Epique splitboard beklimming Japan

Freetour

Een combinatie van freeriden en toerskiën. Gebruik van liften & tourski’s bieden mogelijkheid om in te spelen op de condities en weg van de drukte op zoek te gaan naar onverspoorde runs.

Freetour reizen

Freetouren is de middenweg tussen freeriden en toerskiën. Een reis die draait om afdalen, met de mogelijkheid om verder de backcountry in te gaan. Zolang we vanuit de lift genoeg mooie afdalingen vinden blijven we freeriden. Maar veel freeriders of een vers pak sneeuw dat uitblijft vraagt steeds vaker om flexibiliteit. Na een korte tour gaat er vaak een hele nieuwe wereld op. Freetouren is dé manier voor een succesvolle poeder-trip.

Ervaring spreken voor zich

Geweldige mix van Skitour, cultuur en avontuur

Kazachstan is een echte aanrader voor iedereen die zin heeft om te touren maar niet de hele dag te lopen. De combinatie van freetour en een up-lift per 4×4 garanderen toch nodige meters afdalen. Het verblijf in het Cosmo Station is een onvergetelijke ervaring op alle vlakken. Met het bezoek aan de stad Almaty en het uitstapje naar Charyn Canyon draaid deze trip om meer dan skiën alleen.

Review - Martin
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over deze of een andere reis met Epique? Neem gerust contact met ons op. Je kan ook alvast even kijken tussen de veelgestelde vragen.

Ik heb alleen geboekt maar heb geen eigen vervoer. Kan ik met iemand meerijden?

We maken ruim voor aanvang van de reis een Whatsapp groep aan voor de deelnemers. Hierin kunnen dan o.a. carpool afspraken gemaakt worden. Het lukt zo eigenlijk altijd we om een plek te vinden.

Er staat niet bij ieder programma een beschrijving per dag. Waarom is dat?

De dag inhoud van onze programma’s wordt bepaald door verschillende factoren. Weer en sneeuwcondities, het niveau van de groep en het thema van het programma. Een vast dagprogramma maken is dan erg lastig. In de brochure (deze kan je per reis aanvragen) staat wel een dag tot dag programma. Dit is een leidraad voor de reis.

Wie begeleiden de activiteiten van Epique?

In het begeleiden van de winterse bergsport maken we onderscheid tussen leraren en gidsen. Met een gids en/of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn ervaren, gediplomeerd en gelicentieerd. Dit betekend dat ze niet alleen opgeleid maar ook bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m het experten bereik te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en snowboarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat.

Leraren zijn opgeleid en geven les in globaal drie niveaus namelijk beginnend, gevorderd en expert. Respectievelijk niveau één, twee en drie. De International Ski Instructors Association (ISIA) erkend en licentieerd wereldwijd lerarenopleidingen en leraren met niveau twee en drie.

Gidsen kunnen een beginner t/m expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Onder gidsen wordt een onderscheid gemaakt tussen de ski-, snowboard- en berggids. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM)