Onvergetelijk Japan

04 / 03 / 2019 - Martin Traas

De keuze om naar Japan te gaan

Wat een super ervaring met Epique (Michiel & Rik) in Hokkaido. Skiën op een heel ander continent, landschap en cultuur. Na een positieve ervaring met Epique gids Sale, in 2017, was het duidelijk, zo’n ervaring wil ik weer. Toen ik door Michiel uitgenodigd werd op het Epique kantoor hebben wij samen gekeken naar welke reizen aansluiten bij mijn wensen, maar ook vooral mijn eigen kunnen.

Na dit gesprek was vooral de Japan reis blijven hangen. Niet zo gek duur als Helikopter skiën, een bijzondere locatie, en vooral lift-access freeride (zelf omhoog lopen, waarom zou je dat willen???). Na wat rondvragen binnen de vriendengroep helaas niemand gevonden met de tijd of middelen om mee te gaan. Maar als het hartje zomer is en het enige waar je aan kan denken is; skiën in Japan. Dan laat je je daar toch niet door tegen houden. Uiteindelijk er maar voor gekozen om alleen te gaan. Epique heeft vervolgens een leuke groep bij elkaar gebracht. Verschillende achtergronden, leeftijden maar allemaal met eenzelfde niveau en doel.

Freeride reis naar Niseko, Japan

Uitvalsbasis

In Niseko was er een prachtig huis gehuurd wat onze uitvalsbasis was voor de week. Middels twee 4×4 busjes hadden wij een boel flexibiliteit te gaan waar wij wilden. Een eigen huis i.p.v. hotel gaf de mogelijkheid het einde van de dag, lekker met een biertje, op de bank met elkaar door te brengen. In plaats op je eigen kamer opgesloten te zitten.  

Vanuit onze centrale locatie hadden wij de mogelijkheid om elke dag naar andere gebieden te gaan, daar waar de condities op dat moment het beste leken. Deze plannen werden altijd op de avond van tevoren met de groep besproken en de volgende ochtend bij het ontbijt werd de knoop doorgehakt en knalden we weer met onze 2 busjes achter elkaar aan tussen de sneeuwmuren door.

Epique splitboard beklimming Japan

Kom buiten je comfort zone

De voorkeur lag op lift-access freeride, maar als het nodig was gingen tocht de vellen eronder of de ski’s even op de rug. De dagen dat het ‘s nachts gesneeuwd had konden we geweldig uit de voeten met de lift. Maar de dagen dat niet het geval was moest er toch gelopen worden voor first track. Op deze manier heeft de hele groep voor het eerst ervaring met toerskiën opgedaan. Flink zweten om boven te komen maar wat gaf dat toch wel een geweldig gevoel om op die top te staan. Natuurlijk vooral om na die wandeling first track naar beneden te kunnen. Toerskiën heeft toch echt weer een nieuwe wereld voor mij geopend. Niet alleen door de groep aan het toeren te krijgen maar ook in het terrein weet Michiel je op een hele gemoedelijke manier net uit je comfort zone te krijgen en daarmee jezelf te verbeteren.

Freeride reis naar Niseko, Japan

Japanse keuken en cultuur

De keuken en cultuur in Japan is verder ook een ervaring op zich. Noedels voor de lunch, apres ski in de onsen (hotsprings), en Nabe met kingcrab voor het avondeten. Elke avond bezochten we andere restaurants om alles te proberen wat de Japanse keuken te bieden had. Met als persoonlijk favoriet toch wel de teppanyaki met onze eigen chef in private dining room in Saporro.

Waarom Epique?

De begeleiding van Epique voor, tijdens en na de reis was top.  In het begin was ik toch wel iets nerveus, met een groepje onbekende aan de andere kant van de wereld buiten de pistes te gaan skiën. Maar de kennismaking & informatieavond vooraf geeft een goed gevoel. Zo weet je toch beter waar je aan begint, en met wie. Tijdens de reis ook voldoende aandacht voor veiligheid en individuele wensen. Dit maakt het een top week voor iedereen.

Naar Japan ga zeker nog een keer terug, al is het maar voor Mount Yotei. Maar voorlopig eerst goed trainen om komende winter met Epique te gaan toerskiën.

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk agenda