Toerskiën en freeriden in Tirol

Tirol, en vooral de Arlberg regio, is niet voor niets één van de populairste freeride bestemmingen van de Alpen. Het terrein is divers en heeft bijna eindeloze off-piste mogelijkheden. Daarnaast is het Arlbergmassief een gigantische sneeuwvanger dat zowel uit het noorden als het westen sneeuw ontvangt. Veel mogelijkheden en heel veel (poeder)sneeuw dus.

Om tussen alle freeriders onverspoorde afdalingen te scoren, combineren we freeriden met toerskiën en splitboarden. We zullen zoveel mogelijk poeder-afdalingen maken vanuit de liften. Maar hebben ook de mogelijkheid om met een korte tourski-tocht verder de backcountry in te gaan. Het beste van beide werelden dus. Uiteraard ga je op pad met een gids die zich thuis voelt in het gebied en precies weet waar je wanneer moet zijn.

 • Flexibele freeride & tourski reis
 • Sneeuwzeker en uitdagend terrein
 • Ook voor splitboarders!

Tijdens deze reis ben je zes volle dagen op pad in de bergen. De meeste dagen zullen we doorbrengen in de Arlberg regio, maar we kunnen er ook voor kiezen om een dag Ischgl of Serfaus mee te pakken.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

We verzamelen aan het eind van de middag in het hotel. Hier ontmoet je je reisgenoten en de gidsen. Na een gezamenlijk diner krijg je een briefing over het programma van de komende dagen. De eerste freeride dag beginnen we met een paar makkelijke afdalingen zodat iedereen kan wennen aan het materiaal en de sneeuw. We besteden aandacht aan techniek en veiligheid. Gedurende de week zal de gids je meenemen naar meer uitdagende runs en afhankelijk van de condities worden af en toe de vellen onder geplakt voor een korte tour. Uiteraard houdt de gids rekening met het niveau en de wensen vanuit de groep. 

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 5 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfter’ ski- of snowboardgids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 6 overnachtingen in een hotel inclusief halfpension op een gedeelde tweepersoonskamer
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze reis is geschikt voor freeriders met de nodige ervaring. Ervaring met tourskiën of splitboarden is niet vereist. Onze gidsen zullen je tijdens de reis wegwijs maken met het tour-materiaal en de stijg-technieken. We verwachten dat je gecontroleerd kunt afdalen in alle mogelijke sneeuwsoorten. Dit betekend dat je ook in moeilijke sneeuw kan afdalen, zonder heel vaak te vallen. Condities kunnen op één dag variëren van poedersneeuw bovenin, tot papsneeuw op de laatste hoogtemeters.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Daarnaast heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Oostenrijk
Reisperiode
19 jan. t/m 25 jan. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €1.750
toerskien en freeriden in de Alpen

Tussen freeriden en tourskiën

Freetouren is de middenweg tussen freeriden en toerskiën. Een reis die draait om afdalen, met de mogelijkheid om verder de backcountry in te gaan. Zolang we vanuit de lift genoeg mooie afdalingen vinden blijven we freeriden. Maar veel freeriders of een vers pak sneeuw wat uitblijft vraagt steeds vaker om flexibiliteit. Na een korte tour gaat er vaak een hele nieuwe wereld op.

Freetour materiaal

Modern tourski materiaal heeft het gat tussen het ‘klassieke’ touren en het freeriden gedicht. Ski’s en bindingen die licht genoeg zijn mee omhoog te vellen, maar breed en sterk genoeg om af te kunnen dalen zonder inhouden.

Ervaringen spreken voor zich

Top vakantie met een top gids

Dit voorjaar met groepje vrienden en vriendinnen onder leiding van Gijs-Jan mooie sporen gemaakt in de poeder van Arlberg. Super mooie dagtochten, combi van freeriding en touren, top gids!

Canada Ski Safari
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Ski en snowboard reis Roemenië
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?