Mijn eerste keer heliskiën

17 / 02 / 2022 - Gwen Bouwens

Kan ik wel goed genoeg heliskiën?

Al een paar jaar luister ik naar de enthousiaste verhalen van man- en zoonlief over heliskiën. Fantastische uitzicht, fabelachtige poedersneeuw, het mooiste wat er te beleven valt. Het lijkt mij ook leuk maar vraag me telkens af of ik dat ook zou kunnen? Kan ik wel goed genoeg skiën? Durf ik dat? Ben ik niet te oud?  En hoe zit dat met de conditie? En als ik het dan nog wil doen….dan moet ik het nu doen, nu trainen en gaan want straks durf ik dat echt niet meer. Zo gezegd, zo gedaan. De heli trip naar IJsland werd geboekt en toen kon ik niet meer terug. Wel een beetje gaan bootcampen voor de conditie zei Michiel.  In maart was het zover en wat ben ik blij dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken. Het was waanzinnig.

Heliskiën en boarden in IJsland - Viking Heliskiing

Heliskiën IJsland

Het werd vier dagen IJsland! Niet zo heel ver weg en vier intensieve skidagen waren voor mij wel genoeg. Eind maart in het vliegtuig naar Reykjavik gestapt. Korte vlucht, snelle overstap naar Akureyri. Aldaar opgehaald door de medewerkers van Arctic Heliskiing. Samen met Zweeds gezin in de bus naar de lodges, de plaats waar het allemaal gaat gebeuren. Kennismaken met de gidsen, piloten, materiaalmannen/vrouwen, keukenteam en anderen. Even passende skis zoeken en materiaal/verzamelruimte bekijken. Bagage naar je eigen lodge en dan weer melden in het keukengebouw voor het diner. Heel gezellig met verschillende nationaliteiten aan tafel, gasten en medewerkers door elkaar. En niet onbelangrijk: heerlijk eten! (hoewel er niet veel eetbaars groeit in IJsland). Weerberichten voor de komende dagen: matig, onbestemd.

Onvergetelijke dagen

Na een goede nacht , een lekker ontbijt! Geen goed weer maar dat geeft niet want de ochtend wordt besteed aan een uitgebreide briefing! Hoe werkt die airbag, wat te doen bij een lawine, hoe werkt die sonde, wat zijn de commando’s en hoe stap je in en uit de helikopter. Je wordt er helemaal zenuwachtig van want stel dat.. Rond de lunch blijkt het weer nog niet geschikt voor de helikopters…..pff stiekem ben ik een beetje opgelucht want toch wel erg eng allemaal. 

We maken plannen voor andere activiteiten, de een gaat toerskiën, de ander maakt een wandeltocht. Als we terugkomen is het opgeklaard en we gaan de lucht in. De zenuwen gieren door mijn keel, mijn adrenalinepeil kent ongekende hoogte. Nu gaat het gebeuren en het is zo gaaf, zo overweldigend! Wat een mooie moment was dat.

De drie dagen die volgen zijn qua weersomstandigheden elke dag nog een beetje mooier en qua sneeuw elke dag beter. Iedere dag hebben we super poedersneeuw, prachtige uitzichten en fantastische afdalingen. Wat hebben wij geboft met deze prachtige, onvergetelijke dagen. In woorden eigenlijk niet aan te geven hoe mooi en spectaculair deze reis was.

En nu? Trainen voor een volgende keer!!

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk agenda