Freeride ski en snowboard trip naar de Alpen

Freeride

De meest eenvoudige manier om toegang te krijgen tot onverspoorde afdalingen. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je onverspoorde poedervelden, couloirs en treeruns rijden.

Freeride Reizen

Freeriden, ook wel off-piste snowboarden genoemd, is de meest eenvoudig manier om toegang te krijgen tot mooie onverspoorde afdalingen. Het draait om de afdaling en vrijheid; je kiest zelf je lijn en daalt af op je eigen manier. In het ene gebied zijn de freeride mogelijkheden net wat spectaculairder dan in de andere. Onze gidsen nemen je, op een veilige manier, mee naar de mooiste freeride bestemmingen.

Ervaring spreken voor zich

Super tof!

Je krijgt wat je nergens vindt: een geïntergreerd snowboard programma net buiten je comfortzone voor het ultieme freeriden. Fijne gidsen die goed kijken. Niet altijd meteen leuk want er moet ook een beetje gebikkeld worden tuurlijk. Daardoor zeer leerzaam met voor mij een steile leercurve. Keep on riding, share it. Warms, Coen

Snowboard reizen naar de Alpen

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.

Jullie werken in verschillende gebieden. Kennen jullie die gebieden wel goed genoeg?

In de gebieden waar we werken komen we al meerdere jaren zelf of met onze gasten. De routes en varianten, die we gebruiken voor onze programma’s, worden nauwkeurig gepland en indien nodig verkend. Daarnaast werken we altijd samen met lokale gidsen of pro’s om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over de laatste stand van zaken t.a.v. routes, weer, sneeuw en lawines. Het gidsen in verschillende gebieden heeft in onze ervaringen veel voordelen t.a.v. veiligheid en comfort.

Freeride routes zijn voor een freerider en helemaal voor een gids eenvoudig te vinden. Zeker als je in veel verschillende gebieden gidst. Ze staan op een kaart, in een freeride gids en als je vanuit de lift verder kijkt dan de uitgestreepte ‘freeride hellingen’ zie je vaak veel mogelijkheden. Daarnaast gebruiken we extra informatie van bijvoorbeeld een lokale gids uit ons netwerk of gaan we langs een gidsen bureau voor een update. In een nieuw gebied gaan we vaak een of twee dagen eerder om foto’s maken van interessante hellingen. Daarna thuis de helling bestuderen op de kaart of m.b.v. Google Earth. Een planning maken is de volgende stap. Tegen de tijd dat je bij de ingang van de route staat lijkt het of alsof je er al eerder was. Alles wat je gezien hebt of kaart en op de foto is nu herkenbaar om je heen. Doordat we zorgvuldig plannen kunnen we een juiste helling kiezen voor het niveau van onze gasten. Namelijk een uitdagende maar comfortabele klim en afdaling. Dit geld ook voor het lawine gevaar. Steilste deel van de helling bepaald de route. Dit is allemaal goed te plannen om daarna in de aanloop naar de start en voor de start nog eens te beoordelen.

Een gids die iedere dag zorgvuldig plant om voor zijn gasten de beste route te vinden is alert, goed voorbereid en blijft gemotiveerd om goed te gidsen. Daarnaast vinden onze gasten het fijn om met ons steeds een nieuwe gebied te bezoeken en nieuwe route te vinden en te rijden. De gids kent de groep, het individu en anders om. Er ontstaat een vriendschappelijke band en een goede samenwerking. Je gaat verder waar je vorige trip geëindigd bent. Een stap verder of stap terug is snel gemaakt en communiceren hierover gaat gemakkelijk. Dit soort eigenschappen kenmerken onze werkwijze en zien wij, naast veilig en comfortabel gidsen, als een van de toe gevoegde waarden aan onze diensten.

Ik heb zelf geen veiligheidsmaterialen zoals pieper, schep en sonde. Kan ik dat ergens huren of lenen?

Wij hebben lawinepiepers en rugzakken compleet uitgerust met schep en sonde te huur. Bekijk hier ons verhuur aanbod.