Epique Summer Sessions

04 / 08 / 2019 - Frans Moerland

EINDE VAN HET SEIZOEN…

Elk jaar ski ik mijn laatste week van het seizoen in Val Thorens, in de mei vakantie. De meeste mensen verklaren me voor gek dat er zelfs dan nog wordt geskied. Altijd maar die fanatiekelingen met dat ski gedoe terwijl je ook lekker op het strand kunt zitten, genietend van een cocktail, werken aan je zomerse tintje. Bij de terugkeer in ons mooie doch zeer platte landje komt er een zwart gat in het ski seizoen, bijna alle skigebieden gaan dicht en de sneeuw is bijna overal gesmolten zodat de skimaterialen weer op zolder belanden.

…EN TOCH BLIJVEN SKIËN

Zeer deprimerend voor skiërs als ik. Ik beland in een zwart gat. En ook om het voor mijn omgeving leuk te houden heb ik andere plannen: we gaan gewoon door met deze fantastische hobby!

Sterker nog, we gaan kijken of ik mijn skitechniek een flinke upgrade kan geven. Want wie stopt er nou met skiën… als je weet dat je in de zomer gewoon je skills kan verbeteren en bijhouden, zodat je gewoon altijd fit op de ski’s staat? Dit kan allemaal dankzij de “Summer Sessions” van Epique die worden gegeven in de grote vriezer die in Zoetermeer staat: SnowWorld.

Techniek training Snowworld Zoetermeer

SKIËN IN DE ZOMER

Ik had al een paar keer meegedaan aan deze mooie zomertrainingen, maar de afgelopen 2 jaar kwam het er niet van door vervelende knieblessures. Deze zomer had ik mijn zinnen gezet om weer aan te sluiten.  Maar waarom zou je, met dertig graden plus buiten, jezelf een paar uur opsluiten in een hal waar het ongeveer acht graden onder nul is? Dat is natuurlijk de grote vraag. Helemaal terwijl de buren denken dat je zonnesteek hebt opgelopen als je in de korte broek, op je teenslippers voorbij loopt met ski’s op je nek en skischoenen in de hand. Nee, dat is gewoon grappig.

Techniek training Snowworld Zoetermeer

TECHNIEK VERBETEREN

Het antwoord is gewoon dat het helemaal te gek is . Ik kom er met heel veel betere techniek uit. Er is alle ruimte in de hal. Buiten een paar fanatiekelingen is de hele baan voor ons. Roderik zal de meeste van de trainingen geven. De trainingen hebben een goede opbouw dus het prettigste is als je er zoveel mogelijk bij bent. Je gaat eerst helemaal terug naar de basis, hier worden de puntjes op de i gezet zodat je basistechniek klopt. Deze heb je namelijk nodig als je de gevorderde technieken überhaupt wil laten slagen. Die basis wordt op jouw niveau aangepast.

OEFENING BAART KUNST

In de trainingen zit een videoanalyse die vaak resulteert in een heel ander beeld dan wat je in je gedachten had. Verrassend en leuk! Dit is juist wat je beter maakt, zeker na de persoonlijke tips van Roderik die voor iedereen goed de tijd neemt. Meteen daarna kun je nog lekker even aan de slag om de tips in de praktijk te brengen en niets is mooier als dat werkt! Uiteindelijk is mijn gevoel na de “sessions” weer supergoed, weer beter gaan skiën, getraind voor het nieuwe seizoen en veel lol gehad met de rest van de groep met dezelfde ‘liefde voor sneeuw’- afwijking.

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk agenda