Off-piste Training in Portes du Soleil

Deze off-piste training is een compleet verzorgde reis, 7 nachten in een heerlijk hotel inclusief halfpension, wijnproeverij en 6 daagse liftpas voor Portes du Soleil. Dit betekent dus ook 6 dagen de tijd om jouw kennis en techniek in het off-piste terrein te verbeteren. Met 600 km aan piste biedt dit gebied meer dan genoeg terrein om een week lang te werken aan je off-piste ski- of snowboard techniek. Vanuit de liften is er een ruime keuze aan freeride afdalingen. Met een korte hike sta je al snel in de backcountry met zicht op een steile couloir of breed veld vol poedersneeuw aan je voeten.

 • Trainen in kleine groepen op jouw niveau
 • Goed verzorgde reis met Nederlands sprekende gidsen
 • Portes du Soleil; sneeuwzeker met ruime keuze aan off-piste terrein

Deze reis draait om het verbeteren van je off-piste skills, in een gezellige en ontspannen setting. Om beter te worden is ervaring en gevoel voor het terrein belangrijk. We maken daarom veel afdalingen in verschillende typen terrein. Alle facetten van het moderne skiën en snowboarden komen aan bod. Onze ervaren trainers zijn allemaal Oostenrijks opgeleide ski- en snowboardgidsen, welke in bezit zijn van het Staatlich Diplom. Zij weten je op een persoonlijke en veilige manier uit te dagen en maken je steeds weer een stukje beter.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Je kiest zelf hoe je naar Portes du Soleil afreist. Nadat je bent ingecheckt in het hotel maak je kennis met je reisgenoten. ‘s Avonds schuif je aan voor een gezamenlijk diner waarna het diner is er een briefing en maak je kennis met jouw trainer.  Je gaat de komende 6 dagen op pad in een groep op jouw niveau, Beginner t/m Expert. De trainer bouwt het programma rustig op en zal je gedurende de week steeds meer uitdagen. Met gerichte oefeningen en persoonlijke feedback en tips zul je merken dat je steeds beter wordt in het terrein. ‘s Avonds doe je ook nog een videoanalyse met je groep, maar is er ook tijd om je even terug te trekken of te ontspannen in de sauna. De laatste dag van de training sluiten we eerder af, zo heeft iedereen de mogelijkheid om weer huiswaarts te keren.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 6 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfte’ ski of snowboard gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 7 overnachtingen incl. halfpension op een gedeelde tweepersoonskamer
 • 6 dagen liftpas voor Portes du Soleil
 • Avondprogramma met clinics; techniek, materiaal en veiligheid
 • Wijnproeverij
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Tijdens deze reis zijn er twee groepen, ingedeeld naar niveau en conditie. Het niveau van de groepen is uiteraard afhankelijk van de aanmeldingen. We streven naar één groep met beginnende en intermediate freeriders en één groep met meer ervaren freeriders. Bij de beginners wordt er dagelijks flink getraind en is er veel aandacht voor techniek. Bij de meer ervaren groep ligt de nadruk wat meer op veel (en gave) afdalingen maken. Leren door te doen en de tips van de gids gelijk toepassen in het terrein.

We delen groepen in aan de hand van niveau; Rookie t/m Expert.

Voor deze reis zijn all-mountain of freeride ski’s ideaal. Boarders hebben een all-mountain of freeride snowboard nodig.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis.

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Frankrijk
Reisperiode
11 jan. t/m 18 jan. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €2.125
Hotel Esprit Montange

Overnachten in Hotel Esprit Montagne

We overnachten in het authentieke Hotel Esprit Montagne in La Chapelle D’Abondance. We verblijven hier zes nachten op basis van halfpension. Je slaapt op een gedeelde tweepersoonskamer, of, indien beschikbaar, in een eenpersoonskamer. Ontbijt evenals het culinaire diner is inclusief de reissom en doen we gezamenlijk in het hotel. 

 • Overnachting op een tweepersoonskamer
 • Upgrade naar eenpersoonskamer is mogelijk
 • Inclusief ontbijt, diner en een wijnproeverij

Ervaringen spreken voor zich

Wederom top!

Top week gehad in Portes du Soleil, zowel in de sneeuw als in het hotel! Veel lol gehad met de groep. En onze gids Roderik was iedere dag weer in staat om mooie afdalingen te vinden die aansloten op ons niveau. Wederom veel geleerd, nieuwe dingen gedaan en grenzen verlegd. Ik kijk alweer uit naar een volgende trip! #verslaafd

Portes du Soleil - off-piste training
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Off-piste techniek training
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?