Freeriden en toerskiën in Kazachstan

Reis mee met Epique naar Centraal-Azië, naar één van de grootste landen ter wereld; Kazachstan. In het uiterste zuidoosten van dit land ligt een gigantische bergketen, het Tian Shan gebergte. Dit gebergte vormt het decor van deze avontuurlijke en exotische trip. We gaan freeriden van een resort, tourskiën of splitboarden vanuit een berghut en freetouren met behulp van jeeps.

 • 7 dagen programma in Kazachstan
 • Skiën en snowboarden op een unieke bestemming
 • Bezoek aan wereldstad Almaty en Charyn Canyon
 • Afwisselend freeride en tourski programma

Kazachstan biedt alles wat een exotische freetour trip succesvol maakt; hoge bergen met toppen tot 5000 meter hoog, ruig alpine terrein met gletsjers en uitgestrekte bossen aan de voet van de bergen. Een fantastische en veelzijdige keuken gespecialiseerd in de meest uiteenlopende vleesgerechten, een mooie cultuur en een trotse, gastvrije bevolking. Drie verschillende en gevarieerde overnachtingsplekken; één midden in de stad, één hoog in de bergen en één in een goed hotel in het skigebied van Shymbulak. Het Tian Shan gebergte is uitermate geschikt voor lange freeride afdalingen en uitdagende touren. In maart is het sneeuwdek er dik en goed gezet wat ideaal is voor het freeriden en touren. Je maakt afdalingen door divers terrein, van voorjaarssneeuw in de brede bowls, tot poeder in de steile couloirs.

De voormalige hoofdstad van Kazachstan, Almaty, is het begin- en eindpunt van de reis. Deze bijzondere reis sluiten we af in het centrum van de stad. We reserveren een goed restaurant en laten ons verassen door het geweldige nachtleven van Almaty.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

We komen vroeg in de ochtend aan en starten onze reis met een ontbijt en stadswandeling in Almaty. In de middag worden we afgezet bij de gondel die ons naar het ski resort Shymbulak brengt. Hier blijven we drie nachten en gaan twee dagen freeriden en freetouren in en rondom het skigebied. Op dag drie toerskiën of splitboarden en beklimmen Furmanov Peak. Op een hoogte van 3.050 meter hebben we een indrukwekkend uitzicht over het Tian Shan gebergte aan de ene kant, en de steppes aan de andere. Vanaf hier rijden we verder het gebergte in richting de grens met Kirgizië. In een oud onderzoeksstation, op 3400 meter hoogte, overnachten we in een eenvoudige berghut. Vanaf hier beklimmen we toppen van 4000 meter en maken afdalingen van ruim duizend hoogtemeters. Op de laatste dag bezoeken we de uitgestrekte steppes en de Charyn Canyon. We sluiten dit avontuur af met een avond in Almaty.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 7 dagen programma met ski- of snowboardgids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • Lokale begeleiding en chauffeurs op het Cosmo-Station
 • Lokale gids voor de Charyn Canyon
 • 5 overnachtingen 3* hotel op basis van B&B in tweepersoonskamer
 • 3 overnachtingen op basis van volpension op een slaapzaal in Cosmo-Station
 • 3 dagen liftpas
 • 3 dagen freeride m.b.v. jeeps
 • Alle transfers ten behoeve van het programma
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Deze reis is geschikt voor gevorderde freeriders, ervaring met toerskiën of splitboarden is gewenst. Op de tour-dagen stijgen we tussen de 800-1200 meter, ook een goede conditie is dus wenselijk. Je gaat op pad in een groep van maximaal 7 skiërs en snowboarders. Bij het samenstellen van de groepen houden we rekening met het niveau en de wensen van de deelnemers.

Twijfel je over je ski of snowboard skills? Neem gerust even contact met ons op. We adviseren je graag. Voor een perfecte voorbereiding kijk even bij onze off-piste training.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Verder heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om ski’s of board te bevestigen. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Kazachstan
Reisperiode
Meerdere datums mogelijk
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon
v.a. €2.345
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020

Overnachten in Shymbulak, het Cosmo-Station en Almaty

De eerste drie nachten verblijven we in het Shymbulak Mountain Resort, dat direct aan de pistes ligt. Hier kunnen we na een goed ontbijt twee dagen lang genieten van meer dan voldoende freeride- en tourmogelijkheden. Het gebied kent een aantal zeer goede restaurant voor het eind van de dag. Na een lange dag touren op de 5e dag komen we aan het eind van de middag aan in het Cosmo Station. Dit is een lodge diep in het Tian Shan gebergte, vergelijkbaar met een kleine berghut. Er is geen centrale verwarming of stromend water. Lokale gidsen zullen goed voor ons zorgen. De laatste twee nachten verblijven we in Almaty, in een goed 3-sterrenhotel in het centrum van de stad. 

Freetour Tian Shan Kazachstan 2020
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020

Ervaring spreken voor zich

Geweldige trip in Kazachstan

WEen weekje splitboarden in Kazachstan was mijn eerste ervaring met Epique. En het was geweldig! Een week lang verblijven op 3600m in een oud Soviet station is een ervaring op zich, zeker in die prachtige omgeving. Kazachstan was leuke mix van oud en modern. De berggids Christian was perfect en de lokale gids Vladimir had alles prima geregeld. Een topreis, zeker een aanrader!

Ervaring - Wolter Kazachstan
tourskiën in Kazachstan
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Freetour Tian Shan Kazachstan 2020
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?