Off-piste Training

Of je nu beginner, gevorderd of expert bent, het blijft leuk om beter en sterker te worden in het skiën of snowboarden. Deze reis draait om het verbeteren van je off-piste skills, in een gezellige en ontspannen setting. Lange of korte bochten, diepe sneeuw, buckels en steil terrein in verschillende omstandigheden, alles komt aan bod. Ontmoet andere gepassioneerde skiërs en snowboarders die voor het eerste off-piste gaan of al meer ervaring hebben. De perfecte opstap naar je volgende avontuur en de ideale voorbereiding op je freeride seizoen. Niet dromen maar doen!

 • Training op het hoogtste niveau
 • Meerdere groepen en altijd een groep op jouw niveau
 • Hintertux; sneeuwzeker en heerlijk off-piste terrein

Om beter te worden is ervaring en gevoel voor het terrein belangrijk. We maken daarom veel verschillende en interessante poeder- en piste-afdalingen. Alle facetten van het moderne skiën en snowboarden komen aan bod. Ons ervaren team bestaat louter uit Oostenrijks opgeleide ski- en snowboardgidsen, welke in bezit zijn van het Staatlich Diplom. Zij weten je op een persoonlijke en veilige manier uit te dagen en maken je steeds weer een stukje beter.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Je reis op eigen gelegenheid naar Hintertux en komt aan het eind van de middag aan in Lanersbach. Na het inchecken ontmoet je je eerste reisgenoten aan de bar van het hotel. ‘s Avonds dineren we gezamenlijk, is er een briefing en maak je kennis met je trainer. Je gaat de komende dagen op pad in een groep op jouw niveau, Rookie t/m Expert. De trainer bouwt het programma rustig op en zal je steeds meer uitdagen. Met gerichte oefeningen en persoonlijke feedback en tips zul je merken dat je steeds beter wordt in het terrein. ‘s Avonds is er tijd om te ontspannen in de wellnes, maar doe je ook nog een videoanalyse met je groep. De laatste dag van de training sluiten we iets eerder af, zodat je nog de tijd hebt om terug te rijden.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 4 dagen begeleiding door Oostenrijks Staatlich gediplomeerde ski- of snowboardleraar
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 4 dagen liftpas
 • 4 overnachtingen in Hotel Lanersbacherhof inclusief halfpension
 • 3 avonden videoanalyse
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds
 • Epique aandenken

Deze reis is geschikt voor alle freeride niveaus, beginner tot expert. Je moet wel al goed kunnen skiën of snowboarden op de piste. We stellen de groepen samen aan de hand van niveau en conditie. Een groep bestaat uit minimaal 7 deelnemers per gids. Dit is in de eerste plaats vanwege de veiligheid en het comfort in de backcountry. Daarnaast is er in een kleine groep genoeg tijd en ruimte om iedereen voldoende persoonlijke feedback te geven en in te spelen op individuele wensen.

We delen groepen in aan de hand van niveau; Rookie t/m Expert.

Voor deze training raden we allmountain of freeride ski’s of board aan. Hiermee kun je in alle omstandigheden uit de voeten. Lengte, breedte, stijfheid? Neem vooral materiaal mee wat bij jouw niveau past. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board aan te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Alpen
Reisperiodes
18 nov. t/m 22 nov. 2023 22 nov. t/m 26 nov. 2023 26 nov. t/m 30 nov. 2023 20 maa. t/m 24 maa. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €1.150

ERVARING SPREKEN VOOR ZICH

professionele begeleiding in vakantiesfeer

Net terug van een off-piste training in Hintertux. Wat was het mooi! Prachtige afdalingen, leuke groep en duidelijke uitleg van een zeer kundige gids. Intensief skiën overdag en tijd voor ontspanning ’s avonds. Goede combinatie. I’ll be back.

Ervaring - Renee OPT
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen
Ski en snowboard techniek training in Hintertux
Ski en snowboard techniek training in Hintertux
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen
Off-piste ski en snowboard training in de Alpen
brugger-s-geniesserhotel
Ski en snowboard techniek training in Hintertux
voorbereiding op je reis met Epique

Goed voorbereid op reis

Fit genoeg, al het materiaal op orde, welke vluchten moet ik boeken en zijn er carpool mogelijkheden? Een greep uit de vragen die je kan hebben voordat je op reis gaat. Epique snapt dat en zorgt voor de perfecte voorbereiding zodat je 100% klaar bent voor jouw avontuur. Ruim voor aanvang van jouw reis ontvang je alle documenten die je nodig hebt om jezelf goed voor te bereiden. Zo ontvang je bijvoorbeeld een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide paklijst en materiaalgids voor de juiste gear. Ook zorgen we dat je in contact komt met je reisgenoten zodat je carpool afspraken kunt maken. Ook assisteren we je graag bij vluchtschema’s en kunnen we deze ook voor je boeken. Ons team staat uiteraard klaar voor alle andere vragen!

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Off-piste techniek training
Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?