Heliskiën in Canada

Last Frontier Heliskiing

Kijk omhoog op een kaart, helemaal omhoog, en je zult Last Frontier Heliskiing vinden. In de wildernis van het noorden van British Columbia ligt ‘s werelds grootste heli-skigebied. Een gebied gekozen vanwegen het enorme terrein en de enorme hoeveelheid sneeuw die er jaarlijkst valt. Het mooiste is nog, Last Frontier Helisking heeft het hele gebied voor zichzelf. Je stapt in met slechts 3 andere deelnemers, de gids en de piloot. Als je uitstapt heb je de berg voor jezelf. Er zijn hier geen liften. Iedere afdaling wordt zorgvuldig gekozen op basis van jouw niveau en wensen. Soms maak je wel 1.500 hoogtemeters in een enkele afdaling. Welkom in het meest noordelijke puntje van Canada, tegen de grens van Alaska.

  • Heliskiën in kleine groepen
  • Het grootste heliski terrein ter wereld
  • Keuze uit de Bell2 Lodge of de Ripley Creek Inn
  • Boek alleen, met een groep vrienden of één van onze specials

Het hebben van het grootste single heli-skigebied ter wereld betekent dat er een breed scala aan terreinkeuzes is. Het terrein strekt zich uit over twee verschillende bergketens en omvat alles van torenhoge alpine toppen tot enorme gletsjers en een enorme verscheidenheid aan tree runs. Heliskiën in intieme groepen van slechts vier zorg ervoor dat we onze tijd maximaliseren om de bergen te verkennen. Het betekent niet alleen dat je je eigen frisse lijnen krijgt, hoewel dat altijd het doel is, het betekent ook dat de kans groter is dat je gaat skiën of rijden in een tempo dat bij je past.

Belangrijk voor jou

Groepen
Terrein
Niveau
Helicopter

Op een plek als deze wil je zo min mogelijk tijd verspillen met wachten. De kleine, snelle helikopter bedient 3 groepen van 4 personen. Elke groep van 4 heeft zijn eigen gids. De wachttijden, bij een adempauze tijdens je run of bij het in- en uitstappen, worden hiermee tot een minimum beperkt. De groepen worden samengesteld aan de hand van techniek en conditie en persoonlijke wensen. Indien nodig kunnen we deelnemers laten doorwisselen. Je kan deze reis met je vrienden of familie maken, maar ook alleen.

Nergens in Canada vind je zoveel bereikbare afdalingen en meters sneeuw als hier. Het heliski terrein, exclusief voor Last Frontier Heliskiing, heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 km2. (zo groot als Friesland, Groningen en Drenthe samen). Mede hierdoor is er een eindeloze variëteit aan terrein. Open velden en gletsjers, bossen met grote dennenbomen, steile ‘pillow lines’ en natuurlijk veel poeder.

Er valt hier gemiddeld 25 meter sneeuw per jaar. Door de stabiele temperaturen blijft de sneeuw lang goed en kun je dagen na de laatste sneeuwval nog steeds diepe poeder rijden.

Je hebt wel wat ervaring nodig met off-piste skiën of snowboarden, maar je hoeft echt geen pro te zijn om te gaan heliskiën. Ook in dit terrein is voor (bijna) elk niveau een afdaling te vinden.Je moet is staat zijn om goed af te dalen in alle sneeuwsoorten. Dit betekent dat je ook in moeilijkere sneeuw kunt afdalen zonder vaak te vallen. Naast techniek is ook je conditie belangrijk. Je maakt hier veel en lange runs in diepe sneeuw en met de heli sta je in no-time bovenaan de volgende run.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Tijdens deze reis vlieg je met een Eurocopter AS350 B3. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 passagiers. De ski- en snowboard materialen zitten in de ‘basket’ buiten het toestel. Deze high performance machine is een multi-functioneel lichtgewicht en kan met volle belading tot 7000 meter hoogte opstijgen. Last Frontier hanteert de 4+1 set-up. De helikopter is daardoor lichter en kan meer brandstof dragen. Zo kan er langer en verder gevlogen worden op één tank. In de praktijk hoeft de helikopter dan alleen tijdens de lunch te tanken, zodat je daar geen last van hebt.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Canada
Reisperiode
Meerdere datums mogelijk
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €9.000
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

Bell 2 Lodge

De Bell 2 Lodge is eigenlijk een klein heliski-dorp, diep in de Skeena Mountains en speciaal voor het heliskiën gebouwd. Je overnacht in een knusse blokhut, uitgerust met openhaard en comfortabele bedden. Sociale bijeenkomsten komen tot leven in de hoofd lodge waar après, diners en een goede fles wijn worden gedeeld. Je vindt hier de bar, restaurant, shop en receptie. Ook kun je hier gebruik maken van de fitness en spelletjesruimte. Outdoor jacuzzi en sauna mogen hier natuurlijk niet ontbreken. De helipad ligt gelijk voor de deur. Tijdens een down-day kun je fatbiken, sneeuwschoenwandelen, boogschieten, kleiduivenschieten of ijsvissen.

Bekijk de Bell 2 Lodge
Heliski reis Canada - Last Frontier Heliskiing

Ripley Creek

Het historische mijnwerkersstadje, Stewart, geeft een hele andere beleving aan je avontuur in Canada. Het dorp ligt in het zuidelijke deel van het Last Frontier terrein en zo’n 300 locals noemen dit hun thuis. Langs de hoofdstraat kreeg een mengelmoes aan funky erfgoed gebouwen een nieuw leven als; the Inn. Er is ruimte voor 24 gasten en geen kamer is gelijk. Je kan overnachten in het huis van een goudzoeker, een oude winkel of zelf een voormalig bordeel. Dit heliski hotel draait om de essentiële dingen. Een goed bed, jacuzzi en sauna voor de spieren en goed eten geserveerd aan de overkant van de straat bij het Bitter Creek Cafe. De helipad ligt op een klein stukje rijden, net buiten het dorp.

Bekijk de Ripley Creek Lodge
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

Private Heliski reizen

Een luxe lodge middenin de Canadese wildernis en een helikopter alleen voor jou en je beste vrienden. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor een privé heli ski reis. Haal het meeste uit je droomreis naar Canada. Ski of board zo veel of weinig als je zelf wilt, en zo snel of langzaam als de groep aankan. Voor een privé heli ski reis zijn er meerdere mogelijkheden. Meerdere lodges, van klein tot groot, met 4 vrienden of 10, 3 dagen of een hele week. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, dan gaan we samen op zoek naar de perfecte package.

Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

Heliski specials

Elke winter organiseren we een aantal heliski-special. Dit zijn groepsreizen waarbij we met een een grote groep enthousiastelingen gaan heliskiën. Wij reserveren een groot aantal plekken, of een hele lodge, en gaan met een groep Nederlandse en Belgen die kant op. Reken op een hele gezellig reis naar een gave bestemming.

De specials zijn niet alleen in Canada, maar bijvoorbeeld ook naar IJsland, Roemenië of Turkije. Neem even contact met ons op voor de specials en beschikbaarheid.

Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

Veiligheid en begeleiding

Veiligheid staat voorop bij een heliski reis. Alle deelnemers worden uitgerust met een lawinepieper en een lawinerugzak met schep en sonde. Oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van deze reis. De gidsen bij Last Frontier Heliskiing zijn ACMG en/of UIAGM gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring als heliski-gids. Dankzij een goede voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen de gidsen voor een veilig en onvergetelijk avontuur. Jouw comfort en veiligheid is waar zij naar handelen. Ze zijn er om jou te helpen, te trainen en maximaal te laten genieten van jouw vakantie.

Ervaringen spreken voor zich

Heli skiën Canada

Voor de eerste keer heli skiën. Iets wat ik al heel lang wilde, maar wat komt daar allemaal bij kijken?
Epique gaf mij veel advies en regelde vervolgens de complete reis met alles er op en er aan.
Een reis om nooit te vergeten. Northern Escape Heli Skiing, Terrace BC Canada is geweldig.
Mooie luxe lodge, heerlijk eten, leuke mensen en fantastisch skiën.
De droge poedersneeuw is top en de afdalingen zijn super. De beste ski ervaring ooit!

Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliski reizen Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliski reizen Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

Alle details van jouw volgende avontuur

Alles weten van deze reis? Vraag hier de digitale brochure aan.

Brochure aanvragen
Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing
Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique