toerskie reis naar de Lofoten, Noorwegen

Splitboarden

Board afdalingen waar zelden iemand komt en bereik ze op geheel eigen kracht. De puurste vorm van de zoektocht naar poeder! Leer de fijne kneepjes van het splitboarden tijdens een cursus, maak een huttentocht of ga touren vanaf een zeiljacht.

Splitboard reizen

Het is stil en om je heen is niets dan witte bergen en de groep waarmee je omhoog loopt. Weg van de drukte kiezen we onze eigen route en trekken ons eigen spoor. Splitboarden is het ultieme gevoel van vrijheid op een snowboard. Zelf bepalen welke top je beklimt en door welk poeder-veld je afdaalt. Je maakt dagtochten vanuit een berghut, zeilschip of gewoon vanuit een dal. Of je maakt een meerdaagse tocht zoals de Silvretta Huttentocht of de Haute Route

Ervaring spreken voor zich

Silvretta tocht: Heel goede ervaring.

Freetour was onbekend voor mij en ik heb alles in 1 week meegemaakt: van prachtige poeder in de zon tot 8bft sneeuwstorm naar boven stoempen op mijn latjes. Zo kreeg ik een goed beeld. Niet altijd leuk, ‘t was bijten, maar mooi. En vrij. Top gidsen. Thnx Nico en Michiel voor het sporen, wat een avontuur. Doen we nog eens!

Tourskiën en spplitboarden in de Silvretta, Oostenrijk

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Ik wil graag een rugzak met ABS of een ander soortgelijk systeem kopen. Is dit aan te raden?

Het dragen, maar vooral het gebruiken van een ABS of ander soortgelijk systeem verhoogt de overlevingskans bij een lawine ongeval. Bijkomend voordeel is dat je zo ook sneller in staat bent om anderen te helpen. Aanschaf is een goede investering.

Heb ik voor het stijgen met vellen tourschoenen nodig?

Voor korte hikes met toerskibindingen en vellen kan je ook alpine skischoenen gebruiken. Voor het stijgen is dit misschien minder optimaal maar voor de afdaling is dit super. En het gaat tenslotte om de afdaling. Er zijn tegenwoordig een aantal merken die een goede freeride/tourschoen hebben ontwikkeld. Deze schoenen bieden een goede oplossing.

Ik heb alleen geboekt maar heb geen eigen vervoer. Kan ik met iemand meerijden?

We maken ruim voor aanvang van de reis een Whatsapp groep aan voor de deelnemers. Hierin kunnen dan o.a. carpool afspraken gemaakt worden. Het lukt zo eigenlijk altijd we om een plek te vinden.