CHM heliskiing

Heliskiën

Het moment dat je de helikopter uit stapt, het moment dat je bent afgezet, de stilte terugkeert en je opeens beseft waar je bent.. Dát moment, daar richten wij ons op en we willen dat jij dat zelf ook mee kan maken!

Heliski reizen

Het stompende geluid van de heli vaagt langzaam weg. Stilte. De kans om het ongerepte landschap in je op te nemen. Al snel verandert de rust in opwinding. Ski’s en board worden vastgeklikt en de groep draait zich naar de gids. Het is tijd om het paradijs in te duiken…

Er zijn tal van bestemmingen en verschillende packages en iedereen heeft andere wensen en verwachtingen. De droge poeder van Canada, tot het unieke landschap van IJsland. Een helikopter delen met andere fanatiekelingen, of een privé helikopter voor jou en je team. De keuzes zijn eindeloos. Hieronder vind je een greep uit de mogelijkheden. Laat je inspireren.

Heliskiën met Epique

Als officieel agent vertegenwoordigt Epique de beste heliski operators wereldwijd. De mooiste gebieden en lodges, hoogste certificeringen, beste veiligheidsprotocollen en altijd voor de laagste prijs. We kennen de locaties, de voor- en nadelen en de beste manier om er te komen. Indien gewenst vullen we je reis aan met extra’s, zoals overnachtingen, activiteiten of vluchten. We zorgen dat je kan betalen in Euro’s, zonder verrassingen door koerswijzigingen achteraf.

Wat is heliskiën of heliboarden?

Vanuit een remote lodge (oftewel: een locatie middenin de wildernis) maak jij elke dag meerdere ‘drops’ op de beste locaties in de bergen. Deze zijn vooraf onderzocht en geselecteerd. Met de helikopter vlieg jij vanuit jouw lodge naar sneeuwtoppen met ultieme condities! Want met een heli kom je op plekken waar een ander niet kan komen.

 • Helikopter skiën is voor iedereen: jong, oud, gevorderd of beginner
 • Poeder rijden of uitdagende tree-runs op de meest unieke locaties

Heliski misvattingen

Als je het ooit met vrienden over (misschien wel onbereikbare) bucketlist doelen hebt gehad, dan is heliskiën vast en zeker onderwerp van gesprek geweest! Of niet soms? Om je te helpen je bucketlist af te strepen hebben we de meest voorkomende misvattingen en vooroordelen over heliski en -snowboarden voor je opgesomd.

“Moet ik uit de helikopter springen? Dat is voor mij te heftig!”

“Helaas” gebeurt dit alleen in films. De helikopter land gewoon en je stapt rustig uit. Sterker nog: het is zelfs verboden om uit de helikopter te springen.

“Helikopter skiën is veel te duur, je bent minimaal tienduizend(en) euro(’s) kwijt!”

Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is wellicht kostbaarder dan een normale wintersport naar de Alpen, maar dit is natuurlijk ook geen “normale” wintersport. Heliskiën is een onvergetelijk avontuur en toch veel bereikbaarder dan men denkt.

De kosten van deze wintersportreizen zijn logisch opgebouwd en alle prijzen zijn inclusief gidsen, veiligheidsmateriaal, lodges, eten en uiteraard het gebruik van de helikopter zelf. Je kan bijvoorbeeld 4 dagen heliskiën in Canada vanaf € 4000,-  en voor minder dan € 2.000,- kun je heliskiën in Roemenië. Wil je precies weten wat de prijzen per locatie zijn? Bekijk onze bestemmingen of neem contact op.

“Heliskiën is alleen voor de echte pro’s!”

Niet dus… Heli-skiën is werkelijk voor iedereen! Jong, oud, gevorderd of beginner. Ja, zelfs een beginner kan je met onze heliski reizen mee! Wist je dat onze jongste deelnemer 8 jaar oud was? De oudste was zelfs 85! Daarnaast hebben wij in samenwerking met de Mentelity Foundation van Bibian Mentel een prachtige reis georganiseerd voor lichamelijk beperkte skiërs en snowboarders. Heliskiën is niet per se op zoek gaan naar de meest steile afdalingen. Vaak zijn de hellingen waar jij skiet of snowboard niet steiler dan een rode of zwarte piste. Het kán uiteraard wel.. We bieden voldoende mogelijkheden om jezelf uit te dagen, bijvoorbeeld in Alaska. Maar het is echt geen standaard gegeven. Het gaat vooral om het prachtige ongerepte terrein en de perfecte sneeuwkwaliteit.

“Je super fit en atletisch zijn om te kunnen heliskiën of heliboarden”

Heliskiën is voor iedere fitte boarder of skiër waarbij technische vaardigheden in losse sneeuw of buckels helpen bij het plezier in de poeder. Het tempo wordt aangepast aan het niveau van de groep en je wordt altijd in een passende groep geplaatst. Zie het maar eens voor je… Met de hele familie of met jouw vriendengroep skiën of snowboarden door ongerepte gebieden, het kan gewoon!

“Het erg gevaarlijk vanwege lawines”

Met het grootste en meest professionele gidsenteam ter wereld ben je in goede handen. De organisaties waar Epique mee samenwerkt hebben allemaal een sneeuw en lawine risicomanagementsysteem. Hiermee worden het weer, de kwaliteit en structuur van de sneeuw en het lawinegevaar constant in de gaten gehouden. Met continue metingen in het veld word je veiligheid maximaal gewaarborgd.

“Losse vluchten of dagtrips zijn voordeliger”

Een heliski reis in een pakket boeken levert de meeste waarde voor je geld. Waarom? Omdat je in verhouding altijd duurder uit bent als je een losse vlucht boekt. Met onze heliski reizen ga je meerdere dagen op pad om te genieten van de beste spots met de leukste en gezelligste gidsen en groepen.

Bij je eerste vluchten ben je bezig met een algemene uitleg over de heli, safety procedure en natuurlijk het inskiën of inboarden. Je wil het gevoel krijgen (net zoals tijdens de wintersport), de groep leren kennen en optimaal gebruik maken van het gebied! Daar heb je simpelweg meer tijd voor nodig dan één dag!

Heliskiën in Canada - Last Frontier Heliskiing

De helikopters en onze gidsen

De helikopters die gebruikt worden op onze locaties zijn een belangrijk onderdeel van de ultieme wintersportervaring die we voor je willen realiseren. Voor sommigen is het vliegen met de heli enkel de logistieke noodzaak om de exotische locaties bereiken. Echter, voor velen onder ons is de helikoptervlucht op zichzelf al een adembenemende ervaring! Jouw ervaring in de heli is dan ook niet zo gehaast als in ‘de films’, maar een beleving op zichzelf waar jij en je groep vol van mogen genieten.

Veiligheid van de helikopters

Het is voor ons van ongekend belang dat onze partners veiligheid voorop stellen. Niet alleen op de berg, maar ook in de lucht. De helikopters worden op locatie onderhouden door ingenieurs en vliegen enkel met de meest ervaren ‘mountain pilots’. Daarnaast werken onze partners uitsluitend samen met gerenommeerde organisaties in de helikopter industrie. Zij zorgen ervoor dat jij met een gerust hart de heli in kan stappen.

Onze gidsen

Veiligheid in de bergen is letterlijk van levensbelang. Daarom werken wij uitsluitend samen met de beste organisaties en de meest professionele gidsen. Dit merk je als je samen met de gidsen op pad gaat. Ze zetten veiligheid op één tijdens het skiën, maar tegelijkertijd zorgen ze voor saamhorigheid en plezier met de groep. Het volledige plaatje wordt gerealiseerd! Deze teamspirit zie je ook terug in de hotels, waar je samen met de gidsen, piloten, receptioniste, masseurs en schoonmakers de dag breekt met een lekkere lunch of afsluit met een heerlijk diner.

De heliski gidsen kennen de bergen op hun duimpje en hebben jaren aan ski-ervaring! Daarnaast zijn ze getraind in:

 • Lawinerisico evaluaties & risicomanagement
 • Weeranalyses
 • EHBO

Ben je benieuwd naar de historie van één van onze partners? Bekijk dan deze video eens!

Ervaring spreken voor zich

Heli skiën Canada

Voor de eerste keer heli skiën. Iets wat ik al heel lang wilde, maar wat komt daar allemaal bij kijken?
Epique gaf mij veel advies en regelde vervolgens de complete reis met alles er op en er aan.
Een reis om nooit te vergeten. Northern Escape Heli Skiing, Terrace BC Canada is geweldig.
Mooie luxe lodge, heerlijk eten, leuke mensen en fantastisch skiën.
De droge poedersneeuw is top en de afdalingen zijn super. De beste ski ervaring ooit!

Heliskiën bij CHM Heliskiing - Kootenay lodge

Heliski reis boeken bij Epique

 • Ruim tien jaar ervaring dankzij eigen ondervinding
 • Advies op maat voor individuen en groepen
 • Een reisorganisatie vóór en door gepassioneerde freeriders
 • Verantwoord jouw grenzen opzoeken
 • Een beleving waarbij je de meest exotische winterlocaties opzoekt
 • Een zeer divers aanbod waarmee we altijd aansluiten op jouw vraag
Neem contact op

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.

Er staat niet bij ieder programma een beschrijving per dag. Waarom is dat?

De dag inhoud van onze programma’s wordt bepaald door verschillende factoren. Weer en sneeuwcondities, het niveau van de groep en het thema van het programma. Een vast dagprogramma maken is dan erg lastig. In de brochure (deze kan je per reis aanvragen) staat wel een dag tot dag programma. Dit is een leidraad voor de reis.

Reistoestemming (ETA) voor Canada

Ga je binnenkort naar Canada? Let dan op: de Canadese regering heeft het ‘Electronic System for Travel Authorization’ (ESTA) in werking gesteld. Een soortgelijk systeem hebben ze ook in de Verenigde Staten. Per 15 maart 2016 zijn passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Programma vallen (waaronder ook Nederland) verplicht een aanvullende reistoestemming aan te vragen voordat zij naar of via Canada reizen. Deze ‘ETA’-aanvraag kan je eenvoudig online indienen. Doe dit uiterlijk 72 uur voor vertrek. Het kost kost 7 CAD per keer en is 5 jaar geldig. Meer informatie.