een helm nodig. 

Gear & Reserve onderdelen

We maken lange dagtochten en het meenemen van eten en drinken evenals reserveonderdelen vraagt om een fijne rugzak of fanny pack.

Je ontvangt ver voor aanvang van je reis een uitgebreide paklijst inclusief lijst voor reserveonderdelen en fietsonderhoud.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Europe
Reisperiodes
15 jun. t/m 18 jun. 2023 21 sep. t/m 24 sep. 2023
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Klimtechniek
Klimconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €625
Mountainbike reis dwarz door de Harz Duitsland
Mountainbike reis dwarz door de Harz Duitsland
Mountainbike reis dwarz door de Harz Duitsland
Mountainbike reis dwarz door de Harz Duitsland
Mountainbike reis dwarz door de Harz Duitsland
Mountainbike reis dwarz door de Harz Duitsland
voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Off-piste techniek training

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique