Toerskiën of splitboarden vanuit Isafjordur

Hou je van woeste, ongerepte natuur? Dan hoef je niet heel ver te zoeken. IJsland is drie keer zo groot als Nederland, maar heeft minder inwoners dan de gemeente Utrecht. De spectaculaire omgeving, overvloed aan wilde dieren, het noorderlicht en waanzinnige afdalingen zorgen samen voor een compleet nieuwe, bijzondere ervaring. Je vindt hier grote ‘bowls’ en steile couloirs die in sommige gevallen eindigen in de zee. Ga mee met Epique en ontdek het winterse IJsland zoals nooit tevoren.

 • Een reis voor tour skiërs en splitboards
 • Ervaar de unieke natuurverschijnselen van IJsland
 • Begeleiding door een ervaren gids

De hoofdstad van de regio Westfjorden, Isafjordur, gelegen in het noordwesten van IJsland is de uitvalsbasis voor deze avontuurlijk tourski reis. De sneeuw in IJsland is net zo divers als het terrein; van brede, relatief vlakke hellingen met poeder, tot steile, smalle couloirs met firnsneeuw. Het is in april vroeg licht en laat donker en dit geeft ons de mogelijkheid om flexibel om te gaan met de dagindeling. Touren tot 22:00 uur ‘s avond is daarbij geen uitzondering en klimmen en afdalen bij een ondergaande zon geeft een bijzondere nieuwe dimensie aan het touren. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt en afhankelijk van de tour locatie zoeken we dagelijks een leuk restaurant in de omgeving.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Doorgaans ontmoet je je reisgenoten en gids op Schiphol en reizen jullie gezamenlijk naar Reykjavik. Aansluitend volgt een lokale vlucht naar Isafjordur. Na het inchecken in hotel Isafjordur dineren we gezamenlijk, wordt het programma voor de komende dagen besproken en is er een safety briefing. Tijdens deze achtdaagse reis zijn er zes tourdagen om de adembenemende omgeving rondom Isafjordur te verkennen. Bij goede omstandigheden behoort een dag touren in het natuurreservaat Hornstrandir tot de mogelijkheden!

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 6 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfte’ ski- of snowboardgids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 6 overnachtingen in hotel Ísafjörður
 • 1 overnachting in het KEX Hostel
 • Gebruik van huurauto’s, inclusief benzinekosten
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Voor het skiën of snowboarden in IJsland is ruime ervaring in het terrein noodzakelijk. Daarbij is een goede basisconditie en ervaring met toerskiën vereist. Tijdens de toertochten in IJsland klimmen we tussen de 400-1.200 meter, waarna steeds een uitdagende afdaling volgt. We maken per dag meerdere van dit soort korte tochten. Behalve voldoende energie voor het touren, moet je ook genoeg overhouden om stabiel en gecontroleerd af te dalen.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
IJsland
Reisperiode
06 apr. t/m 13 apr. 2024
Niveau
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €2.450
Tourskiën in IJsland

Toerskiën rondom Isafjordur

Het avontuur speelt zich af in de Vestfirdir (Westfjorden), het uiterste noordwesten van IJsland, en rond het pittoreske vissersdorpje Ísafjörður. De bergen rond Isafjördur zijn tussen de 600 en 1200 meter hoog en er wordt letterlijk afgedaald tot aan de zee. De omgeving rond Ísafjörður is ruig, ongerept en vol met steile couloirs maar ook met veel brede, ‘mellow’ afdalingen. Isafjördur is nog niet ontdekt door het massatoerisme en door de lokale bevolking wordt er nauwelijks geskied. Dit zorgt ervoor dat er nog nooit eerder geskiede afdalingen en couloirs ontdekt en geskied kunnen worden.

Ervaringen spreken voor zich

IJsland lees couloirland, biedt “bijna” alles wat je zoekt.

Laat ik beginnen met de gids Michiel, een geweldige gast die iedereen het juiste zetje geeft. Daardoor heeft iedereen ongeacht zijn ervaring of achtergrond, een top tijd. En daarmee creert hij het juiste recept om samen met gastheer Siggi tot een perfect brouwsel te komen. Van sport, tot jezelf komen (lang leve geen bereik) groepsdynamiek in positive zin en lekker eten.

Ervaring IJsland Peter
Toerskien in IJsland
Tourski Isafjordur IJsland
Tourski Isafjordur IJsland
Tourski Isafjordur IJsland
Tourski Isafjordur IJsland
Tourski Isafjordur IJsland
Tourski Isafjordur IJsland
Tourski Isafjordur IJsland
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders.

Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique