Epique snowboard techniek trainingen

Training

Wil je een betere snowboarder worden op- en off-piste? Met meer controle en stabiliteit door de poeder en de diepe sneeuw rijden? Of wil je jezelf graag voorbereiden op een cursus, opleiding of in vorm komen voor het winterseizoen? Dan zijn de trainingen van Epique echt iets voor jou.

Snowboard techniek reizen

Onze trainingen zijn er voor beginnende en ervaren freeriders. Voor de doorgewinterde freerider die zijn techniek wil perfectioneren, of voor boarders die een rustige introductie zoeken in het off-piste boarden. Groepen worden ingedeeld naar ervaring en niveau in het terrein. Onze gidsen begeleiden je op een veilige manier naar jouw doel.
Epique snowboard techniek trainingen

Kleine groepen

Leren doe je het beste met veel persoonlijke aandacht. Maximaal zeven snowboarders per groep vinden wij ideaal. Zo heeft de trainer genoeg tijd en aandacht om van jou in vier dagen een betere off-piste boarder te maken. Er zijn altijd meerdere groepen, ingedeeld naar niveau en ervaring. Iedereen kan op zijn of haar niveau leren en de gids kan afdalingen zoeken die voor de hele groep uitdagend zijn.

Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen

Veiligheid

Zoals met elk off-piste avontuur, veiligheid staat voorop. Alle trainingen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren snowboardgidsen. Ze zijn er om jou een onvergetelijk en leerzaam avontuur te geven. Maar bovenal om jou veilig weer thuis terug te brengen. Alle deelnemers zijn verplicht een drie-eenheid bij zich te dragen en de gids maakt tijd om iedereen wegwijs te maken in het gebruik hiervan.

Epique snowboard techniek trainingen

Hintertuxer Gletscher

Het 4* hotel Lanersbacherhof in Hintertux, ligt op 10 min rijden van het dalstation. De Hintertuxer Gletsjer bestaat uit een tweetal gletsjers, de Tuxer Ferner en de Riepenkees. Hoogste bergen zijn de Gefrorene-Wand-Spitzen (3.288 m), Großer Kaserer (3.263 m) en de Olperer (3.476 m). Onder het gletsjergebied zijn er mooie routes naar de tussen- en dalstations. De afdalingen zijn overzichtelijk en makkelijk bereikbaar. Bovendien ligt er altijd genoeg sneeuw om te kunnen knallen. Er zijn weinig spleten en de sneeuwkwaliteit is in het najaar over het algemeen uitstekend.

Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen

Portes du Soleil

Met meer dan 200 liften verdeeld over 14 dalen en een uitgestrekt freeride-terrein hoef je je als fanatieke skiër of boarder nooit te vervelen. Vanuit de liften zijn er veel varianten en mogelijkheden. Met een korte hike sta je al snel boven een uitdagend couloir of brede onverspoorde hang. Les Portes du Soleil: de naam zegt het al, je hebt er veel zon. Maar ook veel sneeuwval: 6 tot 7 meter per jaar. Dit is te danken aan de nabijheid van het Meer van Genève (vochtige luchtaanvoer) en de bergen van de ‘Dents du Midi’. Die laatste houden de sneeuwlucht tegen, waardoor de meeste vlokken gelijk in het gebied neervallen. Overnachten doen we in hotel Esprit Montage. Een goed verzorgd hotel van Nederlandse eigenaar. Erg goed eten en elke week een wijnproeverij.

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.

Wie begeleiden de activiteiten van Epique?

In het begeleiden van de winterse bergsport maken we onderscheid tussen leraren en gidsen. Met een gids en/of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn ervaren, gediplomeerd en gelicentieerd. Dit betekend dat ze niet alleen opgeleid maar ook bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m het experten bereik te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en snowboarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat.

Leraren zijn opgeleid en geven les in globaal drie niveaus namelijk beginnend, gevorderd en expert. Respectievelijk niveau één, twee en drie. De International Ski Instructors Association (ISIA) erkend en licentieerd wereldwijd lerarenopleidingen en leraren met niveau twee en drie.

Gidsen kunnen een beginner t/m expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Onder gidsen wordt een onderscheid gemaakt tussen de ski-, snowboard- en berggids. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM)

Waarom met een ski- en/of snowboardführer op pad?

Een ski- en/of snowboardgids is een ideale combinatie van een leraar en een gids. Hij kan beginnende tot en met expert freeriders technisch verbeteren en daarnaast varianten en back country gidsen voor het freeriden en touren.