Op avontuur met Epique!

29 / 01 / 2018 - Richard Musch

OFF-PISTE SKIËN

Na jaren veelal op de piste te hebben geskied, is er de laatste jaren toch wat verandering gekomen: ik ski het liefst zoveel mogelijk buiten de piste! 

In eerste instantie ging dit vaak door net ‘naast’ de piste te gaan skiën, inmiddels weet ik dat met de juiste begeleiding, de off-piste wereld veel groter is, en uitdagender. En dat je dit dan het beste doet met een gids die de weg buiten de piste goed kent.

Aan de andere kant merkte ik dat mijn off-piste techniek nog wel wat verbetering kon gebruiken…buiten de piste skiën vereist toch net wat andere vaardigheden dan op de piste.

WAAROM EPIQUE?

Immers, zij bieden de combinatie van beiden: hulp met de off-piste techniek en kennis van de gebieden.

In januari 2018 ben ik voor de eerste keer met een groep vrienden (4) gaan skiën onder begeleiding van Gijs-Jan! 

Epique had ervoor gezorgd dat we strategisch ondergebracht waren in een hotel dat zowel toegang bood tot Sankt Anton als Ischgl. Dit betekende dat we, afhankelijk van de omstandigheden, de mogelijkheid hadden om te kiezen uit meerdere skigebieden. Goede keuze!

Gedurende de 4 dagen dat we met Gijs-Jan hebben geskied, werd het niveau steeds verder opgevoerd. Op de eerste avond hebben we de uitgangspunten van de komende 4 dagen alsook de veiligheidsaspecten van het off-piste skiën doorgenomen. Omdat je toch buiten de gebaande paden komt, zeker geen overbodige luxe.

SKIDAGEN

De eerste dag begonnen we redelijk rustig – zeker omdat het weer nog niet heel erg meezat. Echter in de loop van de middag voerde Gijs-Jan het niveau steeds verder op. Hierdoor heb je ook met een groep met verschillende ski-niveaus, voldoende uitdaging voor iedereen.

De dagen erna hebben we zowel in Sankt Anton als Ischgl de meest mooie – lees – maagdelijke – poeder kunnen skiën waar nog niemand was geweest. Dit is wat mij betreft het grote voordeel van skiën met Epique: Gijs- Jan bleek perfect de plekken te weten waar we perfect diepe sneeuw konden vinden. Afhankelijk van jouw eigen wensen, wordt het niveau van de afdalingen verder opgevoerd of juist gelijk gehouden.

TERUGBLIKKEN

Hoogtepunt was zeer zeker de tocht (kleine wandeling) en afdaling naar de Heidelberger Hütte! Eerst helemaal omhoog naar één van de hoogste punten van het skigebied in Ischgl, om vervolgens het skigebied achter je te laten en door een verlaten vallei richting de hut te skiën. Fantastisch!

Terugkijkend was de trip met Epique onvergetelijk! Gijs-Jan is buiten een goede skileraar en gids iemand waarmee je prima een biertje kan drinken. En dat telt natuurlijk ook mee.

Onze volgende trip(s) met Epique staan al weer geboekt voor de komende winter en dat zal zeer zeker niet de laatste keer zijn.

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk agenda