Silvretta Huttentocht

De tourski-cursus voor iedereen die klaar is voor een uitdaging. Leer toerskiën of splitboarden tijdens een huttentocht door de Silvretta.

Als je ‘s ochtends de hut uitloopt sta je gelijk middenin de natuur, geen geprepareerde pistes, liften of massatoerisme. Geniet van de rust, de vrijheid en overspoorde afdalingen. Tijdens deze huttentocht leer je alles over het toerskiën en splitboarden, maar geniet je ook van alle aspecten van het touren.

Naast genieten is dit een intensieve en leerzame week. Je leert omgaan met je tourski of splitboard uitrusting en we gaan aan de slag met de juiste stijg technieken. Van het onder plakken van vellen, tot de perfecte spitzenkehre. Ook wordt er aandacht besteed aan veiligheid en is er tijd om te werken aan je afdaal skills. 

 • Gevarieerd terrein en geschikt voor beginnende toerskiërs
 • De mooiste manier om kennis te maken met het toeren
 • Overnacht in authentieke en comfortabele berghutten

Dit skitour en splitboard avontuur brengt je bij de mooiste berghutten van de Silvretta Grüppe, een hooggebergte op de grens van Oostenrijk en Zwitserland en één van de bekendste tourski gebieden van de Alpen. Je vind hier beklimmingen tot boven de 3000 meter, onverspoorde afdalingen en de gezelligste berghutten. We slapen in bekende, en goed verzorgde, hutten als de Heidelberger-, Wiesbadener-, en de Jamtalhütte.

Belangrijk voor jou

Programma
Inclusief
Niveau
Gear

Zaterdagavond ontmoet je je reisgenoten en de gidsen en dineren we gezamenlijk in het pension. De volgende ochtend pakken we de eerste lift en gaan freeriden en een eerste tour maken vanuit het skigebied Ischgl – Samnaun. Aan het eind van de dag dalen we af naar de eerste berghut van deze reis, de Heidelberger Hütte. Hier blijven we twee nachten en maken vervolgens een oversteek naar Jamtalhütte en naar de Wiesbadener Hütte. Donderdag, aan het eind van de middag, sluiten we dit avontuur af met een lange afdaling terug naar de bewoonde wereld. Hier proosten we op een geslaagde trip. We verblijven nog een nacht in het pension en nemen op vrijdagochtend afscheid.

Alle details en een dag tot dag programma vind je in de brochure.

 • 5 dagen programma met ski- of snowboard-gids 
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 1 dag liftpas
 • 2 overnachtingen in een pension in het dal inclusief ontbijt
 • 4 overnachtingen in berghutten inclusief ontbijt, lunchpakket en avondeten
 • Bijdrage Trees-for-All om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • Bijdrage SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Je hebt geen ervaring met toerskiën of splitboarden nodig. Je moet wel goed off-piste kunnen skiën of boarden en je hebt een goede conditie nodig. Onder goed afdalen verstaan we dat je ook in moeilijkere sneeuw, zoals natte sneeuw, kunt afdalen zonder vaak te vallen. We bouwen de toeren rustig op zodat iedereen kan wennen aan het materiaal en de hoogte. We stijgen 800 tot 1500 hoogtemeters per dag. Zowel bij het klimmen als dalen is er geen haast en het is een reis waar genoeg ruimte is om te leren en om je eigen grenzen te verleggen. 

Het programma van de reis kan aangepast worden naar het niveau van de deelnemers. Doorgaans doen we deze huttentocht met twee groepen, ingedeeld naar niveau en ervaring.

Voor deze reis heb je ski’s met een tourbinding en schoenen met een loopstand nodig. Boarders hebben een splitboard nodig. Daarnaast heb je de standaard tour-accessoires zoals vellen, harschijzers en telescoopstokken nodig. Tijdens een huttentocht moet je al je materiaal zelf meenemen. Een rugzak van 40 liter is hiervoor voldoende. Ruim voor aanvang van je reis ontvang je van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je nodig hebt.

Bij elke reis met Epique is een 3-eenheid (lawinepieper, schep en sonde) verplicht. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van de reis. 

Een (lawine)rugzak en 3-eenheid kun je bij ons huren. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Overzicht van jouw reis

Bestemming
Oostenrijk
Reisperiodes
15 feb. t/m 21 feb. 2025 08 maa. t/m 14 maa. 2025 15 maa. t/m 21 maa. 2025 22 maa. t/m 28 maa. 2025 05 apr. t/m 11 apr. 2025
Niveau Meer info
Rookie Expert
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis
Totaal prijs per persoon €1.495

Tourskiën vanuit een berghut

Tijdens deze reis overnachten we in berghutten hoog in de bergen. Dit zijn grote en goed uitgeruste hutten. Je kunt rekenen op een goed bed (op een slaapzaal), een uitstekend driegangendiner en douche met warm water. Tijdens deze tour zullen we, zolang de sneeuw- en weersomstandigheden het toelaten, de volgende hutten aandoen: Heidelberger Hütte, Jamtalhütte en Wiesbadener Hütte. Het ontbijt, een lunchpakket en diner zijn inbegrepen bij de reis.

Bij een huttentocht moet je je bagage zelf meenemen. Als je efficiënt pakt (lees; zo weinig mogelijk meenemen) heb je genoeg aan een rugzak met een inhoud van 35/40 liter.

Tourskiën en spplitboarden in de Silvretta, Oostenrijk

Terrein en sneeuw

De reis start in de Silvretta Arena, het skigebied van Ischgl/Samnaun. In het gevarieerde terrein rondom de liften hebben we de mogelijkheid om rustig te wennen aan de sneeuw en het materiaal. Hier maken we ook een eerste kort tour. 

Vanaf dag twee blijven we weg bij de liften en trekken elke dag verder de bergen in, weg van de bewoonde wereld. Het terrein hier is divers en erg geschikt voor een tourski cursus. Bij de oversteek naar de volgende berghut zijn er meerdere routes mogelijk. Zo is er voor elk niveau een route te vinden.

De Silvretta, gelegen aan de noordkant van de Alpen, ontvangt veel sneeuw bij lagedrukgebieden afkomstig uit het noordwesten van Europa. Vanaf eind februari ligt er meer dan voldoende sneeuw. Omdat we boven de 2.000 meter blijven zijn de sneeuwcondities hier doorgaans tot in april erg goed.

Epique Tourski en splitboard cursus
Epique Tourski en splitboard cursus
Epique Tourski en splitboard cursus
Epique Tourski en splitboard cursus
Epique Tourski en splitboard cursus
Epique Tourski en splitboard cursus

ERVARING SPREKEN VOOR ZICH

Silvretta tocht: Heel goede ervaring.

Freetour was onbekend voor mij en ik heb alles in 1 week meegemaakt: van prachtige poeder in de zon tot 8bft sneeuwstorm naar boven stoempen op mijn latjes. Zo kreeg ik een goed beeld. Niet altijd leuk, ‘t was bijten, maar mooi. En vrij. Top gidsen. Thnx Nico en Michiel voor het sporen, wat een avontuur. Doen we nog eens!

Tourskiën en spplitboarden in de Silvretta, Oostenrijk
Canada Ski Safari

Deze reis met je eigen groep?

Jij en je beste vrienden, op een avontuur dat is afgestemd op jullie wensen. Bij alle groepsreizen in onze agenda sluit je aan bij andere fanatieke skiërs of boarders. Liever met je eigen groep op reis? We plannen samen een datum en kunnen elke reis naar wens aanpassen. Neem gerust even contact met ons op.

Go Private

Brochure download

Alles weten over deze reis?
Download hier de digitale brochure.

Brochure aanvragen
Ski en snowboard reis Roemenië
Epique design Website

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

 • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
 • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
 • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wat wordt jouw volgende bestemming?