Catskiën in Bakhmaro, Georgië

Het fantastische terrein van de Kleine Kaukasus en sneeuw in overvloed door de nabijheid van de Zwarte Zee. Het perfecte recept voor een episch ski-avontuur.

Ongerepte wildernis en eenzaamheid wordt steeds zeldzamer. Maar ze bestaan nog – de magische plekken. Bakhmaro, in het zuidwesten van Georgië, is hier één van. Bakhmaro is in de zomermaanden een populair familieoord in Georgië, in de wintermaanden is het de thuisbasis van één van de grootste catski organisaties van Europa. Op slechts 40 km van de Zwarte Zee krijgt Bakhmaro het hele jaar door, maar vooral in de winter, veel neerslag. De boomgrens is hoog en de verscheidenheid aan tree-runs is vrij uniek. Boven de boomgrens wachten brede open hellingen met de Sarkornia (2.755m) als hoogste punt.

 • Een nieuwe freeride locatie op een afgelegen plek in de Kaukasus.
 • Gevarieerd en speels terrein, van open velden tot tree runs
 • Betrouwbare sneeuwcondities van begin januari tot maart

Onze partner voor catskiën in Georgië, Powderproject, biedt een uitzonderlijke poederski-ervaring voor meer avontuurlijke skiërs en snowboarders. Dankzij een goede reputatie en freeriders die jaarlijks terugkomen is dit uitgegroeid tot één van de beste cat-ski organisaties van Europa. Ontdek nu zelf waarom.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Lodge

Vanaf meerdere luchthavens gaat er een directe vlucht naar Kutaisi, vanaf Schiphol vlieg je met een korte overstap naar Kutaisi. Tijdens deze 8-daagse reis (za-za) ga je 6 volle dagen catskiën. Er staat elke dag maar één ding centraal; heel veel freeriden. Je gaat op pad met een lokale gids en in een groep van 8 tot 12 skiërs en boarders. Elke groep heeft zijn eigen snowcat. Er zijn drie locaties om uit te kiezen, van een comfortabel hotel tot een afgelegen berghut. Neem gerust even contact met ons op voor details en beschikbaarheid. Welke locatie je ook kiest, de verzorging is in ieder geval goed geregeld en er wordt typisch Georgisch gekookt.

 • 6 dagen cat-skiën
 • 1 gids en 1 tail-guide per groep van maximaal 12 personen
 • 7 overnachtingen inclusief volpension
 • Uitgebreid ontbijt, eenvoudig lunchpakket en Georgisch diner
 • Transfer vanaf het vliegveld van Kutaisi of Batumi en terug
 • Veiligheids back-up met een vervangende snowcat, reddingsuitrusting, en een back-up team
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Catskiën in Georgië is geschikt voor de beginnende tot ervaren off-piste skiërs en snowboarders. Voor dit avontuur verwachten we dat je al wat ervaring hebt met off-piste skiën of boarden en je gecontroleerd kunt afdalen in diepe sneeuw maar ook comfortabel bent in verschillende sneeuwcondities. Tijdens deze reis kun je alle sneeuwcondities treffen. Van uitgestrekte poeder velden en diepe sneeuw tussen de bomen, tot aan afgewaaide vlaktes en ijzige omstandigheden.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

De eens eenvoudige accommodaties die werden gebruikt toen de operatie begon in Bakhmaro, behoren nu tot het verleden. Er zijn nu nieuw gebouwde accommodaties in hotelstijl beschikbaar in ‘The Pioneers’ lodge, met comfortabele tweepersoons- en driepersoonskamers (enkele eenpersoonskamers), elk met eigen badkamers en balkons. Een grote eet-/loungezone en een sauna zorgen voor een relaxte omgeving. ‘Budget’-slaapzalen met gedeelde faciliteiten zijn nog steeds beschikbaar in de oorspronkelijke gebouwen tegen een gereduceerd tarief. Ondanks de afgelegen locatie is het sensationele lokale eten en drinken in de loop der tijd alleen maar beter geworden en vormt het een groot onderdeel van de algehele ervaring.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Europe
Reisperiode
Meerdere datums mogelijk
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Totaal prijs per persoon €2.400
Catskien reis in Georgie, Europa

Voor wie is deze reis geschikt?

Bahkmaro is een bestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke bestemming en ervaring. Het terrein is een geweldige mix van hoogalpien en vloeiende tree-runs. Terrein waar zowel de beginnende off-piste skiërs en snowboarders, als de gevorderde freerider zich helemaal kan uitleven. Freeriden vanuit de snowcat staat garant voor veel runs en een ontspannen rit naar boven. Geweldig terrein en betrouwbare sneeuwcondities worden gecombineerd met een authentieke Georgische ervaring.

Deze reis is ideaal als privé reis te boeken. Vanaf 8 skiërs/boarders ga je al freeriden met een eigen snowcat en een eigen gids. Wil je met een kleinere groep of als individu mee met deze reis? Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Catskien reis in Georgie, Europa

Catskiën in Georgië

Powderproject, een goed gevestigde catski-operatie in de Kleine Kaukasus bij Bakhmaro & Adjara in Georgië, biedt een buitengewone poederski-ervaring voor meer avontuurlijke skiërs en snowboarders. Alles is inbegrepen vanaf het moment dat je landt op de luchthaven van Kutaisi in Georgië. In 2016 werd hier het eerste seizoen gedraaid, inmiddels wordt het catskiën in Bakhmaro beschouwd als een van de beste in Europa.

Het terrein en de veelvoud aan fantastische runs zijn de basis voor het succes van deze bestemming. Hoewel de meeste afdalingen onder de hoge toppen starten en een hoogteverschil van 300 tot 500 hebben, zijn er afdaling van 800 hoogtemeters mogelijk. Afhankelijk van de groep worden ongeveer 10 afdalingen per dag gemaakt.

Catskien reis in Georgie, Europa

Tourski en catski combi

Maart is een goede maand om stijgvellen in te pakken en het catskiën te combineren met tourskiën of splitboarden. Maart is nog steeds een goede “poeder-maand”, maar de zon is ook steeds vaker te zien. Bakhmaro ligt al op 1.900 meter en we kunnen gelijk vanuit het hotel starten met touren. Het is echter ook mogelijk om met een snowcat naar een interessant startpunt te gaan of de cat kan ons op een meer afgelegen locatie oppikken na de tour. Op dagen met poedersneeuw is het mogelijk om extra dagen met cat te boeken om meer afdalingen in verse poedersneeuw te maken.

Veiligheid

Powderproject hanteert hoge veiligheidseisen. Alle groepen worden begeleid door ervaren Georgische berggidsen die goed Engels spreken. De gidsen stellen dagelijks hun eigen lawineverslag op en zijn vertrouwd met het terrein en de veiligheidsuitrusting. De gidsen wisselen regelmatig informatie uit over de huidige sneeuw- en weersomstandigheden er er is altijd een ander team en snowcat beschikbaar als back-up voor onvoorziene situaties.

Alle gasten dienen een lawinepieper, schep, sonde en lawineairbag te dragen. De gidsen geven je hier een uitleg over en deze kan je ter plekke huren.

Catskien en boarden in Georgie, Europa
Catskien in Georgie
Catskien en boarden in Georgie, Europa
Catskien in Georgie
Catskien in Georgie
Catskien en boarden in Georgie, Europa
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique