Tourskiën op de Lofoten, Noorwegen

Het contrast tussen de kalme zee en de ruige bergen maken de Lofoten uniek. Ontdek het zelf tijdens dit 6-daagse tourski en splitboard avontuur.

Stel jezelf eens voor, op een zonnige dag in maart, op de top van een berg in de Lofoten. De helling onder je is zo steil dat je de kustlijn onder je niet kan zien. Op zee zie je vissersboten en links en rechts niks dan indrukwekkende granieten wanden, steile couloirs en glooiende poeder runs. In de verte zie je de toppen van Steigartindan op het vaste land. Aan je voeten ligt een en overspoorde afdaling die doorloopt tot aan de zee. De combinatie van zee, bergen, sneeuw en ijs maken deze eilanden misschien wel tot één van de meest indrukkende tourski bestemming ter wereld.

 • Een reis voor tourskiërs en splitboarders
 • Het unieke landschap van de Lofoten
 • Begeleiding door een ervaren gids

De hoogte van de bergen in misschien niet zo indrukwekkend. De Higravstinden is met 1.161 meter de hoogste berg van de Lofoten. De afdalingen zijn daarentegen spectaculair. Van breed en glooiend voor beginners tot smalle steile couloirs voor gevorderde skiers en boarders.

Tijdens deze reis gaan we zes volle dagen tourskiën (of splitboarden). We hebben eigen busjes zodat we flexibel zijn en de mooiste touren kunnen bereiken. De Lofoten bestaan uit meerdere eilanden. We overnachten in Svolvær, op het eiland Austvågøya. De mooiste touren vinden we op dit eiland en het nabijgelegen Vestvågøya. We zullen een paar highlight touren aftikken, maar ook een paar onbekende (en net zo mooie) touren waar we geen andere tourskiërs tegenkomen.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Doorgaans ontmoet je je reisgenoten en gids op Schiphol en reist gezamenlijk naar Noorwegen. Vanaf het vliegveld op Evenness rijden we in 3 uur naar ons hotel. We dineren gezamenlijk en bespreken het programma voor de komende dagen. De gids bepaald elke avond, aan de hand van het weer, de sneeuwcondities en de wensen van de groep, het plan voor de volgende dag. De mooiste tourski routes van de Lofoten liggen binnen een uur rijden van het hotel. We starten op de eerste dag met een relatief makkelijk tocht. Gedurende de week zal de gids op zoek gaan naar meer uitdaging. Voor de lunch nemen we een lunchpakket mee. ‘s Avonds dineren we in het hotel, of in een goed restaurant in het dorp.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 6 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfte’ ski- of snowboardgids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 7 overnachtingen in 3* hotel op basis van logies en ontbijt
 • Gebruik van huurauto’s, inclusief benzinekosten
 • Bijdrage Trees-for-All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Dit tourski avontuur is geschikt voor skiërs en boarders die al de nodige off-piste ervaring hebben. Ervaring met tourskiën of splitboarden in gewenst. Meestal gaan we met twee groepen op pad en delen deze in naar niveau en ervaring. Naast ervaring moet je beschikken over een goede basisconditie. Dagelijks maak je touren van 800 tot 1200 hoogtemeters.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Noorwegen
Reisperiode
29 maa. t/m 05 apr. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon n.b.t
Tourskiën Lofoten Noorwegen

Overnachten op de Lofoten

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de wensen vanuit de groep zoeken we een passende accommodatie in de omgeving van Svolvaer. We kunnen overnachten in een comfortabele hotel, klassieke Noorse vissers-cabins of een ruim huis. Svolvær ligt centraal tussen de mooiste tourski routes en is daarmee een perfecte uitvalsbasis. Vanaf hier zijn alle touren die we maken binnen 45 minuten met de auto te bereiken. Afhankelijk van de gekozen accommodatie en de groep kunnen we boodschappen halen en zelf koken, of dineren in één van de vele authentieke restaurants op de Lofoten.

Meer weten over de mogelijke accommodaties tijdens deze reis naar de Lofoten? Neem gerust even contact met ons op.

Tourskiën Lofoten Noorwegen
Tourskiën Lofoten Noorwegen
Tourskiën Lofoten Noorwegen
Tourskiën Lofoten Noorwegen
Tourskiën Lofoten Noorwegen
Tourskiën Lofoten Noorwegen
Tourskiën Lofoten Noorwegen
Tourskiën Lofoten Noorwegen

Ervaringen spreken voor zich

Alle verwachtingen waargemaakt op de Lofoten

Dit jaar kon ik eindelijk de Lofoten van mijn verlanglijst strepen. Wat een trip! Het weer zat mee, de sfeer in de groep was goed en dit landschap gaat nooit vervelen. Maar het was vooral het gelikte programma van de gids die het plaatje compleet maakt. Het plan van Gijs-Jan pakte elke dag goed uit. Zelfs het bezoek aan het Viking Museum. De perfecte mix van geweldige toppen, goede sneeuw, lekker afzien en steile couloirs. Ik wil terug!

Ervaring Lofoten Rik
toerski reis naar de Lofoten
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Tourskiën Lofoten Noorwegen
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?