Ons splitboard avontuur

02 / 05 / 2022 - Vincent Cieraad
Heidelberger Hütte Weekend

Eerst even inkomen!

De eerste dag ontmoeten we onze gids Gijs-Jan en pakken we onze tassen in met alle spullen voor de komende dagen. We gaan eerst een dagje inkomen op de pistes om dan vervolgens met splitboardjes naar een hut te gaan en daar af te dalen en overnachten. Gijs-Jan laat ons de mooiste off-piste plekjes zien in het gebied waar hij wonderbaarlijk genoeg voor de tijd van het jaar (eind april) nog goede sneeuw weet te vinden. 

Aan het einde van de dag zoeken we een mooie plek op om ons klaar te maken en dan begint ons splitboard avontuur.

Heidelberger Hutte tourski reis

Heidelberger Hütte

Na de eerste meters op het split-board gemaakt te hebben komen we aan in de Heidelberger Hutte. Deze trekkershut staat ver weg van de bewoonde wereld, telefoon ontvangst heb je er niet dus je bent overgeleverd aan de natuur en de andere avonturiers om je heen. Na een goede maaltijd, een paar potjes kaarten en een plan gemaakt te hebben voor de volgende dag zoeken we ons stapelbed op om te gaan slapen.

Vroeg opstaan…

Zodra de zon op komt wordt iedereen wakker en eet iedereen even snel een ontbijt om dan vervolgens zo snel mogelijk te beginnen aan de klim. Je wilt tenslotte op het perfecte moment boven aankomen zodat de afdaling over perfect ontdooide sneeuw plaats zal vinden. Overal om ons heen vertrekken groepjes mensen naar andere toppen en plekken op de berg. 

Het lopen valt in eerste instantie vies tegen.. Het zonnetje schijnt en het is erg warm. We lopen achter elkaar aan in een t-shirtje de berg op om vervolgens na een kleine drie uur op de top aan te komen.

De moeite waard

Ik heb nog nooit in mijn hele leven zoveel moeite moeten doen om boven op een berg te komen. Het is lang geleden dat ik zo kapot was. Maar als je de top hebt bereikt met je groep ben je alle blaren en spierpijn alweer vergeten – wat een GEWELDIG gevoel! Na een korte pauze maken we onze boards gereed voor de afdaling en hebben we een droomafdaling – helemaal alleen – zonder ook maar andere mensen in ’t zicht – WAT EEN GEVOEL!

Voor herhaling vatbaar

Wat een ervaring om zo laat in het seizoen nog zo veel lol te kunnen beleven buiten de pistes. Het splitboarden is echt een aparte tak van sport en heeft echt een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor mij geopend. Ik weet zeker dat wij nog veel tourtjes zullen gaan doen en ik kan iedere fanatieke wintersporter van harte aanraden dit ook eens te proberen!

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk agenda