Portes du Soleil ski safari

Piste cruisen in Les Portes du Soleil

Met zijn 600 km aan pistes is Les Portes du Soleil een van ‘s werelds grootste skigebieden. Dit immense skigebied strekt zich uit over zowel Frankrijk als Zwitserland en biedt volop mogelijkheden voor het maken van adembenemende dagtochten.

Tijdens deze ski safari rijdt een taxibus je de gehele week naar de verschillende gebieden. In 3 verschillende niveaugroepen cruise je elke dag weer over nieuwe pistes. Onze reisleiders nemen je mee naar de leukste lunch en Après-Ski hutten.

 • Skiën in groepen van gemiddeld 8 personen
 • Minimaal 3 niveaugroepen
 • Verschillende skigebieden vanuit een vast hotel

De prachtige dagtours langs verschillende karakteristieke dorpen maken deze reis een echte ski safari. Samen met jouw reisgenoten geniet je van de brede Franse pistes en Zwitserse kaas.

 

In verband met afwijkende liftpas prijzen krijgen senioren (65+) €35 korting op deze reis.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Exclusief

Zaterdagavond ontmoet je je reisgenoten en de reisleiders, we dineren gezamenlijk in het hotel. Kom je ‘s ochtends al aan met de touringcar? Dan kun je ervoor kiezen een dag zelfstandig te gaan skiën.

Zondag t/m vrijdag nemen onze reisleiders je mee naar de verschillende gebieden in de regio. ‘s Ochtends brengt de taxibus de groep naar de lift. Na een gezamenlijke warming-up gaan de reisleiders ieder met een eigen niveaugroep op pad door het skigebied. De dag wordt proostend afgesloten alvorens de taxibus de groep weer naar het hotel brengt. Dagelijks wordt je na het diner geïnformeerd over de volgende dag. Je krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen en krijgt een selectie foto’s van de dag te zien. ‘s Avonds is er in de bar of lobby nog de mogelijkheid om wat te drinken. 

Zaterdagochtend check je uit en maak je je klaar voor de terugreis of nog een laatste dag zelfstandig skiën.

 • 6 dagen piste programma met reisleiders
 • 7 overnachtingen in een hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
 • 6 daagse liftpas (zondag/m vrijdag)
 • 3 reisleiders (en tevens gediplomeerd skileraar)
 • 3 niveaugroepen van gemiddeld 8 personen
 • Vervoer naar de skigebieden
 • Bijdrage Trees for All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • Bijdrage SGR Garantiefonds en Calamiteitenfonds

Deze reis is geschikt voor bijna ieder niveau. Dankzij de 3 niveaugroepen kunnen we een mooie indeling maken op basis van techniek, conditie en snelheid. Om aan deze reis te kunnen deelnemen moet je ervaring hebben met skiën of snowboarden en heb je geen les meer nodig. Wij verwachten dat je rode pistes met tempocontrole kunt skiën. Houdt rekening met lange skidagen (10.00-16.00). Iedere groep pauzeert voor een koffiestop en lunchpauze, de lengte van de pauzes hangt af van het niveau.

 • Vervoer vanuit Nederland naar Frankrijk en terug (meerprijs: €220)
 • Upgrade van 6- naar 7-daagse skipas (meerprijs: €40)
 • Upgrade van 6- naar 8-daagse skipas (meerprijs: €75)
 • Eenpersoonskamer (meerprijs: € 50 per nacht)
 • Lunch, après-ski en consumpties op de berg en in het hotel
 • Ski- & snowboard-materialen
 • Internationale reis-, ongevallen- en annuleringsverzekering

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Frankrijk
Reisperiode
15 maa. t/m 22 maa. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Totaal prijs per persoon
v.a. €1.675
ski in ski out portes du soleil

Op pad in Portes du Soleil

In tegenstelling tot veel grote skigebieden in Frankrijk, die bekendstaan als betonblokken, bestaat Les Portes du Soleil uit een verzameling authentieke boerendorpjes. Hier is bijna geen hoogbouw te vinden. Alleen Avoriaz vormt hierop een uitzondering, de andere dorpen binnen Les Portes du Soleil zijn schilderachtige plaatsen met lokale winkels vol heerlijke lekkernijen. Sommige plekken bieden zelfs geweldige après-ski-mogelijkheden.

In Les Portes du Soleil geniet je van skiën temidden van de bomen, en hier is het iets minder ruig (hooggebergte) dan in andere grote skigebieden in Frankrijk. In de afgelopen jaren heeft Les Portes du Soleil zijn liften netwerk gemoderniseerd en uitgebreid, waardoor wachtrijen vrijwel niet voorkomen.

Bus

Lokaal vervoer

Gedurende de week staat elke dag onze eigen taxibus voor je klaar. ’s Ochtends wordt je opgehaald bij het hotel en zet de bus de groep af bij de lift van het skigebied. Na een dag cruisen over de pistes eindigen we bij een bruisende après-ski tent of nemen we de taxibus terug richting hotel. 

Geen wachttijden en overvolle skibussen zonder zitplaatsen, geen gesjouw met spullen, maar goed georganiseerd vervoer.

Wijn

Activiteiten

Gedurende de week gaan we na het skiën twee keer après-skiën. De andere 4 dagen sluiten we af met een toast en gaan we met de taxibus terug richting het hotel. In het hotel kun je genieten van de wellness, een wandeling maken in de omgeving of samen proosten op een mooie dag.

Twee avonden in de week organiseert Epique een avondactiviteit. Wat deze activiteit is verschilt per reis. Denk aan Eisstockschiessen (ook wel curlen), een fakkeltocht, huttenavond op de berg, wijnproeverij, bezoek aan een schnapsbrennerei of een avondje rodelen.

Handstand portes du soleil
ski safari piste
portes du soleil omgeving
groepsfoto ski safari
Portes du Soleil Morzine
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en avontuurlijk
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?