Poeder skien in Japan

Freeride

De meest eenvoudige manier om toegang te krijgen tot onverspoorde afdalingen. Het klassieke off-piste skiën, in een nieuw jasje. Onder begeleiding van ervaren gids, freeriden op de mooiste bestemmingen.

Freeride reizen

Freeriden, ook wel off-piste skiën genoemd, is de meest eenvoudig manier om toegang te krijgen tot mooie onverspoorde afdalingen. Het draait om de afdaling en vrijheid; je kiest zelf je lijn en daalt af op je eigen manier. In het ene gebied zijn de freeride mogelijkheden net wat spectaculairder dan in de andere. Onze gidsen nemen je, op een veilige manier, mee naar de mooiste freeride bestemmingen.

Off-piste ski en snowboard training in de Alpen

Freeriden met een gids

Het team van Epique bestaat uit ervaren gidsen. Tijdens onze freeride reizen word je begeleid door een Oostenrijks Staatlich Ski of Snowboardführer of een UIAGM-berggids. Ze zijn opgeleid en bevoegd om skiërs en snowboarders te gidsen. Daarnaast zijn er ervaren en kennen de mooiste afdalingen. De gids denkt om de veiligheid en zoekt de mooiste routes. Jij kan genieten.

toerskien en freeriden in de Alpen

Freetour reizen

Freetouren is de middenweg tussen freeriden en toerskiën. Een reis die draait om afdalen, met de mogelijkheid om verder de backcountry in te gaan. Zolang we vanuit de lift genoeg mooie afdalingen vinden blijven we freeriden. Maar veel freeriders of een vers pak sneeuw wat uitblijft vraagt steeds vaker om flexibiliteit. Na een korte tour gaat er vaak een hele nieuwe wereld open. Bekijk hier de Freetour reizen.

Freetour materiaal

Modern tourski materiaal heeft het gat tussen het ‘klassieke’ touren en het freeriden gedicht. Ski’s en bindingen die licht genoeg zijn mee omhoog te vellen, maar breed en sterk genoeg om af te kunnen dalen zonder inhouden.

Ervaring spreken voor zich

Super tof!

Je krijgt wat je nergens vindt: een geïntergreerd snowboard programma net buiten je comfortzone voor het ultieme freeriden. Fijne gidsen die goed kijken. Niet altijd meteen leuk want er moet ook een beetje gebikkeld worden tuurlijk. Daardoor zeer leerzaam met voor mij een steile leercurve. Keep on riding, share it. Warms, Coen

Epique toeskiën en splitboarden Silvretta huttentocht

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Wie begeleiden de activiteiten van Epique?

In het begeleiden van de winterse bergsport maken we onderscheid tussen leraren en gidsen. Met een gids en/of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn ervaren, gediplomeerd en gelicentieerd. Dit betekend dat ze niet alleen opgeleid maar ook bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m het experten bereik te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en snowboarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat.

Leraren zijn opgeleid en geven les in globaal drie niveaus namelijk beginnend, gevorderd en expert. Respectievelijk niveau één, twee en drie. De International Ski Instructors Association (ISIA) erkend en licentieerd wereldwijd lerarenopleidingen en leraren met niveau twee en drie.

Gidsen kunnen een beginner t/m expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Onder gidsen wordt een onderscheid gemaakt tussen de ski-, snowboard- en berggids. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM)

Er is een verhoogd lawine gevaar. Gaan we nog steeds off-piste?

Ieder lawine gevaren niveau heeft beperkingen maar biedt ook mogelijkheden. Bij een hoog lawine gevaren niveau zal er in de meeste gevallen veel sneeuw zijn. Dat is mooi. Om het gevaar voor een lawine ongeval te minimaliseren zullen bij het plannen van de tochten hier rekening mee houden.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.