Epique ski en zeil reizen - tourskiën in Noorwegen Moondance

Ski & Sail

Skiën en zeilen gaat om het ontdekken van nieuwe en afgelegen plekken en om het genieten van de natuur, de rust en de plaatselijke cultuur.

Ski & Sail

Tourskiën vanaf een zeilboot gaat het om het ontdekken van nieuwe en uiterst afgelegen plekken, om het genieten van de natuur en de plaatselijke cultuur én om het maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de mooiste afdalingen, maar juist de combinatie van alle elementen maken de Ski & Sail reizen bijzonder. Tijdens een Ski & Sail reis dient het schip als een drijvende berghut. De tours beginnen direct vanaf de boot op zeeniveau, waarna er met tourski’s en splitboards door adembenemend mooie natuur een weg omhoog wordt afgelegd. Unieke afdalingen met zicht op zee volgen. De gidsen zoeken samen met de schipper naar de beste plekken voor onvergetelijke avonturen.

Epique toerskien in de Lyngen Alps, Noorwegen

Voor wie is een ski & sail reis geschikt

Een Ski & Sail reis met Epique is er voor iedereen die van avontuur houdt. Met de boot vaar je langs indrukwekkend ijs en geniet je van de stilte in deze afgelegen gebieden. Overdag worden er één of meerdere tours gemaakt. Touren is fysiek zwaarder dan lift-access freeriden, maar de beloning is dan ook fenomenaal. Met het trainingsplan van Epique kun je je op de juiste manier voorbereiden! Niet helemaal zeker? We adviseren je graag over de ideale reis voor jouw niveau.

Expeditie Antarctica Zeilen Toerskiën

Bestemmingen

Met een Ski & Sail avontuur van Epique reis je naar Noorwegen, IJsland, Groenland of Antarctica.
Noorwegen
De Lyngen Alps in Noorwegen staan bekend om de adembenemend mooie fjorden. We skiën door couloirs en door de bomen en genieten constant van de prachtige vergezichten.
IJsland
Het schiereiland Hornstrandir in het noordwesten van IJsland is onbewoond en tevens een natuurreservaat. Het gebied is enkel vanaf de boot te bereiken. De zee in dit gebied is vaak rustig, wat de overnachtingen erg prettig maakt.
Groenland
In Groenland verkennen we de Westelijke kust, genaamd de Västfjorden. In één van ‘s werelds laatste pool wildernissen komen we ijsberen, walvissen en tal van vogels tegen.
Antarctica
Antarctica, het meest koude, droge en winderige continent op aarde. Hier vind je Indrukwekkende gletsjer formaties en genieten we van de onverstoorde omgeving. Ruiger dan dit ga je het niet vinden!

Ervaring spreken voor zich

Unieke ervaring in ongerepte natuur zonder iemand tegen te komen.

Een prachtige en unieke totaal ervaring in IJsland. Varend door totaal verlaten fjorden. Mooie lijnen en couloirs spotten vanaf de Aurora. De gezelligheid aan boord, de heerlijke en zeer gevarieerde groep mensen, kookkunsten en lokale kennis van kapitein Siggi completeren het plaatje.

Ervaring Tom Ski & Sail
Epique - Tourskiën in IJsland

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Wie begeleiden de activiteiten van Epique?

In het begeleiden van de winterse bergsport maken we onderscheid tussen leraren en gidsen. Met een gids en/of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn ervaren, gediplomeerd en gelicentieerd. Dit betekend dat ze niet alleen opgeleid maar ook bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m het experten bereik te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en snowboarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat.

Leraren zijn opgeleid en geven les in globaal drie niveaus namelijk beginnend, gevorderd en expert. Respectievelijk niveau één, twee en drie. De International Ski Instructors Association (ISIA) erkend en licentieerd wereldwijd lerarenopleidingen en leraren met niveau twee en drie.

Gidsen kunnen een beginner t/m expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Onder gidsen wordt een onderscheid gemaakt tussen de ski-, snowboard- en berggids. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM)

Ik heb zelf geen veiligheidsmaterialen zoals pieper, schep en sonde. Kan ik dat ergens huren of lenen?

Wij hebben lawinepiepers en rugzakken compleet uitgerust met schep en sonde te huur. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.