Tourskiën en zeilen in Spitsbergen

Ski & Sail Svalbard

Onze ski- en zeilexpeditie naar Spitsbergen is een reis naar één van de meest unieke tourskibestemmingen ter wereld. Je daalt af met uitzicht op zee en diepe fjorden, vaart tussen ijsbergen en hebt de kans om ijsberen, walvissen, walrussen en rendieren te spotten. Er zijn hier geen wegen, geen paden en het is alleen bereikbaar per boot. Dit is een echte ‘once in a lifetime trip’ voor ervaren tourskiërs en splitboarders. 

 • Dit is “hands down” de beste manier om Spitsbergen op de meest intense manier te beleven.
 • Expeditie vanaf een comfortabel en goed uitgerust schip
 • Begeleiding door ervaren lokale gidsen

Ondanks de ligging op een breedtegraad van 80º en midden in de Noordelijke IJszee is Spitsbergen verrassend goed te bereiken. Vanaf Amsterdam ben je binnen 8 uur vliegen in Longyearbyen, de noordelijkste stad ter wereld. In de haven van Longyearbyen ligt De Meander te wachten. Dit schip van Nederlandse bodem is met zijn formaat ideaal om op een comfortabele manier de fjorden van Spitsbergen te ontdekken. Spitsbergen is het grootste eiland van de arctische eilandengroep Svalbard. Het eiland biedt bijna onbegrensde mogelijkheden voor tourskiën in de meest dramatische omgeving die je je kunt voorstellen.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Om vertraging te voorkomen en te kunnen acclimatiseren vlieg je de dag voordat we aan boord gaan naar Longyearbyen en overnacht je in een hotel in de stad. De volgende dag wordt je om 14.00 verwacht in de haven om op te stappen op De Meander. 

Overdag vinden de tochten plaats in de diepe fjorden van Spitsbergen. Vanaf het zeilschip stappen we in een bijboot waarmee we het laatste stukje richting het land varen. De beklimmingen zitten gemiddeld tussen de 500m en 1000m, startend op zeeniveau. Voor ieder niveau is een geschikte tour te vinden. Grote open afdalingen voor de intermediate skiër of steile en conditioneel uitdagende couloirs voor de vergevorderde en expert skiërs. De gidsen zullen de beste afdaling(en) voor die dag uitstippelen en ervoor zorgen dat iedereen veilig boven en beneden komt. 

Na 6 volle tourski-dagen zijn we op de laatste ochtend van de reis, voor 12 uur, weer in de haven van Longyearbyen. Je kan ervoor kiezen om nog een dag in Longyearbyen te blijven of dezelfde dag nog je vlucht terug naar huis te nemen.

 • 6 dagen programma met ski- of snowboardgids
 • 3 gidsen per groep van maximaal 12 personen
 • 6 overnachtingen op De Meander in een gedeelde tweepersoons hut
 • Overnachtingen zijn inclusief volpension
 • Bijdrage SGR Garantiefonds en Calamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All
 • Epique aandenken

Deze reis is geschikt voor avontuurlijk ingestelde tourskiërs of splitboarders met ervaring. Om mee te kunnen met deze moet je gecontroleerd kunnen afdalen in alle sneeuwcondities. Daarnaast is ervaring met tourskiën of splitboarden noodzakelijk. De beklimmingen en afdalingen zitten tussen de 500 en 1200 hoogtemeters. Afhankelijk van de sneeuwcondities, weersomstandigheden en wensen van de groep maken we één of twee tours per dag.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast zijn de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken noodzakelijk. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Spitsbergen
Reisperiode
17 mei. t/m 25 mei. 2024
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €4.500
Epique Tourski en splitboard reis Spitsbergen

Individueel of met een privégroep?

Het is mogelijk deze reis individueel, met een groep of als privégroep te boeken. De prijs per persoon hang af van het aantal deelnemers. Met individuele deelnemers of kleine groepjes proberen we een leuke groep samen te stellen aan de hand van niveau en wensen. Interesse in deze reis? Neem even contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen en bekijken de mogelijkheden voor jou of jouw groep.

Tourskiën en Splitboarden in Spitsbergen

De Meander

De flexibiliteit van een klein expeditieschip, maar de luxe en comfort van een klassiek groter schip. Tourskiën vanaf De Meander is avontuurlijk en comfortabel. Het schip biedt ruimte aan ongeveer 8 tot 12 gasten afhankelijk van ieders wensen. In het dekhuis bevindt zich een mooie salon met een aparte keuken en op het dek zijn er mooie zitplaatsen om te genieten van de omgeving. Verder is het schip uitgerust met centrale verwarming en sanitaire voorzieningen om je de nodige comfort te geven tijdens deze tocht.

Je wordt verzorgd door de kleine maar ervaren crew. “De Meander” is een met zijn formaat ideaal om de fjorden van Spitsbergen te ontdekken op een comfortabele manier. Er zijn 2 dinghy’s (kleine boten) aanwezig om vanaf de ankerplaats aan wal te geraken.

Tourskiën en Splitboarden in Spitsbergen

Tourskiën in Spitsbergen

Boven in de Arctische oceaan vinden we Spitsbergen, ook wel Svalbard genoemd. Spitsbergen is een Noorse eilandengroep, een van de meest noordelijk gelegen bewoonde plekken op aarde. Ongeveer 60% van het eiland bestaat uit gletsjers, verder bestaat het voornamelijk uit bergen en grote fjorden. De bergen zijn in vergelijking met de Alpen niet zo hoog te noemen, maar dat maakt het zeker niet minder geschikt tourski terrein. Glooiende hellingen afdalen tot aan zee niveau of juist steile couloirs skiën!

Wat Spitsbergen onder andere zo bijzonder maakt is dat het in de winter compleet donker is, oftewel de zogenaamde “Polar Nights”. Vanaf midden april doet de zon zijn intrede en blijft hij boven de horizon tot en met eind augustus, dit natuurfenomeen wordt “Midnight Sun” genoemd.

Epique Tourski en splitboard reis Spitsbergen
Epique Tourski en splitboard reis Spitsbergen
Epique Tourski en splitboard reis Spitsbergen
Tourskiën en Splitboarden in Spitsbergen
Tourskiën en Splitboarden in Spitsbergen
Tourskiën en Splitboarden in Spitsbergen
Epique Tourski en splitboard reis Spitsbergen
Epique Tourski en splitboard reis Spitsbergen

Ervaring spreken voor zich

Wat een ervaring!

Het zeilschip wordt voor anker gelegd in een baai en vanaf zeeniveau tour je naar de top, waar je je vervolgens regelmatig afvraagt of iemand hier ooit eerder gelopen heeft. Bij deze reis draait het een week lang echt alleen om het goede gezelschap, de prachtige natuur en het uitdagen van jezelf met de klimmen en afdalingen. Après Ski&Sail? Dat is natuurlijk met z’n allen op het dek een pokébowl eten met vers gevangen vis!

Ervaring - Ski & Sail - Isabeau
Tourskiën en Zeilen in Noorwegen - Moondance
Tourskiën in Noorwegen. Vulkana

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Epique ski en zeil reizen - tourskiën in Noorwegen Moondance
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?

Kvaløya

Kvaloya ligt net buiten Tromsø en is een eiland met een prachtig, grotendeels bergachtig landschap. Kvaløya wordt bijna in drie delen verdeeld door de fjorden Erstfjorden en Kaldfjorden. De hoogste berg is Store Blåmann met 1044 meter. Kvaløya voelt aan als een verlaten, wilde plek en deze sfeer draagt alleen maar bij aan het plezier van skiën daar.

Lyngen

De Lyngen Alpen is waarschijnlijk het bekendste tourski gebied van Noorwegen. Het schiereiland is ongeveer 90 km lang en 20 km breed met als hoogste punt 1.833 meter boven zeeniveau. Het terrein omvat gletsjers, steile couloirs en brede bowls. Toppen die doorgaans worden geskied in de Lyngen Alpen liggen op minder dan 1.200 meter hoogte, met afdalingen die helemaal naar zeeniveau gaan.

Midden april zeilen we verder naar het noorden en gaan we tourskiën in Finnmark.