Dolomieten ski safari

Ski Safari

Alles uit je wintersport halen? Een ski safari brengt je maar de mooiste gebieden en beste afdalingen van de hele regio. Een actieve en afwisselende reis waarbij je elke dag een ander skigebied verkent.

Ski Safari

Het concept ‘ski safari’ geeft je de mogelijkheid om meer van de regio die je bezoekt te ontdekken. Je verblijft in één vast hotel. Vanuit hier bezoeken we met onze eigen taxibus iedere dag een ander skigebied.  Zo geniet je elke dag van een nieuwe omgeving en de verschillende skigebieden in de regio. De ski safari staat in het teken van veel pistes skiën en snowboarden. Onder leiding van een Epique reisbegeleider en tevens gediplomeerd skileraar geniet je in een groep van gelijkwaardig niveau. 

reisleider

De reisbegeleiding

Dagelijks staan onze reisbegeleiders voor je klaar. Ze zorgen ervoor dat je over de mooiste pistes van de verschillende gebieden skiet. Een koffiestop en lunchpauze bij een leuke berghut mogen natuurlijk niet ontbreken. De reisleiders zijn allemaal opgeleid als skileraar en ervaren in het begeleiden van groepen over de piste. Zij zullen geen les geven, maar kunnen je met een tip of oefening tussendoor zeker wat leren.

Elke avond na het diner sluiten we de skidag af. De reisbegeleiders nemen je mee in de planning van de volgende dag: welk skigebied bezoeken we morgen? Hoe is het weer daar? Wat kunt u verwachten van de verschillende skiroutes? Ze weten u dagelijks te vermaken met de leukste informatie en wetenswaardigheden.

interbus 1st class

DE REIS

Lokaal vervoer is bij de ski safari inbegrepen. Afreizen naar bestemming kan op eigen gelegenheid of met de bus. Graag met de auto, maar niet alleen? Wij moedigen carpoolen aan en kunnen jou in contact brengen met je reisgenoten.

De busreis kun je bij ons boeken, deze wordt uitgevoerd door Interbus. Je vertrekt in de loop van vrijdagmiddag vanaf een door jou gekozen opstapplaats in Nederland of België. Vanaf overstappunt Maarheeze brengt een 1st class touringcar je naar bestemming. Tussen 07:00 en 09:00 ‘s ochtends arriveer je bij het hotel. Je kunt ervoor kiezen om een dag zelfstandig te gaan skiën of de omgeving te ontdekken.

 

Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Wie begeleiden de activiteiten van Epique?

In het begeleiden van de winterse bergsport maken we onderscheid tussen leraren en gidsen. Met een gids en/of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn ervaren, gediplomeerd en gelicentieerd. Dit betekend dat ze niet alleen opgeleid maar ook bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m het experten bereik te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en snowboarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat.

Leraren zijn opgeleid en geven les in globaal drie niveaus namelijk beginnend, gevorderd en expert. Respectievelijk niveau één, twee en drie. De International Ski Instructors Association (ISIA) erkend en licentieerd wereldwijd lerarenopleidingen en leraren met niveau twee en drie.

Gidsen kunnen een beginner t/m expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Onder gidsen wordt een onderscheid gemaakt tussen de ski-, snowboard- en berggids. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM)

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.