Tourski cursus in Kuhtai

Leer tourskiën of splitboarden

Ver buiten de gebaande paden en het liefst zo ver weg van de massa nieuwe plekken en onverspoorde afdalingen ontdekken. Klinkt goed? Deze cursus is de perfecte eerste stap in jouw toerski of spliboard carrière. Een intensieve reis waarbij we je alles leren over materiaal en techniek, maar vooral ook een paar hele mooi beklimmingen (en afdalingen) maken. De Dortmunder Hütte, net buiten het bergdorp Kuhtai, is de perfecte uitvalsbasis voor deze reis. De sfeer van een berghut, de skilift naast de deur en geweldige tourski mogelijkheden rondom. Wil jij je eerste toerski of splitboard ervaring opdoen?

 • Veel leren en veel meters maken
 • De perfecte voorbereiding op een tourski reis of huttentocht
 • Op pad in een groep van jouw niveau

Het skigebied en het gevarieerde terrein hier omheen is perfect voor deze cursus. In een ontspannen en goede opbouw maak je kennis met het tourskiën of splitboarden. Met een paar lift-access afdalingen en wat tips en tricks zetten we de afdaaltechniek weer even op scherp. Na een korte tour vanuit een bergstation staan we al snel op een mooie top. En de week sluiten we af met een pure (en lange) tour-dag. De gids leert je alles over het juiste gebruik van het materiaal, lopen op stijgvellen, soepel spitzenkeheren en een goed spoor aanleggen. Daarnaast besteden we aandacht aan veiligheid en tochtplanning. Een complete cursus en ideale opstap naar een volgende tourski reis.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

We verzamelen op woensdag aan het eind van de middag in de Dortmunder Hütte. Na het inchecken ontmoet je je reisgenoten en de gids aan de bar van het hotel. ‘s Avonds dineren we gezamenlijk en is er een eerste briefing over de komende dagen. Voordat we naar bed gaan doen we nog even een materiaalcheck. De komende vier dagen leer je alles wat er komt kijken bij het tourskiën. Van vellen onder plakken tot een goed stijg spoor trappen. De gids bouwt het programma rustig op zodat iedereen kan wennen aan het materiaal, het lopen en de hoogte. Op de laatste tour-dag ronden we iets eerder af. Je kunt rond 15.00 in de auto zitten en terug rijden naar huis.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 4 dagen programma met ski- of snowboardgids 
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 4 overnachtingen in een berghut op basis van halfpension op een slaapzaal
 • 2 dagen liftpas
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze reis is geschikt voor iedereen die zijn eerste tourski meters wil maken, maar wel al ervaring heeft met off-piste skiën of snowboarden. We gaan ervan uit dat je stabiel en zonder vaak te vallen kunt afdalen in diepe en moeilijke sneeuw. Naast techniek is ook een goede conditie belangrijk. Dagelijks moet je 400 tot 800 hoogtemeters op eigen kracht stijgen. 

Het programma van de reis kan aangepast worden naar het niveau van de deelnemers. Doorgaans doen we deze huttentocht met twee groepen, ingedeeld naar niveau en ervaring.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals een rugzak, vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig.

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Oostenrijk
Reisperiodes
21 feb. t/m 25 feb. 2024 06 maa. t/m 10 maa. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €1.250
Dortmunder Hütte - Kuhtai

De Dortmunder Hütte

De traditionele berghut ligt aan de rand van Kühtai, het hoogst gelegen skidorp van Oostenrijk. De hut is in 2021 grondig gerenoveerd en biedt plek voor ongeveer 90 gasten. We slapen op een 8-persoons slaapzaal, op basis van halfpension. Je kunt rekenen op een goed bed (op een slaapzaal), een goed ontbijt, een uitstekend drie-gangen diner en een gedeelde douche met warm water.

Tourskiën en spplitboarden in de Silvretta, Oostenrijk

Kuhtai

Het wintersportoord Kühtai ligt in de Stubaier Alpen in het Sellrain dal, rond het Kühtai Sattel. Het dorp is gelegen op een hoogte van 2.000 meter en daarmee het hoogst gelegen skidorp van Oostenrijk. Tussen het dorp en het hoogste punt, 2520 meter, ligt een groot en divers freeride terrein. Met brede ‘mellow’ afdalingen en smalle en steile couloirs is er voor elk niveau een uitdaging te vinden. Naast de afdalingen die je vanuit de liften kunt afdalen, zijn er ook nog tal van tourski en splitboard mogelijkheden rondom Kuhtai

Epique Tourski en splitboard cursus
Dortmunder Hütte - Kuhtai
Dortmunder Hütte - Kuhtai
Epique Tourski en splitboard cursus
Epique Tourski en splitboard cursus
Dortmunder Hütte - Kuhtai
Tourskiën en spplitboarden in de Silvretta, Oostenrijk

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Ski en snowboard reis Roemenië
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?