Sellrain Huttentocht

Ontdek het uitdagende terrein en de authentieke berghutten van het Sellrain gebergte. Een tourski avontuur voor gevorderden.

Als je ‘s ochtends de hut uitloopt, word je omringd door de besneeuwde witte bergen. Geen geprepareerde pistes, liften en massatoerisme. Hier geniet je van de schoonheid van de bergen. In het noorden van de Stubaier Alpen ligt de Sellrain regio. Een geweldige tourski gebied vol met ruige toppen, heerlijke afdalingen en gezellige berghutten. Voor iedereen die al wat ervaring heeft met toerskiën of splitboarden is dit een mooie volgende stap. We maken een zes daagse huttentocht, langs vijf authentieke berghutten.

 • Huttentocht voor tourskiërs en splitboarders met ervaring
 • Uitdagend terrein en steile afdalingen
 • 6 volle tour-dagen en 5 authentieke berghutten
 • Een goed vervolg op bijvoorbeeld de Silvretta Huttentocht

De Sellrain Gruppe is een deel van de Stubaier Alpen en ligt ten zuiden van Innsbruck, tussen het Ötztal en het Stubaital. We klimmen en dalen tussen de 2.000 en 3.300 meter in een sneeuwzeker gebied, bekend om zijn eindeloze freeride en tourski mogelijkheden. Omdat we boven de 2.000 meter blijven is de sneeuw hier doorgaans tot eind april nog erg goed. Je inspanning tijdens de klim wordt beloond met een afdaling in heerlijke poedersneeuw of zachte voorjaarssneeuw. De combinatie van de indrukwekkende natuur, het ‘hutten-leven’ de uitdagingen en de heerlijke afdalingen maken van deze reis een onvergetelijk avontuur.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Zaterdag aan het eind van de middag verzamelen we in het Alpengasthof Lüsens. Het gasthof ligt op 1.670 meter boven zeeniveau in het achtergelegen deel van het Sellraintal. Zondagochtend staan we vroeg op en beginnen aan onze tocht door de Sellrain. De komende zes dagen staat er bijna elke dag een oversteek op het programma. Naarmate we dieper de Stubaier Alpen in gaan wordt het terrein steiler en waan je je steeds meer in het hooggebergte. Elke dag sluiten we af in een gezellige en gastvrije Oostenrijkse berghut.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 6 dagen programma met ski- of snowboardgids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 1 overnachting in een gasthof inclusief ontbijt
 • 5 overnachtingen in berghutten inclusief volpension
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze reis is geschikt voor toerskiërs en splitboarders met ervaring. De eerste dag start relatief rustig en is er gelegenheid om weer te wennen aan het materiaal, de sneeuw en het spitzenkehren. Vanaf dag twee wordt het terrein al uitdagender en naarmate de week vordert worden er steeds meer hoogtemeter overwonnen. Reken op beklimmingen van 1000 tot 1500 meter per dag.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Oostenrijk
Reisperiode
09 maa. t/m 15 maa. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €1.495

Touren vanuit een berghut

De eerste nacht overnachten we in een hotel aan de piste in Axamer Lizum. Hier verblijven we op basis van bed & breakfast. De rest van de week overnachten we in berghutten hoog in de bergen. Dit zijn grote en goed uitgeruste hutten. Je kunt rekenen op een goed bed (op een slaapzaal), ontbijt, lunchpakket, een uitstekend drie-gangen diner en douchen met warm water.

Bij een huttentocht moet je je bagage zelf meenemen. Als je efficiënt pakt (lees; zo weinig mogelijk meenemen) heb je genoeg aan een rugzak met een inhoud van 35/40 liter.

Epique Sellrain huttentocht voor gevorderden

Huttentocht in Tirol

Het Sellrain gebergte ligt ten zuiden van Innsbruck, tussen het Ötztal en het Stubaital. Gelegen in de provincie Tirol. We klimmen en dalen tussen de 2.000 en 3.300 meter in een sneeuwzeker gebied, bekend om zijn eindeloze freeride en tourski mogelijkheden. Omdat we boven de 2.000 meter blijven is de sneeuw hier doorgaans tot eind april nog erg goed. Je inspanning tijdens de klim wordt beloond met een afdaling in heerlijke poedersneeuw of zachte voorjaarssneeuw.

Epique Sellrain huttentocht voor gevorderden

Voor tourskiërs of splitboarders met ervaring

Voor deze reis heb je ervaring nodig met het tourskiën of splitboarden en we verwachten dat je stabiel off-piste kunt afdalen. De reis begint met een paar freeride runs in het skigebied om op te warmen. Daarna moeten we gelijk aan de bak en beginnen we met de eerste beklimming. Naarmate de reis vordert wordt het terrein steiler en zal de gids meer uitdaging zoeken in de beklimmingen en afdalingen. Naast technische skills heb je ook een goede conditie nodig. Dagelijks maak je 1000 tot 1500 hoogtemeters.

Sellrain Huttentocht
Sellrain Huttentocht
Sellrain Huttentocht
Sellrain Huttentocht
Sellrain Huttentocht
Sellrain Huttentocht

ERVARING SPREKEN VOOR ZICH

Chapeau!

Vijf dagen getourd door de Sellraingruppe met niemand minder dan Geit-Jan de Skiführer. In één klap verslingerd geraakt aan het skitouren en niet in de laatste plaats vanwege de weergaloze begeleiding van onze gids. Ik zou het iedereen aanbevelen!

Sellrain Huttentocht
Epique Sellrain huttentocht voor gevorderden

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Sellrain Huttentocht
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?