Tourskien en splitboarden in Kirgizie

Kirgizië

Je zal versteld staan van de schoonheid, de gastvrijheid en de eindeloze tourski en freeride mogelijkheden. Ga mee en ontdek Kirgizië.

Dit land is ook bekend als Kirgizstan of Kyrgyzstan en is als avontuurlijke bestemming pas door weinigen ontdekt. Kirgizië ligt in Centraal Azië en is omringt door landen als China en Kazachstan. Een hooggelegen land met uitschieters tot 7400 en verrassend goede sneeuwcondities. De bevolking is erg gastvrij en kan heerlijk koken. Je kan er goed overnachten in kleine guesthouses of in een traditionele yurt.

Tourskien en splitboarden in Kirgizie

Skiën en snowboarden in Kirgizië

Karakol is het grootste en hoogst gelegen skigebied van Centraal Azië en heeft genoeg te bieden voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar een avontuurlijke bestemming. Naast 30 km pistes zijn er genoeg freeride en tour mogelijkheden en zijn de sneeuwcondities er doorgaans erg goed. Deze condities komen door de invloed van het nabijgelegen en enorme Issyk Kul-meer. Dit creëert een microklimaat dat uniek is voor Centraal-Azië. Het meer bevriest niet in de winter omdat het wordt gevoed door warmwaterbronnen onder water. Dit fenomeen veroorzaakt een toename van de neerslag in het oostelijke deel van Kirgizië. Dat is precies waar je heen gaat. De besneeuwde valleien van de oostelijke regio Issyk Kul.

Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique